Theo Bongonda Kimdir

Theo Bongonda, 20 Kasım 1995’de Belçika’nın Charleroi kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Belçika Genç Milli Takımı’nda forvet pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Theo Bongonda Kimdir

Theo Bongonda Biyografisi

Theo Bongonda’nın Kulüp Kariyeri

Theo Bongonda, futbol kariyerine ilk olarak 2008 yılında JMG Akademi’de başladı. İlk zamanlar yıldız takımlarda forma giydi ve burada gösterdiği performans sayesinden Belçika’nın önemli kulüplerinden birisi olan Zulte Waregem’in alt yapısına transfer oldu.

theo bongonda zulte waregem

2013 yılında alt yapısına dahil olduğu takımda çok kısa süre oynayan Theo Bongonda, aynı yıl içerisinden sürpriz bir şekilde dönemin teknik direktörü tarafından As takıma davet edildi ve takımı ile yeniden profesyonel bir sözleşme imzaladı.

İlk sezonundan takımı ile 24 karşılaşmada görev alırken, 19 kez lig, 4 kez de kupa maçında görev aldı. Ortaya koyduğu performans ile takımda yerini sağlamlaştıran Belçikalı futbolcu, 2014-2015 sezonuna da Zulte Waregem forması altında giriş yaptı ancak burada yarım sezon mücadele verdi.

theo bongonda celta vigo

2014-2015 sezonunun ikinci devresinde İspanyol ekiplerinden Celta Vigo futbolcunun kendisi ile ilgilendiğini açıkladı. Yapılan görüşmeler sonucunda 2015 Ocak ayında Theo Bongonda, Celta Vigo’ya transfer oldu. İlk yarım sezonunda 9 maçta yer alan başarılı futbolcu, 2015-2016 sezonuna da Celta Vigo forması altında giriş yaptı.

Theo Bongonda’nın Milli Takım Kariyeri

Theo Bongonda, milli formayı kariyerinde ilk kez 2013 yılında Belçika U-19 takımında giydi ve burada 5 maçta çıkıp 2 kez fileleri havalandırma başarısı gösterdi. Bir sene burada mücadele verdikten sonra 2014 yılında Belçika’nın A2 takımı olan Belçika U-21’e çağrıldı. U-21 forması altında 2015 yılı itibariyle 2 maçta görev aldı.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.