The One and Only Ivan 2020 Film İncelemesi ve Konusu

2020 yapımı macera, fantastik yapımı olan The One and Only Ivan adlı filmi inceleyerek içerik haline getirdik. Disney filmleri
The One and Only Ivan 2020 Film İncelemesi ve Konusu

The One and Only Ivan 2020 Filmi İncelemesi

2020 Ağustos ayında gösterime giren The One and Only Ivan’ı araştırarak filmin oyuncu kadrosunu, yapımcılarını, konusunu ve izleyici yorumlarını derledik. İşte The One and Only Ivan hakkında bilinmesi gerekenler.


1. Film ilk olarak 12 Ağustos 2020 tarihinde Fransa’da yayınlanmıştır. Türkiye yayın tarihi 14 Ağustos olmasına rağmen 1 hafta ertelenip 21 Ağustos Disney+’da gösterime girmiştir. Filmin uzunluğu tam 1 saat 35 dakikadır.

OneandOnlyIvan


2. Film fragmanı Walt Disney Studios’un orijinal YouTube kanalında 8 Temmuz 2020’de yayınlandı. Yayınlanan fargman 2.619.484 kişi tarafından gösterildi ve olumlu yorumlar aldı.

OneandOnlyIvan1


3. Film fantezi filmleri ile dikkat çeken Thea Sharrock tarafından yönetildi. Senaryosu ise Mike White tarafından yazılan filmin KA Applegate tarafından kaleme alınan The One and Only Ivan aynı adlı eserden uyarlanmıştır.

OneandOnlyIvan2


4. Film yapımcıları arasında herkesin tanıdığı Angelina Jolie, Allison Shearmur ve Brigham Taylor yer alıyor. Şarkıları Craig Armstrong tarafından yapılan prodüksiyonun sinematografisini Florian Ballhaus üstleniyor.

OneandOnlyIvan3


5. Disney+ filminin oyuncu ve seslendirmen kadrosunun bir kısmı ise şu şekilde; Sam Rockwell (Ivan), Bryan Cranston (Mack), Philipia Soo (Thelma), Chaka Khan (Henrietta), Mike White (Frankie), Ron Funches (Murphy), Angelina Jolie (Stella), Helen Mirren (Snickers), Danny DeVito (Bob) ve Ramon Rodrigez (George).

OneandOnlyIvan4


6. 2020 yapımı filmin odak noktası esirlikten kurtulmak isteyen Ivan adlı gorilin bir fil yardımıyla geçmişini bir araya getirip başından geçen şeylerin etrafında dönüyor.

OneandOnlyIvan5


7. Film konusunu ise Stella adlı bir fil ve Bob adlı bir sokak köpeği ile birlikte avm’de kafeste yaşayan goril Ivan önceki hayatını hatırlamakta zorluk çeker ve fil yardımı ile özgürlüğüne kavuşmaya çalışır. Ruby adında bebek filin dünyaya gelmesiyle arafta kalan Ivan o fil ile ilgilenmeye karar verir.

OneandOnlyIvan6


8. Film IMDB’de 6.260 kişinin verdiği oy ile 6,7 puan almayı başarmış. Biz Neoldu yazarları olarak filmi izlemezseniz pişman olacağınız yapımlar arasında tutuyoruz.

OneandOnlyIvan7


The One and Only Ivan 2020 Hakkında İzleyici Yorumları

? Filmin temeli, bir gorilin kendisine ve hayvan arkadaşlarına performans hayatından çıkıp vahşi yaşamın içine girmeleri için yardım etmeye çalıştığını görüyorum. Ana karakter Sam Rockwell, Ivan'ı seslendiriyor ve ben onun burada gerçekten iyi bir iş çıkardığını düşünüyorum. Sesi rolü gerçekten çok iyi tamamladı, bir goril için yumuşak konuşma doğası gerçekten ilginç bir şekilde çalışıyor. Ayrıca Ivan'ı önemsiyor ve gerçekten başarılı olmasını istiyorsun, o gerçekten sevimli ve iyi bir baş karakter.


? Yardımcı Karakterler Bryan Cranston, gösterinin başındaki kişiyi oynuyor ve o da burada gerçekten çok iyi. Onu saf bir kötü adam olarak tasvir etmek gerçekten kolay olurdu, ancak film bununla daha iyi bir iş çıkarıyor ve aslında oldukça sevimli, hayvanlardan açıkça faydalanıyor olmasına rağmen, onlara değer verdiğini söyleyebilirsin. film bunu tasvir etmekte iyi bir iş çıkarıyor. Filmde ayrıca filmin meşruiyetine katkıda bulunan ve rollerinde iyi olan Angelina Jolie, Danny Devito ve Helen Mirren gibi ses rollerinde de harika oyuncular var.


