Tiago Pinto Kimdir

Tiago Pinto, 1 Şubat 1988’de Portekiz’in Porto kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Portekiz Genç Milli Takımı’nda sol bek pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Tiago Pinto Kimdir

Tiago Pinto Biyografisi

Tiago Pinto’nun Kulüp Kariyeri

Tiago Pinto, futbola 2000 yılında Benfica’da başladı. Bir sene burada mücadele ettikten sonra 2001 yılında Sporting Lizbon’a transfer oldu. 6 sene boyunca Sporting Lizbon’un genç takımların kendini geliştiren Tiago Pinto, 2007 yılında A Takıma yükselerek profesyonel bir sözleşmeye imza attı. A takıma çıkartılıp profesyonel kariyerine başlayan Portekizlik futbolcu, A takımda tek bir maça çıkmadan Olivais Moscavide’ye kendisini geliştirmesi için kiralık gönderildi. Bir sezon içinde 36 maça çıkıp 2 gol atma başarısı gösterdi ve 2008-2009 sezonunda Trofense’ye kiralık olarak gitti. Sezon sonuna kadar burada forma terleten Tiago Pinto, 2009-2010 sezonunda Braga’ya bonservissiz şekilde transfer oldu. İlk sezonunda takımda hiçbir maçta forma giyemedi ve sezon sonunda takımdan ayrılma kararı alarak Rio Ave’ye transfer oldu.

tiago pinto rio ave

2010-2015 yılları arasında burada top koşturan futbolcu, toplamda 86 maçta sahne alıp 1 gol attı. Bu beş yıl içerisinde ilk olarak 2012 yılında Deportivo La Coruna’ya, sonrasında ise 2013 yılında Racing Santander’e kiralık olarak gönderildi. 2015-2016 sezonun öncesinde ise Süper Lig’e yeni katılan Osmanlıspor’a transfer oldu ve transfer bonservissiz şekilde tamamlandı.

Tiago Pinto’nun Milli Takım Kariyeri

Tiago Pinto, milli formayı kariyerinde ilk olarak 2006 yılında Portekiz U-19 kadrosuna davet edilmesiyle beraber giydi ve burada 13 maçta sahne aldı. 2008 yılında Portekiz U-20 kadrosuna davet edildi. Burada gösterdiği performans ile dikkatleri üzerine çekti ve 7 maça çıkıp 2 gol attı. Daha sonra performansı göz önünde bulundurularak Portekiz U-21’e çağrıldı. Burada da toplamda 2 maça çıkıp 1 gol attı.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.