Tugay Mercan Kimdir

Kamera karşısına ilk kez Beşinci Boyut isimli dizi ile geçen Tugay Mercan, 10 Aralık 1982'de İstanbul'da dünyaya geldi.
Tugay Mercan Kimdir

Tugay Mercan Biyografisi

İstanbul'da dünyaya gelen genç oyuncu, lise eğitiminden sonra Haliç Üniversitesi'nde tiyatro üzerine eğitim aldı. Mezun olduktan sonra Bakırköy Belediye oyuncuları arasında yer almaya başladı. Kamera karşısına ilk kez Beşinci Boyut isimli dizi ile geçen Tugay Mercan, Suskunlar isimli dizide canlandırdığı Zeki karakteri ile dikkatleri üzerine çekti. Günümüzde ise Asla Vazgeçmem isimli dizide rol almaktadır. 

 

tugay-mercan3.jpg

 

2009'da Es Es isimli dizide Okan karakterini canlandırdı. Dizi, hayatına yeni bir pencere açmaya çalışan Uras isimli genç bir adamın, üniversiteye adım atmasını ve hayatında yaşanan büyük değişimleri anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Ahmet Rıfat Şungar, Erdal Beşikçioğlu, Derya Alabora ve Berk Hakman yer aldı. 2012'de ise Kayıp Şehir isimli dizide İsmail karakterini canlandırdı. Dizi, İstanbul'a göç eden bir ailenin yaşadığı problemleri ve parçalanma hikayelerini anlatıyor. Dizinin başrollerine ise Gökçe Bahadır, İlker Kaleli, Nik Xhelilaj, Nazan Kesal, Uğur Polat ve Elif Can Ongurlar yer aldı. 

 

tugay-mercan4.jpg

 

2012'de ise Suskunlar isimli dizide Zeki karakterini canlandırdı. Dizi, çocukken işledikleri bir suç nedeniyle çok zor zamanlar geçiren üç çocuğun yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Murat Yıldırım, Aslı Enver, Sarp Akkaya ve Tugay Mercan yer aldı. Ardından Halam Geldi isimli filmde yer aldı. Film, çocuk yaşlardaki küçük bir kızın ailesinin zoruyla evlendirilmesini ve çocuk gelinleri anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Burçin Terzioğlu, Miray Akay, Tugay Mercan, Necip Memili ve Berke Hürcan yer aldı. 

 

2015'te Asla Vazgeçmem isimli dizide yer aldı. Dizi, farklı hayatları olan iki kişinin birbirlerine aşık olmasını ve sonrasında yaşanılan olayları anatıyor. Dizinin başrollerinde ise Amine Gülşe, Tolgahan Sayışman ve Şafak Pekdemir yer aldı. 

 

Yer Aldığı Dizi ve Filmleri

  • Asla Vazgeçmem-2015
  • Şarkı Söyleyen Kadınlar-2013
  • Halam Geldi -2013
  • Aşk -2013
  • Suskunlar -2012
  • Kayıp Şehir -2012
  • Es Es  -2009
  • Kollama-2008
  • Beşinci Boyut -2005

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.