Tom Carroll Kimdir

Tom Carroll, 28 Mayıs 1992’de İngiltere’nin Watford kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve İngiltere Genç Milli Takımı’nda orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Tom Carroll Kimdir

Tom Carroll Biyografisi

Tom Carroll’un Kulüp Kariyeri

Tom Carroll, futbol kariyerine ilk olarak 2008 yılında Tottenham Hotspur takımının alt yapısında başladı. Öncesinde yerel takımlarda kendisini gösterme fırsatını yakalayan genç futbolcu, Tottenham’ın alt yapısında iki sezon kaldı ve sonrasında dönemin teknik direktörü tarafından As takıma davet edildi.

tom carroll queens park rangers

İlk sezonunda takımda forma şansı elde edemeyen Tom Carroll, genel olarak genç takımlarda forma şansı elde ederken, 2011-2012 sezonunda yarım sezonluğunda Derby County’e kiralık gönderildi. 11 maça çıkıp 1 gol attığı takımı ile iyi bir dönem geçirdi ve ikinci devrede Tottenham’a geri döndü. Tottenham ile 1 Premier Lig, 4 Avrupa Ligi ve 1 kez de İngiltere FA Cup’ta forma şansı elde ederek profesyonel anlamda ilk Tottenham ile maçlarda yer aldı. 2012-2013 sezonunda da burada kariyerine devam eden Tom Carroll, sezonun tamamında 13 kez forma şansı elde etti.

tom carroll tottenham hotspur

Genç yaşından dolayı takımda bir türlü kendisini gösteremedi ve 2013-2014 sezonunda Queens Park Rangers’a kiralık gönderildi. Kiralık kaldığı süre boyunca 26 maçta sahne alan futbolcu, isminden söz ettirmeye başladı. Tottenham ekibi tarafından bir dönem daha kiralık olarak oynaması görüşü hakim kılındı ve bu sefer Swansea City’e gönderildi. Sezon içerisinde 18 maçta görev aldı ve sezonu bu performansla bitirdi.

2015 yılında Tottenham’a geri dönen Tom Carroll, ilk olarak hazırlık döneminde Audi Kupası’nda yer aldı. 2015-2016 sezonuna da Tottenham’da giriş yaptı.

Tom Carroll’un Milli Takım Kariyeri

Tom Carroll, milli formayı kariyerinde ilk kez İngiltere U-19 Genç Milli Takımı’nda giydi. 2011 yılı içerisinde sadece 1 kez görev aldı. Bir sene milli takımlara çağrılmadı. 2013 senesinde ise bu sefer İngiltere U-21’e davet edildi. 2015 Avrupa 21 Yaş Altı Şampiyonası’nda görev alan futbolcu, turnuva boyunca 11 maçta forma şansı elde etti. Kariyeri boyunca ise 17 maça çıkıp 2 gol attı.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.