Tuiliers Bahçesi Özellikleri ve Hakkında Bilgi

1564 yılında Tuileries Sarayı Paris'te yapımına başlanmış bir kraliyet sarayıdır. Bulunduğu bölge ise Tuiliers Bahçesi ismiyle milyonlarca turist tarafından ziyaret edilmektedir.
Tuiliers Bahçesi Özellikleri ve Hakkında Bilgi

Tuiliers Bahçesi Hakkında Bilgi

Tuileries Sarayı Paris'te 1564 yılında yapımına başlanmış bir kraliyet sarayıdır. 1871 yılına kadar ayakta kalmıştır. O yıl meydana gelen ayaklanmadan dolayı zarar görmüştür. Bulunduğu bölge bugün Tuiliers Bahçesi olarak anılmakta ve her yıl binlerce turist ağırlamaktadır. Batısında Concorde Meydanı  güneyinde Seine Nehri ve Orsay Müzesi, doğusunda Louvre Müzesi bulunan Tuileries Bahçesi’nin kuzey kısmındaki yapıların hemen arkasında Place Vendôme bulunmaktadır. 

tuiliers-bahcesi-hakkinda-bilgi.jpg

Paris'te Gezilecek Yerler


Tuileries Bahçesi Özellikleri

Tuileries Bahçesi, Paris’in görülesi en güzel yerlerinden birisidir. Paris’te gezilecek yerler listenizde mutlaka bulunması gereken bu park her yıl milyonlarca turist tarafından ziyaret edilmektedir. Concorde Meydanı’ndan, saray kapısı gibi gösterişli bir kapıdan parka giriş yaptığınızda, şehrin ortasında karşılaştığınız cennet size bambaşka bir deneyim yaşatıyor.

tuileries-bahcesi-paris.jpg

Fransa'da Gezilecek Yerler

Ana girişin sağında bulunan Orangerie Müzesi – Musée de l’Orangerie ve solunda bulunan Jeu de Paume, vakti olanlar için mutlaka görülmesi gereken yerlerdendir. Özellikle Orangerie Müzesi‘nin içindeki Monet’nin ünlü nilüferler tabloları ziyaretçiler tarafından oldukça yoğun ilgi görmektedir. Ağaçlarla çevrili yürüyüş parkurunda Louvre Müzesi yönüne doğru yürümeye başladığınızda sağlı sollu kafeler bulunmaktadır. Gerek peyzaj, gerekse parktaki heykellerin güzelliği, her şey kusursuz bir güzellik sunmaktadır. Her bir heykelin altında kime ait oldukları ve hangi dönemde kim tarafından yaptırıldığı yazmaktadır.

tuileries-bahcesi-mimari.jpg

Burası Louvre Sarayı‘nın bahçesi gibi algılansa da aslında 1564’te Catherine de Medici tarafından yaptırılan Tuileries Sarayı’nın eski bahçesidir. Tuileries Bahçesi 667’de halkın kullanımına açılmıştır. Tuileries Sarayı’nın 1871’deki Paris Komünü sırasında yakılıp yıkılması sonucu günümüzde Louvre Müzesi’ne ait bir bahçeymiş görüntüsü vermektedir. Parkın, dolayısıyla eski Tuileries Sarayı’nın adı da vaktiyle burada bulunan eski kiremit fabrikasından geliyor.  Parkta yazın ve Noel zamanlarında kurulan lunapark da çocuklar ve hatta büyükler için keyifli vakit geçirmek için ekstra imkanlar sunuyor.

Tuileries Bahçesi’nin genel anlamda dört girişi olduğunu söyleyebiliriz: Birincisi Concorde Meydanı’ndan, ikincisi Tuileries metro istasyonu girişi ve üçüncüsü de Louvre Müzesi tarafından. Dördüncü giriş ise Seine Nehri kıyısında, parkı Orsay Müzesi ile birbirine bağlayan Passarelle Solférino tarafındadır.

 

NeOldu.com / Gezi Rehberi

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.