Uluslararası Emmy En İyi Erkek Oyuncu Ödülünü Alan Oyuncular

Heyecanla izlediğimiz ödül töreninde Uluslararası Emmy En İyi Erkek Oyuncu Ödülünü alan başarılı oyuncuları sizlere sıraladık. 
Uluslararası Emmy En İyi Erkek Oyuncu Ödülünü Alan Oyuncular

Uluslararası Emmy Ödülleri, 1969 yılında Uluslararası Televizyon Sanatları ve Bilimleri Akademisi (IATAS) tarafından kurulan bir ödül törendir. Genellikle her yıl kasım ayında gerçekleşen ödül töreninde uluslararası düzeyde başarılı yapımların ödüllendirildiğini görüyoruz. Ödüller dramadan, komediye birçok yapım için ayrı kategorilerle veriliyor. Aynı zamanda Uluslararası Emmy Ödülleri, ABD dışında yayınlanan televizyon programları ve dizilere verilen ödüllerdir.

İlk Uluslararası Emmy Ödül Töreni 1973 yılında düzenleniyor. Bu süreçte yalnızca ABD’de veriliyordu. Uluslararası başarıların taçlandırıldığı ödül töreninde ülkemizin de yer aldığını görüyoruz. 2019 yılında ‘’Şahsiyet’’ dizisinde başarılı performans gösteren Haluk Bilginer, En İyi Erkek Oyuncu Ödülünü Alıyor. 2017 yılı En İyi Telenovela Ödülü ‘’Kara Sevda’’ ve 2023 yılında En İyi Telenovela Ödülü sahipleri ise Ay Yapım dizisi olan ‘’Yargı’’ oluyor.

Geçmişten Günümüze Uluslararası Emmy En İyi Erkek Oyuncu Ödülünü Alan Başarılı Oyuncular

Uluslararası Emmy Ödülleri başarılı yapımların uluslararası düzeyde değerlendirildiği ve ödüllendirildiği önemli bir ödül törenidir. Her yıl düzenlenen törende başarılı yapımlar ve oyuncular heyecanla başarılarını taçlandırmayı bekliyor. 65. Uluslararası Emmy Ödül Töreninden günümüze kadar heyecanla izlenen ve başarıların ödüllendirildiği Uluslararası Emmy En İyi Erkek Oyuncu Ödülünü alan başarılı oyuncularını sizlere sıraladık.

1. Sean Bean (2013)

Uluslararası Emmy En İyi Erkek Oyuncu Ödülünü Alan Oyuncular Sean Bean

Sean Bean, 1959 doğumlu İngiliz film ve tiyatro oyuncusudur. Başarılı oyunculuk öyküsüne sahip olan Bean, 2013 yılında BBC One drama dizisi olan Accused dizisindeki ‘’Tracie Tremarco’’ rolüyle ödül almayı başarıyor. Başarılı performansı karşısında olumlu yorumlar alan oyuncu, 2013 Uluslararası Emmy En İyi Erkek Oyuncu ödülü ile başarısını taçlandırır. 2010’da yayına giren dizinin bir antoloji dizisi olduğunu görüyoruz.

Dizideki ortak nokta, her bölümdeki kahramanın suç işlemekle suçlanmasıdır. Birbirinden bağımsız ve farklı oyuncularla karşımıza çıkan dizi, beğeni toplayı başarır. 1995 yılında BAFRA Ödülleri törenini sunan Bean, birçok reklam ve dizide yer alarak başarısını duyurmaya devam eder. Aynı zamanda tüm dünyada popüler dizilerden biri olan Game Of Trones dizisinde Eddard ‘’Ned’’ Stark’ı oynayarak sevenleriyle buluşur.

2. Stephen Dillane (2014)

Uluslararası Emmy En İyi Erkek Oyuncu Ödülünü Alan Oyuncular Stephen Dillane

Stephen Dillane, 1957 doğumlu İngiliz aktördür. Dillane, New York’da düzenlenen 2014 Uluslararası Emmy Ödülünde En İyi Erkek Oyuncu Ödülünü almayı başaran başarılı bir oyuncudur. 2014 ödül töreninde Channel 4 kanalında yayınlanan ‘’Utopia’’, yılın en iyisi seçilir. Stephen Dillane ise ‘’The Tunnel’’ dizisinde canlandırdığı Karl Roebuck roluyle bir seri katilin izini süren dedektif rolündedir. Dizide sergilediği üstün performans sayesinde Dillane, 2014 Uluslararası Emmy Ödül Töreninde En İyi Erkek Oyuncu Ödülünü almaya hak kazanıyor. 2012-2015 döneminde ünlü dizi Game Of Trones dizisinde de gördüğümüz oyuncu, birçok başarılı dizi ve filmde başarısını sergiler.

