Ulaş Tuna Astepe Kimdir

Karadayı isimli dizide canlandırdığı Orhan karakteri ile dikkatleri üzerine çeken, 2018 yılında da "Sen Anlat Karadeniz" dizisi ile de oyunculuk alanında oldukça tanınan Ulaş Tuna Aslantepe, 1988 senesinde Kocaeli İzmit'te dünyaya geldi.
Ulaş Tuna Astepe Kimdir

Ulaş Tuna Astepe Biyografisi

Lise eğitiminden sonra Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda tiyatro eğitimi aldı. Mezun olduktan sonra kamera karşısına oyunculuk yapmaya başlayan Ulaş Tuna Astepe, sinemayla ilk kez Osmanlı Cumhuriyeti isimli film ile geçti. Filmde kostüm asistanlığı yaptı. Daha sonra ise kamera karşısına geçti.

ulaş tuna aslantepe kimdir

2012’de kamera karşısına ilk kez Karadayı isimli dizide Orhan karakterini canlandırdı. Dizi, işlemediği bir suç nedeniyle hapishaneye düşen babasını kurtarmak isteyen Mahir isimli genç bir adamın, kurduğu oyunun sonunda düşünemeyeceği bir şekilde aşık olmasını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Kenan İmirzalıoğlu, Bergüzer Korel ve Çetin Tekindor yer aldı. 2013’te ise Zayiat isimli kısa filmde yer aldı. Filmde aynı zamanda Ulaş Tuna Astepe, Sergülen Onan Dervişoğlu, Zeynep Ölçer, Burak Çevik ve Selim Can Bilgin yer aldı.

ulaş tuna aslantepe oynadığı dizi ve filmler

2015’te ise Analar ve Anneler isimli dizide Mustafa karakterini canlandırdı. Dizi, bir bebek nedeniyle hayatları kesişen Zeliha ve Kader isimli iki genç kızın yaşadıklarını ve dönemin politik havasını anlatıyor. Dizinin baş rollerinde ise Okan Yalabık, Hazar Ergüç, Sinem Kobal ve Binnur Kaya yer aldı.

Sonraki süreçte ise "Rüya" isimli dizi ile sevenlerine karşısına geçen genç oyuncu, kısa bir süre bu dizide oynadıktan sonra kısa bir süre oyunculuğa ara verdi.

2018 yılında ise yayınladığı günden itibaren reyting sıralamalarında hep ilk sırada olan ve ATV ekranlarından yayınlanan "Sen Anlat Karadeniz" dizisinde başrol oynadı. Sen Anlat Karadeniz dizisi sayesinde bir nevi kariyerinde zirveye çıkan Astepe, verdiği röportajlarda kendisini bu dizi ile bulduğunu açıkladı.


Ulaş Tuna Aslantepe Oynadığı Dizi ve Filmler

  • 2012 - Karadayı
  • 2013 - Zayiat
  • 2015 - Analar ve Anneler
  • 2008 - Osmanlı Cumhuriyeti (kostüm asistanı olarak)
  • 2016 - Körfez
  • 2017 - Rüya
  • Sen Anlat Karadeniz - 2018

 

NeOldu.com / Biyografi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.