Uğur Çiftçi Kimdir

Uğur Çiftçi, 4 Mayıs 1992’de Sivas’ta dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında sol bek pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Uğur Çiftçi Kimdir

Uğur Çiftçi Biyografisi

Uğur Çiftçi’nin Kulüp Kariyeri

Uğur Çiftçi, futbola ilk olarak 2006 yılında Gençlerbirliği’nin alt yapısında başladı. 4 yıl gibi bir süre burada kendini geliştirdikten sonra teknik ekip tarafından 2010 yılında as takıma yükseltildi. As takıma yükselmesiyle beraber takımda yeni bir sözleşme imzaladı ve profesyonel kariyerine başlamış oldu. İlk senesinde takımda forma şansı yakalayamadı. Bunun üzerine kendisini geliştirmesi amacıyla 2011-2012 sezonunda Gençlerbirliği’nin pilot takımı olan Hacettepespor’a kiralık gönderildi.

uğur çiftçi gençlerbirliği

Sezon boyunca takımda 35 maça forma giyip bir gol atma başarısı gösteren Uğur Çiftçi, bir sezon daha Hacettepespor’da kiralık olarak kaldı. 2013-2014 sezonunda Gençlerbirliği A2 takımına geri çağrıldı ve burada bir maç oynadıktan sonra As takıma tekrardan yükseltildi ve sezon boyunca 26 maça çıkarak kendisini geliştirdiğini kanıtladı. 2014-2015 içerisinde de performansını aynen devam ettiren genç futbolcu Gençlerbirliği’nin değişilmez oyuncuları arasında yer aldı. Uğur Çiftçi, 2015-2016 sezonu itibariyle kariyerine Gençlerbirliği’nde devam etmektedir.

Uğur Çiftçi’nin Milli Takım Kariyeri

Uğur Çiftçi, milli formayı kariyerinde ilk kez 2013 yılında Türkiye U-21 kadrosunda giydi ve burada kariyeri boyunca 4 maçta sahne aldı. Aynı yıl içersinde performansı sayesinde Türkiye A Milli Takımı’na davet edildi ve 1 maçta oynayabildi. Bir sene sonrasında ise Türkiye A2 takımına dahil oldu.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.