3. Maarten Heijmans (2015)

Uluslararası Emmy En İyi Erkek Oyuncu Ödülünü Alan Oyuncular Maarten Heijmans

Maarten Heijmans, 1983 Amsterdam doğumlu Hollandalı aktördür. Heijmans, Ramses dizisinde canlandırdığı Ramses Shafft rolüyle 2015 Uluslararası Emmy Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Ödülü ile başarısını taçlandırıyor. Ramses, 5 serilik kitap dizisinden uyarlanan sürükleyici bir dizidir. Oldukça fazla seveni olan dizinin başrolünü Ramses Shafft karakteriyle Maarten Heijmans canlandırıyor. Etkili ve sürükleyici dizideki üstün performansı sayesinde Heijmans, başarısını Uluslararası Emmy Ödülleriyle taçlandırıyor. Heijmans aynı zamanda kendi tiyatro gösterilerini genç sanatçılarla birlikte sergilediği Cicus Treurdier’in üyesidir. Tiyatro, televizyon dizisi ve filmlerde yer alan oyuncunun başarılı performanslarıyla ön plana çıkan bir aktördür.

4. Dustin Hoffman (2016)

Uluslararası Emmy En İyi Erkek Oyuncu Ödülünü Alan Oyuncular Dustin Hoffman

Dustin Hoffman, 1937 Los angeles doğumlu Amerikalı aktördür. Roald Dahl's Esio Trot filmindeki rolüyle Uluslararası Emmy Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Ödülünün kazananı oluyor. İki yaşlı komşunun birbirinden çekinerek söyleyemediği gizli aşkını anlatan dizi, Oscarlı oyuncular Dustin Hoffman ve Judi Dench başarılı oyunculuğuyla daha başarılı bir yapım haline geliyor. Roald Dahl's Esio Trot, ailecek sıcak bir film izlemek isteyenler için keyifli bir seçim olabilir.

5. Kenneth Branagh (2017)

Uluslararası Emmy En İyi Erkek Oyuncu Ödülünü Alan Oyuncular Kenneth Branagh

Kenneth Branagh, 1960 doğumlu Kuzey İrlandalı oyuncudur. Başarılı oyuncunun Wallender dizisinde canlandırdığı Kurt Wallender karakteriyle büyük ilgi topladığını söyleyebiliriz. Kenneth Branagh, dizideki başarılı performansı sayesinde Uluslararası Emmy Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Ödülünün kazananı oluyor. Bu sayede dizideki üstün performansını taçlandırdığı görüyoruz. Başarılı oyuncunun yönetmen ve oyuncu oyuncu olarak üstün performansıyla ilgi topladığını söyleyebiliriz. Birçok kaliteli yapımda kendini göstererek performansını sergiliyor.

2017 ödül töreninde ülkemizin de büyük başarıya imza attığını görüyoruz. 2017 Uluslararası Emmy Ödülleri En İyi Telenovela Ödülünü ‘’Kara Sevda’’ adlı dizi alıyor. Burak Özçivit, Neslihan Atagül ve Kaan Urgancıoğlu’nun başrollerini oynadığı başarılı yapımın En İyi Telenovela Ödülüyle başarısını tescillediğini görüyoruz.

6. Lars Mikkelsen (2018)

Uluslararası Emmy En İyi Erkek Oyuncu Ödülünü Alan Oyuncular Lars Mikkelsen

Lars Mikkelsen, 1964 doğumlu Daminarkalı aktördür. Başarılı oyuncu Birleşik Krallık’ta Ride Upon The Storm dizisinde Herrens Veje karakteriyle büyük ilgi toplayarak, Uluslararası Emmy Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandığını görüyoruz. 2 sezonluk dram dizisinde gösterdiği üstün performans sayesinde başarısını taçlandıran oyuncu, birçok başarılı işte yer alarak performansını sergiler.

