Kırmızı Oda Konusu ve İzleyici Yorumları İncelemesi

Konusuyla oldukça ilgi çeken ve severek izlenilen son dönemin en popüler dizilerinden olan Kırmızı Oda hakkında ayrıntılı bilgiler.
Kırmızı Oda Konusu ve İzleyici Yorumları İncelemesi

Kırmızı Oda Dizisi Hakkında Bilgiler

Dizi ve film izleme kültürünün televizyondan online mecralara geçtiği son yıllarda TV üzerinden izleyecek iyi dizilerin olmaması büyük bir etken olarak gözüküyordu ancak geçtiğimiz günlerde izleyiciye sunulan Kırmızı Oda isimli dizi izleyiciyi yeniden TV başına getirmeyi başardı. Bu içeriğimizde "Kırmızı Oda" adlı Türk dizisinin konusunu, oyuncu kadrosunu, yapımcılarını ve dizi hakkında izleyici yorumlarını derledik. İşte Kırmızı Oda hakkındaki detaylar.


Kırmızı Oda Dizi İncelemesi

1. İlk olarak 4 Eylül 2020 tarihinde yayınlanmaya başlayan dizi yeni bölümleri ile çekilmeye devam ediyor. Şu anlık 1 sezon 11 bölümden oluşan dizinin ortalama bölüm süresi 2 – 2.30 saat oluyor.

Kırmızıoda


2. Dizi fragmanı ilk olarak 3 Eylül 2020 tarihinde Acunn.com orijinal YouTube hesabından yayınlandı. Yayınlanan fragman 155.365 kişi tarafından görüntülendi.

Kırmızıoda1


3. Dizinin yönetmen koltuğunda 38 yaşında olan Her Şey Seninle Güzel ve Hercai adlı yapımlarında yönetmenliğini yapmış Cem Karcı oturuyor. Dizinin senaristliğini ise Tuna Kiremitçi’nin kız kardeşi olan Banu Kiremitçi Bozkurt yapıyor. Bizce çok başarılı olan prodüksiyonun yapımcısı ise Onur Güvenatam’dır.

Kırmızıoda2


4. Yapım şirketi OGM Pictures, yayınlandığı kanal ise TV8 olan dizinin bestelerini Fırat Yükselir üstlenirken dizinin Madalyonun İçi adlı Haziran 2020 ‘de yayınlanan Gülseren Budayıcıoğlu tarafından kaleme alınan kitaptan uyarlandığı biliniyor. Dizinin başrollerinde ise Binnur Kaya, Tülin Özen, Burak Sevinç ve Meriç Aral yer alıyor.

Kırmızıoda3


5. Bu ekranlarda büyük ses getiren Türk dizisinin oyuncu kadrosunun bir kısmı ise şu şekilde; Binnur Kaya (Doktor Hanım), Tülin Özen (Dr. Piraye), Burak Sevinç (Dr. Deniz), Meriç Aral (Dr. Ayşe), Gülçin Kültür Şahin (Tuna), Baran Can Eraslan (Hüseyin), Sezin Bozacı (Aynur).

Kırmızıoda4


6.  Dram ağırlıklı yapımın odak noktası ise gerçek hikayelerden uyarlanmıştır. Senaryonun içinde tecrübeli bir psikiyatrın hayatına dokunabildiği hasta insanlar ile yaşadıklarının etrafında dönüyor.

Kırmızıoda5


7. Hayatına sevdiği meslekle devam eden dizi içinde sürekli Doktor Hanım olarak ismi geçen Binnur Kaya’nın oynadığı karakterimiz işi gereği psikolojik sorunları olan insanlara yardım etmeye çalışmaktadır. Karşısına gelen vakaların ilginçliği ve üzücülüğü ise ekrandaki insanlara dokunabilecek niteliktedir.