? Hikayede bazı güzel duygular var, bu hayvanları önemsiyorsunuz ve onları mutlu görmek istiyorsunuz. Bu film gerçekten zekice bir şey yapsa da, hayvan tutsaklığıyla ilgili çoğu film, sorumlu olanı kötü bir adam haline getiriyor ancak bu film bunu yapmıyor ve Cranston'a daha fazla karakter katıyor, bu da bunu daha ilginç bir hikaye hissettiriyor. Bu film her zaman o kadar iyi aktarmasa da, biraz aceleye gelmiş gibi görünüyor, bunun sadece filmin uzunluğu ile ilgisi olup olmadığından emin değilim ama Ivan, fazla açıklama yapmadan modunu inanılmaz derecede hızlı değiştiriyor.


? Senaryoda bazı iyi duygusal anlar ve mizah var, bence çoğu zaman ilgili oyuncuların kalitesi nedeniyle daha iyi yapıldı. Drama ile bazı ilginç şeyler yapıyor ama çoğunlukla, olabildiğince ileri gitmeyen tipik Disney senaryosu ve bu filmi izleyen için biraz çocukça mizah gibi geliyor. Stil Hayvanların tarzı çok iyi, Ivan'ın kendisi harika görünüyor ve ekrana gerçekten inanılmaz derecede uyuyor. Ancak bu film uzunluğu nedeniyle olumsuz tepki alıyor.


? 'The One And Only Ivan (2020)' başlangıçta CG hayvan kadrosu ve kameraya anlatımıyla oldukça genç görünse de, sonunda hayvan tutsaklığının etiğinin nispeten incelikli bir keşfi haline geliyor. Özgürlük, güvenlik için ticarete değer mi? Bir kafesin içinden ne kadar özgür olabilirsiniz? Bir hayvanı, sevilse ve ihtiyacı olan tüm özen gösterilse bile vahşi doğadan uzak tutmak yanlış mı? Bu iyi bir film. 6/10


? Vaov! Grafikler / CGI muhteşemdi. Ivan ve arkadaşları çok gerçekçi görünüyor ve hareket ediyor. Bu filme hikaye ve kalite için 10 verirdim ama konuşan hayvanların olduğu filmleri seven biri değilim, bu yüzden kişisel tercihim nedeniyle onu 9 olarak değerlendirdim, konuşan hayvanlar benim işim değil diye çok yüksek. Çok şey söylüyor!
İvan'ın bazı eski gerçek görüntülerini göstermeleri harikaydı. Ayrıca, küçük köpek "Bob" gösteriyi yapıyor! 


? Çocukluğuma döndüm resmen. Hayvan filmleri seyretmeye gelince neden kendimi duyguların içine soktuğumu bilmiyorum. Böyle filmler söz konusu olduğunda çok duygusal bir enkazım. Bu film beni her duyguya soktu, baştan sona 5 kez ağladım, televizyona bağırdım ve güldüm. Bu çocukların izlemesi gereken filmler, sadece şaşırtıcı değil, aynı zamanda bugün bile hayvanlara nasıl davrandığını gösteriyor. Çocuklara hayvanların nasıl davranabileceğini ve onlara nasıl davranılması gerektiğini ve nereye ait olduklarını göstermek. Gerçekten parlak, yürek burkan, duygusal, mutlu ve rahatlatıcı film 10/10!


? Sadece romanın değil, her şeyi başlatan güçlü gümüş sırtlı Ivan'ın gerçek hikayesinin oldukça sadık bir uyarlamasıdır. Karakterler hiçbir zaman daha fazla kişiliğe sahip olmadıkları için oyuncu kadrosu birinci sınıftı, ancak oyuncu kadrosunda yaptıkları şey hikayede eksiklerdi. Romanın bazı kısımları ve Ivan'ın hikayesi, özellikle küçük yakutla olan bağı ve sanatın gelişimi nedeniyle aceleye gelmiş görünüyordu. Bu, özellikle Julia ve babası için geçerlidir, çünkü bunlar romanın çok büyük bir parçası iken, çok az gelişme gösterirler veya hiç gelişmezler.


The One and Only Ivan 2020 Film Oyuncuları ve Başrolü

Sam Rockwell – Ivan

İlk oyunculuğunu 10 yaşında yapmış olan Amerika’lı oyuncudur. 1994 yılında Miller Ice adlı bira reklamında oynayarak kendini tanıtmayı başardı. 50’den fazla yapımda rol aldı ve şu an 52 yaşında.

Sam Rockwell


Bryan Cranston – Mack

Breaking Bad (Mr. White), Malcolm in the Middle gibi yapımlarda rol alan Bryan Cranston Primetime Emmy En İyi Drama Dizisi Ödülü ve ek olarak 17 adet ödüle sahiptir. 64 yaşındaki yazar ve oyuncu şimdiye kadar 55’ten fazla yapımda rol almıştır.

Bryan Cranston


Çıkış Tarihi: 21 Ağustos 2020

Kategori: Animasyon – Macera – Komedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.