Oyuncunun birçok popüler dizide yer aldığını görüyoruz. Sherlock’un üçüncü dizisinde Charles Agustus Magnussen rolünü, Netflix platformunda yer alan Amerikan House of Cards’da Rusya Devlet Başkanı Victor Tetrov rolünü canlandırıyor. Aynı zamanda Netflix platformunda yer alan Star Wars Rebels dizisindeki Ahsoka’da Büyük Amiral Thrawn rolleriyle 2011 yılında Reumert almayı başarıyor.

7. Haluk Bilginer (2019)

Uluslararası Emmy En İyi Erkek Oyuncu Ödülünü Alan Oyuncular Haluk Bilginer

Haluk Bilginer, 1954 İzmir Seferihisar doğumlu oyuncu ve yönetmendir. Aynı zamanda seslendirme sanatındaki başarısıyla da ön plana çıktığını söyleyebiliriz. Haluk Bilginer, ülkemizde neredeyse herkes tarafından sevilen, dizi ve filmleriyle evlerimize konuk olan aileden biri gibidir. Dolayısıyla onun başarısı ve mutluluğu hepimize mutluluk ve umut veriyor. Yıllardır başarılı oyunculuğuyla birçok ödül alan oyuncunun 2019 yılında ‘’Şahsiyet dizisinde’’ canlandırdığı Agah Beyoğlu karakteriyle 2019 yılı Uluslararası Emmy Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Ödülünü kazanıyor.

Haluk Bilginer, televizyon dizileri, sinema filmleri, dijital platform dizileri ve tiyatro oyunlarında binbir karaktere bürünen başarılı oyuncumuzdur. Yönetmen, oyuncu ve seslendirme sanatlarıyla hepimizin severek izlediği ve dinlediği Haluk Bilginer, sayısız başarıya imza atarak sevenleriyle sanatını paylaşıyor.

8. Billy Barratt (2020)

Uluslararası Emmy En İyi Erkek Oyuncu Ödülünü Alan Oyuncular Billy Barratt

Billy Barratt 2007 doğumlu İngiliz aktördür. Daha genç yaşta akıllara kazınan oyunculuğuyla ilgi toplayan performanslar sunduğunu söyleyebiliriz. Genç oyuncunun Responsible Child adlı televizyon filmindeki üstün performansıyla tanındığını görüyoruz. Billy Barratt, dizideki ''Ray'' rolüyle beğeni toplayarak başarısını Uluslararası Emmy Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Ödülünü kazanarak taçlandırıyor. Aynı zamanda Uluslararası Emmy Ödülü kazanan en genç erkek oyuncu unvanına sahip olduğunu görüyoruz. Küçük yaşta birçok dizi ve filmde rol alan genç oyuncunun zamanda daha birçok başarıya imza atacağını görmek mümkün.

9. David Tennant (2021)

Uluslararası Emmy En İyi Erkek Oyuncu Ödülünü Alan Oyuncular David Tennant

David Tennant, 1971 doğumlu İskoç oyuncudur. Oyuncu, tüm dünyaya kendini sevdirmeyi başaran Onuncu Doktor olarak karşımıza çıkar. Hepimizin severek izlediği Doctor Who dizisinin onuncu doktoru David Tennant, başarılı ve sevilen bir oyuncudur. David Tennant, 3 sezonluk İngiliz dizisi olan ‘’Des’’ dizisinde Dennis Nilsen adlı seri katili canlandırarak büyük ilgi topluyor. Oyuncunun dizideki üstün performansı sayesinde Uluslararası Emmy Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Ödülünü kazanarak başarısını taçlandırdığını görüyoruz. Sevilen ve her performansıyla ilgi çeken oyuncunun daha birçok başarılı işe imza attığını söyleyebiliriz. Oynadığı her karakterde ilgi toplayan başarılı oyuncu Amazon Prime orijinal dizisi Good Omens dizisinde Michael Sheen rolünü oynuyor. Aynı zamanda Casanova’daki Casanova ve Broadchurch’ta Alec Hardy karakterlerini canlandırır. Her rolüyle etkili oyuncuğunu sergileyen oyuncunun sevilen performanslarıyla başarısını her geçen gün artırdığını söyleyebiliriz.