Kırmızıoda6


8. IMDB üzerinden maalesef sadece 577 kişi tarafından oylanan dizi 7,9 puan alıyor. Biz NeOldu yazarları olarak ise dizinin Türk dizi sektörü ve kültürü açısından çok önemli bir rol oynadığını düşünüyoruz.

Kırmızıodaa


Türk Dizisi Kırmızı Oda Hakkındaki İzleyici Yorumları

? Dizinin ilk bölümünü izledim ve harika ve çok etkileyici bir bölümdü. Bu dizi toplumumuz için çok gerekli bir dizi, bu toplumda ben de dair bir sürü insan psikiyatriste veya psikoloğa gitmesi lazım. Psikiyatriste gitmek de psikoloğa gitmek de gerekli. Bu dizi bu topluma öyle gerekli ve ışık yansıtan bir dizi ki. Binnur Kaya'nın oyunculuğunu doğallıktan uzak veya ağdalı bulduğunu ifade eden yazarlar olmuş. Ben onlara katılmıyorum. 


? O olmamış bu olmamışcılar toplanın bir şey dicem. Ben izlerken içim acıdı ve ağladım, insanlar bu durumları nasıl yaşamışlar gerçekten aklım almıyor. Çıkarılacak çok dersler var diziden belki izleyen ve bu eğilimde olup şiddet gösteren birine ayna olacak kendi çirkin yüzünü bu acıları yaşattığı insanların duygularını hissedebilecek belki belki çünkü çoğu insanın profesyonel yardım alma şansı yok maalesef.


? çok iyi olmuş dizi (bkz: Gülseren Budayıcıoğlu) kitaplarını da okurken en çok hikayeye odaklanırım yok psikiyatristin koltuğu, yok odanın rengi, kitaplıkta duran kitabın açısı, kalınlığı vs. beni çok bağlamıyor. Çünkü toplumun oralara çıkacak kadar altta kalan sorunlarını hallettiğini düşünmüyorum henüz. Uzmanlık alanım psikoloji değil dolayısıyla psikiyatrist koltuğunda oturan kişinin tavrını tarzını eleştiremem. Okuyarak öğrenmeyen bir topluma belki izleterek bir şeyler öğretir bir ışık yakar kim bilir..


? Gayet güzel olmuş dizidir. Hem izlediğiniz her diziye ay klişe, ay ağa dizisi, e bu mafya dizisi, of yine mi aşk, bıktık bu entrikalardan falan diyorsunuz hem değişik bir konuya da tahammülünüz yok. Dur bakalım daha ilk bölüm. Binnur kaya gayet iyi oynamış, Salih Bademci zaten döktürmüş. Genel olarak oyuncuların hepsini beğendim. Sadece doktorun asistanı tuna karakteri çok sakil geldi. Aman böyle terapist mi olur diyorsunuz, olur mu olmaz mı bilemem. Ülkemizdeki tüm terapistlerle görüşmedim. Fakat kendi doktorum da gayet müşfik bir tip.


? Yalnız dizi çok ağır. Beni bozmuyor ama doz aşımı yapabilir bazı bünyelerde. Araya izleyiciye nefes aldıracak bir iki komedi unsuru konulsa fena olmaz. Yine diyorum bence Binnur Kaya’nın canlandırdığı karakter çok keyifli ancak bizim halk olarak böyle doktorlara ulaşmayı bırak hayatta denk gelme ihtimalimiz bile zayıf. O yönden izleyici eleştirileri değerlendirilip belki hafif bir oynama yapılabilir. Peşinen söyleyeyim ne Acun Efendi’nin paralı askeriyim, ne Gülseren Budayıcıoğlu severim. O benzettiğim klinikle alakalı da okkalı bir şikayet yazmışlığım var. Her beğendiğimiz şey için de böyle açıklama yapmaktan bıktım.


