V for Vendetta Filmi Hakkında Bilinmeyen Bilgiler

Hugo Weaving’in başrol aldığı V for Vendetta hakkında bilinmeyenleri araştırdık ve liste haline getirdik. İşte V for Vendetta Hakkında bilinmeyen 12 bilgi
V for Vendetta Filmi Hakkında Bilinmeyen Bilgiler

V for Vendetta Filmi Hakkında Bilinmeyen 12 Bilgi

Kullanıcıları bir hayli memnun eden V for Vendatta, adını en iyi aksiyon filmleri arasını yazdırmaya başarmıştır. İşte film inceleme içeriğimize konu olan 2005 yılında yapımına başlanan ABD ve Almanya’nın ortaklaşması sonucu ortaya çıkan V for Vendetta hakkında bilinmeyen bilgileri ve film hakkında yorumları bu içeriğimiz de bulabilirsiniz.

V for Vendetta Filmi Hakkında İlginç Bilgiler

1. Domino taşlarının düşerek oluşturduğu kırmızı ve siyah renkli V harfi için tam 22.000 domino taşı kullanılmış. Sahnede bulunan domino taşlarının ayarını yapmak üzere bulunan 4 profesyonel domino ustası sahne için 200 saat boyunca uğraşmış.

V for Vendetta puanı


2. Yelkovan ve akrep saat üzerinde 11:05’i geldiği zaman V harfini oluşturmaktadır. Bu saat dilimini yan yana getirildiği an tarihler 5 Kasım’ı gösterir.

V for Vendetta teknik kadro


3. Victoria Tren İstasyonu’nun ev sahipliği yaptığı V’nin üzerine ateş açıldığı sahnede bulunan dublörler yavaş bir şekilde hareket ederken, Weaving’in dublörü olan David Leitch normal seviyede hareket etmektedir. Bu sayede V, isimleri The Fingerman olarak geçen gizli polislerden daha hızlı hareket görünümü elde etmektedir. Bu tekniğe ek olarak sahne 60 fps şeklinde çekilerek V’nin hızı iyice artmış oluyor.

V for Vendetta teknik ekip


4. V karakterini canlandıran iki oyuncu vardı. Filmin başlarında İngiliz oyuncu James Purefoy ile anlaşan James McTeigue, sadece 4 hafta kadar James’a rol vermiştir. Daha sonra V için Hugo Weaving getiriliyor. James ile çekilen önceki sahnelerin filmde kullanılmasını düşündükten sonra Hugo çekilen bu sahnelerin üzerinden dublaj yapıyor.

V for Vendetta ödülleri


5. Hugo’nun filmde yer almasının sebebi Purefoy’un tamamen prensip sebeplerinden dolayı ayrıldığı söylenmektedir. The fingerman olarak adlandırılan gizli polislere böyle denilmesinin nedeni, hazırlanan yeni düzenin insan vücuduna benzer olmasından dolayıdır.

V for Vendetta çekim yeri


6. V karakteri için oluşturulan maskenin içine ilk olarak küçük bir mikrofona yer veriliyor. Maskeden dolayı iyi ses kalitesini yakalayamayan ekip, daha sonra çözüm olarak çekimlerin üzerinden tekrardan dublaj yapıyor.

V for Vendetta çekim yılı


7. Evey karakterini ilk kez gören V, konuşmasında 48 kere içerisinde V harfiyle başlayan kelimeler kullanmıştır. Ayrıca bu konuşmada V harfi 55 kere söylenmektedir. Konuşmaya Voila kelimesiyle başlar tesadüf ile bitirmektedir.

V for Vendetta yönetmeni


8. Wachowski kardeşler, V for Vendetta’nın çizgi romanlarına ayrı bir hayranlık duyuyolardı. Çizgi romanı filme çevirmeden önce bile senaryolar için ayarlama yapmaya başlamışlardı. Matrix serilerini çeken Wachowski’ler bu film için çok daha önceden hazırlık yapmışlar.

V for Vendetta oyuncu kadrosu


9. Evey karakterini canlandıran Natalie Portman, İngiliz aksanını yapabilmek için uzun zaman boyunca çalışma yapmış. Kendisini lehçebilim uzmanı olan Barbara Berkery’nin yardımıyla geliştiren Portman bununla kalmamış ve filmin ortaya çıkmasını sağlayan Faith and Treason isimli kitabı bitirmiştir. Böylelikle Portman’in rolü için en iyi şekilde oynamak istediğini görebiliyoruz.

V for Vendetta oyuncuları


10. V for Vendetta, 1984 yılında filme dönüştürülen George Orwell’in eseri ile benzer durumlar görülmektedir. Bu ikilinin benzer durumlarından biri olan John Hurt’un iki filmde bulunmasıdır. 1984 filminde Winston Smith, V for Vendetta filminde Adam Sutler karakterlerini oynamıştır.