10. Dougray Scott (2022)

Uluslararası Emmy En İyi Erkek Oyuncu Ödülünü Alan Oyuncular Dougray Scott

Stephen Dougray Scott, 1965 doğumlu İskoç Oyuncudur. Oyuncunun "Hemlock Grove" dizisindeki Godfrey karakteri ve Desperate Housewiwes dizisindeki Ian Hainsworth karakteriyle ön plana çıktığını söyleyebiliriz. Irvine Welsh’s Crime dizisinde canlandırdığı Ray Lennox karakteriyle üstün performansını sergilediğini söyleyebiliriz. Başarılı oyuncunun dizideki üstün performansı sayesinde Uluslararası Emmy Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Ödülünü kazanarak başarısını taçlandırdığını söyleyebiliriz.

ABD dışı yapımların ödüllendirildiği 2022 Uluslararası Emmy Ödüllerinde En İyi Kadın Oyuncu Lu de Laage, En İyi Erkek Oyuncu Dougray Scott, En İyi Dizi Vigil ve En İyi Komedi Sex Education seçiliyor. Başarılı yapımların ve oyuncuların ödüllendirildiği gecede birçok başarılı sanatçının bir araya geldiğini gördük. Dougray Scott ise başarılı oyuncuğu sayesinde yılın en iyi erkek oyuncusu seçiliyor.

11. Martin Freeman (2023)

Uluslararası Emmy En İyi Erkek Oyuncu Ödülünü Alan Oyuncular Martin Freeman

Martin Freeman, 1971 doğumlu İngiliz aktördür. Başarılı oyuncunun İngiliz polisiye dizisi olarak karşımıza çıkan ‘’The Responder’’ dizisinde Chris Carson rolüyle başarılı performans göstererek ilgiyi üzerinde topladığını görüyoruz. Dizideki başarılı performansı sayesinde ön plana çıkan oyuncu, 2023 Uluslararası Emmy Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Ödülünü kazanıyor. 2023 Uluslararası Emmy Ödüllerinde En İyi Kadın Oyuncu Ödülünü Karla Souza in La Caída kazanıyor. En İyi Komedi Dizisi Ödülünü ise Birleşik Krallıktan 3 sezonluk Derrs Girls dizisi kazanıyor.

Ay Yapım imzasıyla ülkemizin başarılı yapımlarından biri olan ‘’Yargı’’ dizisinin de Uluslararası Emmy Ödüllerinde ödül aldığını görüyoruz. Kaan Urgancıoğlu ve Pınar Deniz’in başrollerini canlandırdığı başarılı yapım, Uluslararası Emmy Ödülleri En İyi Telenovela Ödülünü alıyor. Bilmeyenler için Telenovela kategorisi, pembe dizi kategorisi olarak karşımıza çıkar. 2017 yılında Uluslararası Emmy Ödülleri En İyi Telenovela Ödülünü ‘’Kara Sevda’’ adlı dizi almıştı. 2019 yılı Emmy Ödül töreninde ise En İyi Erkek Oyuncu Ödülünü ‘’Şahsiyet’’ dizisiyle başarılı oyuncu Haluk Bilginer’in aldığını hepimiz biliyoruz. Bu sayede Türk dizilerinin Emmy Ödüllerinde başarısını üçüncü kez tescillendiğini söyleyebiliriz.

Uluslararası Emmy En İyi Erkek Oyuncu Ödülünü Alan Oyuncular

#OyuncuFilmKarakterYıl
1Sean BeanAccused

Tracie Tremarco

2013
2Stephen DillaneThe TunnelKarl Roebuck2014
3Maarten HeijmansRamsesRamses Shafft2015
4Dustin HoffmanRoald Dahl's Esio TrotMr. Hoppy2016
5Kenneth BranaghKurt WallenderWallender2017
6Lars MikkelsenHerrens VejeRide Upon The Storm2018
7Haluk BilginerŞahsiyetAgah Beyoğlu2019
8Billy BarrattResponsible ChildRay2020
9David TennantDesDennis Nilsen2021
10Dougray ScootIrvine Welsh’s CrimeRay Lennox2022
11Martin FreemanThe ResponderChris Carson2023

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.