Ümit Kurt Kimdir

Ümit Kurt, 2 Mayıs 1991’de Osmaniye’de dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Türkiye Milli Takımı’nda defansif pozisyonda görev alan futbolcudur.
Ümit Kurt Kimdir

Ümit Kurt’un Kulüp Kariyeri

Ümit Kurt, futbol kariyerine ilk olarak 2003 yılında Osmaniye Akdenizspor takımında başladı. 5 sene boyunca burada genç takımlarda yer aldıktan sonra performansı ile dikkat çekti ve o dönem Süper Lig’de mücadele eden Ankaragücü’nün genç takımına transfer oldu.

2 sezon süresince de Ankaragücü’nün alt yapısında forma terletti ve 2010 yılında teknik ekip tarafından A takıma yükseltildi. İlk sezonda Ankaragücü forması ile bir maçta forma giydi. 2011-2012 sezonunda ise takımla beraber daha çok maçta sahne aldı ve sezon boyunca 26 kez sahaya mücadele vermek için çıktı.

2012-2013 sezonuna da Ankaragücü forması ile başladı ancak burada sadece yarım sezon oynadı. İkinci devre takımdan ayrılarak 450 Bin Euro’ya Sivasspor’a transfer oldu. Yarım sezon içerisinde Sivasspor ile 16 maça çıktı.

2013-2014 sezonunda ise ilk tam sezonunda forma giydiği Sivasspor ile 34 maçta sahne alıp 1 gol attı. Bir sonraki sezonda da aynı performansına devam etti ve maçlara ilk 11’de başlayıp sezonu 36 maç ile tamamladı. Bu performansı ile takımın değişilmez oyuncuları arasında yer aldı.

Ümit Kurt, 2015-2016 sezonu öncesi ise Çaykur Rizespor'a transfer oldu.

Ümit Kurt’un Milli Takım Kariyeri

Ümit Kurt, milli formayı kariyerinde ilk kez Türkiye U-18 takımında giydi ve burada sadece 2 maçta forma şansı yakaladı. 2013 yılında Türkiye A2 takımına davet edildi. Burada da 3 maçta forma giydi ve 2 sene sonra 2015 yılında bu sefer Türkiye A Milli Takımı’na çağrıldı. Kariyeri boyunca da burada A Milli formayı bir kez giyme şansını yakaladı.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.