V for Vendetta hikayesi


11. Maske’nin tasarımı 1605 yılında Parlamento Binasını patlatan Guy Fawkes’a aittir. Fawkes’a yardım eden Robert Catesby İngiltere Kralını öldürme gibi planlar yapmıştır, fakat planlar istediği gibi gitmemiştir. Tarihler 5 Kasım 1605’i gösterdiği gün Guy Fawkes yakalanır ve yaptığı eylemler yüzünden ağır işkence yapılarak idam edilmiştir. Yazımızın başında bahsettiğimiz 5 Kasım olayı bu durumdan gelmektedir.

V for Vendetta konusu


12. Dublör Chad Stahelski ateşlerin arasından geçtiği sahnede gerçek ateşin üstünden yürümektedir. Sahneyi rahat oynayabilmesi için ateşe dayanıklı özel jel kullansalar bile hava -3 derecenin altında olduğu için jel donmaktadır. Ayrıca Stahelski’nin vücut sıcaklığını çekim öncesi düşürmüşlerdir.

V for Vendetta


V for Vandetta Hakkında Kullanıcı Yorumları

? Bu Maskenin Ardında Sadece Et Yok Bu Maskenin Ardında Bir Fikir Var ve Fikirlere Kurşun İşlemez! ''V' bir İdoldür. Özellikle zamane insanlarının ülke yönetimlerini sorgulaması gerektiğini çok sert bir biçimde yüzüme vuran bir başyapıt. Çok çok başarılı, çok çok ders çıkarılması gereken bir film. Değişime kendinden başla. Lütfen izleyiniz 10/10. Mehmet K.


? Tek kelimeyle muhteşem bir film V nin diyalogları inanılmaz etkileyici ses tonu mükemmel insansın sarıyor ve film nasıl gidiyor anlamıyorsunuz bence sanat eseri bu film aksiyonun dışında çok şey barındıran hükümete bir eleştiri getiren enfes anlatımıyla gerçek bir sinema şöleni mutlaka görün bu filmi. Korcan E.


? Daha önce de sağlam bir film olduğunu defalarca duymuştum ve görünce hayal kırıklığına uğramadım son derece çarpıcı ve sert bir film çok şey anlatıyor çoğu yerde tüylerim ürperdi. Natalie Portman çok çok iyiydi ve sanırım V ye ben de aşık oldum. Aslı Y.


? Bende filmi izleyenlerdenim. Film genel olarak güzel dövüş sahneleri etkileyici ama bence kesinlikle bir baş yapıt değil. Fazla söze gerek yok altyazıları takip etmek çok zor Türkçe olmalıydı. Bu tür politik filmlerden hoşlanıyorsanız izleyin. Eğer hoşlanmıyorsanız sıkılabilirsiniz. Kerem G.


? Farklı bir senaryosu var. İlk izlediğimde bir şey anlamadım ama filmle ilgili biraz araştırma yaptıktan sonra bir daha izledim ve ne kadar harika bir film olduğunu anladım. Natalie Portman çok iyi oynamış filmde senaryo çok öne çıkıyor harika bir film. Buse Y.


? Bu filmi tarif etmek için 'Mükemmel' den daha iyi bir sözcük düşünemiyorum. Sinema tarihi boyunca anlatmak istediğini en iyi anlatabilmiş birkaç filmden biridir hiç şüphesiz. Hugo Weaving öyle karizma bir sese ve aksana sahip ki inanın görüntüsüz olsa sadece dinleseniz bile etkilenirsiniz. Kısacası her yönüyle mükemmeldi. 10/10 Alp K.


? Özellikle günümüz Türkiye'sinde ayrı bir anlam kazanan, yozlaşmış bir siyasi rejim karşısında insanların iradelerinin her zamankinden fazla önem kazandığını ve bilinçlenerek sürü psikolojisinden nasıl kurtulacağını anlatan bir başyapıt. Filmli aşağı yukarı her sene tekrar izliyorum. İzleyin, izlettirin... 10/10 Mehmet Ç.


? İlginç bir film yani bir filmi güzel yapan etkenler en fazla şunlardır: konusu, işleyişi, efektleri veya oyuncuları ama bu filmi güzel yan en etkili etkeni güzel sözleri. Bu maskenin altında etten fazlası var, bu maskenin altında bir fikir var, fikirlere kurşun işlemez'10/9. Burak R.


V for Vendetta Oyuncu Bilgileri 

Hugo Weaving

İlk yenilmez Kaptan Amerika ve Matrix gibi film dünyasında önemli yerlere sahip olan filmlerde rol almayı başaran Avusturyalı oyuncu Hugo Weaving, karşımıza V karakteri ile çıkmaktadır. Hugo’nun aynı zamanda en iyi erkek başrol oyuncu ödülü bulunmaktadır.

Hugo Weaving


Natalie Portman

Küçük yaşlarda film dünyasına giren Amerikalı oyuncu Natalie asıl olarak Leon 1994 filmi içerisinde yaşına göre göstermiş olduğu üstün performans ile tanınmıştır. Evey karakterinin aksanını en iyi şekilde yapabilmek için kitaplar okumuş ve filmler izlemiştir.

Natalie Portman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.