? İzlemedim ama fragmanı bile beni bunaltmaya yetti. Bu ülkede hayat yeteri kadar dram dolu zaten bir de televizyonda izleyip kendimi mutsuz etmeye hiç niyetim yok. Biri yukarıda yazmış arabesk kültürü diye. Çok doğru söylemiş. Ben de bu ülkenin gerçeklerinden, arabesk kültüründen bıktım. Ayrıca dizide ‘nerden biliyorsun hayatının altının üstünden iyi olmayacağını ‘ gibi 13 yaşında çocuk aforizması geçiyor. İki üç dizide ya da filmde daha duydum bu lafı. Çok orijinalmiş gibi buraya da koymuşlar. Binnur Kaya psikiyatrist mi bilmiyorum ama eğer öyleyse bir psikiyatrist asla böyle acıyan gözlerle bakıp konuşmaz.


? Çok güzel olmuş dizi. Ben dizi izlemem. Zaten zamanım da olmuyor. Hele Türk dizilerini hiç sevmem. Ama işin içinde terapi olunca bir bakmak istedim. Ve gerçekten beğendim. Diziye yavaş diye arkadaşlar olmuş. Hayır arkadaşlar yavaş değil. Zaten terapiler 1 saat sürer genelde. Gerçek zamanlı terapi gördünüz işte. Ayrıca ilk seanstan psikiyatrist öyle davranmaz diyen arkadaşlara güldüm. Size yardım etmek ve size ulaşmak için bazen öyle yapar doktorlar ve psikologlar. Aranızda güven bağı oluşsun diye.


? Gökhan Çınar'ın YouTube projesi Katarsis'in dizi haline getirilmiş şekli. Çok kötü. Televizyonum yok, internet ortamında her yerde karşıma çıkınca tek plan dizi/filmlere ayrı bir merakım olduğundan bakayım dedim, dayanamadım. Elinde kalan malzemeyi tabldota basan yemek şirketi gibi basmışlar dramı, yabancılar güzel beceriyor bu işin dengesini, çok kısa bir sahne çok küçük bir sözle geçmişteki dramı çok net aktarıyorlar izleyiciye. Bizde tecavüz, dayak, sözlü şiddet, tecavüz, dayak ... böyle gidiyor. 


Türk Dizisi Kırmızı Oda’nın Oyuncuları ve Başrolü

Binnur Kaya – Doktor Hanım

Binnur Kaya

Aslen Elazığlı olan Türk oyuncu şu anda 48 yaşındadır. Eğitimini Bilkent Üniversitesinde tamamlamış olan ve 25’ten fazla yapımda görev yapan aktör daha çok komedi dizi-film yapımlarında aldığı roller ile tanınıyor. Onlardan bazıları Avrupa Yakası, Aramızda kalsın, Cinayet Süsü, Vavien, Türk Malı.


Tülin Özen – Dr. Piraye

Tülin Özen

40 yaşındaki ünlü oyuncu şu zamana kadar 15’ten fazla yapımda görev yaptı. Kendini Ufak Tefek Cinayetler, Meleğin Düşüşü, Pek Yakında ve Masum yapımlarında tanıttı.


Burak Sevinç – Dr. Deniz

Burak Sevinç

35 yaşındaki yakışıklı oyuncu eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesinde tamamlamıştır. Orijinal Dizi Müzikleri şirket adı altında SÖZ dizisinin 2. Sezon müziklerinin yapımcıları arasında yer almıştır. Kendini Nasipse Olur, Söz, Evli ve Öfkeli yapımlarında tanıtmayı başarmıştır.


Meriç Aral – Dr. Ayşe

Meriç Aral

Söz, Yüksek Soyete, Yanımda Kal, Biz Böyleyiz, Cingöz Recai, Muska, Unutursam Fısılda, Sultan adlı yapımlarda rol alan genç ve güzel oyuncu kendini ilk olarak Medcezir adlı dizideki Hale rolü ile tanıttı. Şu anda 31 yaşında.


Çıkış Tarihi: 4 Eylül 2020 Türkiye

Kategori: Dram

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum