The Haunting of Bly Manor Konusu ve Oyuncuları

Bu yazımızda sizlere The Haunting of Bly Manor konusunu, izleyici yorumlarını ve hakkında bilinmesi gerekenleri derledik. İşte detaylar...
The Haunting of Bly Manor Konusu ve Oyuncuları

The Haunting of Bly Manor Dizisi

Dram ve gizem türündeki bir dizi olan The Haunting of Bly Manor Netflix’in çıkardığı dikkat çekici yapımlarından birisidir. Kaliteli olay kurgusu ve etkileyici sahneleriyle tüm gözleri üzerine çeken yapım ilk çıktığı andan itibaren kendisinden çokça bahsettirmiştir. Gizem sevenler için iyi bir yapım olduğunu düşündüğümüz The Haunting of Bly Manor dizisini inceledik. Sizin için hazırladığımız bu inceleme dizi içeriğimizde Netflix dizileri arasında yer alan The Haunting of Bly Manor hakkında bilgileri, konusunu, incelemesini, izleyici yorumlarını ve oyuncu kadrosunu derledik.


The Haunting of Bly Manor Dizisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

1. 9 Ekim 2020 tarihinde yayınlanan The Haunting of Bly Manor dizisi toplam 9 bölüme sahiptir. Bu bölümleri sayesinde dizi kendisini sevdirmeyi başarmıştır.

The Haunting of Bly Manor yayın tarihi


2. Dizi Henry James’in 1898 tarihli korku romanı olan The Turn of the Screw'e dayanmaktadır. The Haunting of Bly Manor geçtiğimiz senelerde Netflix’te yayınlanan The Haunting of Hill House’un devam dizisidir ve The Haunting antoloji serisinin ikici girişidir.

The Haunting of Bly Manor nedir


3. Dizinin evrenini Doktor Uyku ve The Haunting of Hill House yapımlarında yer alan Mike Flanagan oluşturmuştur. Yazarlığını ise Henry James ve Rebecca Klingel isimleri yapmıştır.

The Haunting of Bly Manor yazarı


4. Dizinin yönetmenliğini ise Eli filminden bildiğimiz Ciarán Foy, Liam Gavin, Axelle Carolyn, Mike Flanagan, Ben Howling, E.L. Katz ve Yolanda Ramke isimleri yapmıştır.

The Haunting of Bly Manor yönetmeni


5. Yapımın oyuncu kadrosunda daha önceden You dizisinden tanıdığımız Victoria Pedretti, Obey’den bildiğimiz T'Nia Miller, Henry Thomas, Amelie Bea Smith, Benjamin Evan Ainsworth, Rahul Kohli, Calix Fraser, Andrew Neil McKenzie ve Oliver Jackson-Cohen isimleri vardır.

The Haunting of Bly Manor oyuncu kadrosu


6. Dizi çocuk bakmak için eski bir malikanede işe başlayan genç bir kadının hayatını anlatıyor. Genç kadın burada işe başladıktan kısa bir süre sonra bir terslik olduğunu hisseder.

The Haunting of Bly Manor konusu


7. Bu gizemli malikanede normal olmayan bir şeyler yaşanmaktadır. Çocuklar bazı varlıkları görmeye ve hissetmeye başlar. Çocuklara bakıcılık yapan bu genç kadın da ne olduğunu anlamaya ve bunun insanlara zarar vermesine engel olmaya çalışır.

The Haunting of Bly Manor dizisinin konusu


8. Oldukça kaliteli bir korku ve gizem dizisi olan The Haunting of Bly Manor dizi ve film kıtlığı çektiğimiz bu zamanlarda çok iyi gelmiştir. Dizi IMDb’den aldığı 8,1’lik puanla zaman ayrılması gereken bir yapım olduğunu kanıtlamıştır. Ayrıca kaliteli hikâyesi ve güzel izleyici yorumlarıyla The Haunting of Bly Manor yapımı bizim hazırlamış olduğumuz izlenebilir diziler listesine girmeyi başarmıştır.

The Haunting of Bly Manor imdb


Korku Türündeki The Haunting of Bly Manor Dizisi Hakkında İzleyici Yorumları

Her ne kadar kitabın sonunu anlamasam da hikayesi çok ilgi çekici bir kitaptır. Dilimize yürek burgusu ismiyle çevrilmiştir. Dizinin de kitap kadar güzel olacağına eminim. Umarım günümüze uyarlamazlar sadece orijinal zamanın olmasının daha güzel olacağını düşündüğüm dizi serisi. İnşallah diğer Haunted House’ların da çekilir ayrı sezonlar olarak. P*** E.

Bugün ilk bölümünü izlediğim dizi. Tıpkı The Haunting of Hill House gibi insanı tedirgin eden bir havası var. Henüz ilk bölümü izlesem de bu sezon da Haunting of Hill House gibi Jump Scare gibi basit yöntemlerle değil de yarattığı o tedirginsiz havayla gerim gerim gerecek gibi duruyor. Ayrıca bu sezon da tıpkı ilk sezon gibi ileride sevgiliyle izlenecek yapımlar arasında yer alacak gibi. T*** T.

The Haunting of Hill House dizisinin tıpkı American Horror Story gibi her sezon farklı hikâye konseptiyle ilerleyeceğini gösteren 2. sezonu. Bu tarz yapımlarda her hikâye aynı tadı vermeyebiliyor, umarım ikinci sezon da aynı kalitede olur. American Horror Story üçüncü sezondan sonra sapıtmıştı mesela. Yine de bu dizi klasikleşmiş korku romanlarından/öykülerinden uyarlandığı için umutluyum. K**** J.

İlk sezonun orijinal kadrosundan kesin olarak 4 oyuncu bu sezonda da var. Sadece karakterler ve hikâye değişiyor. Tahminen birinci sezon gibi cadılar bayramı zamanı yayınlanacak. Zaten hikâyenin rezil bir film uyarlaması The Turning sene başında gösterime girmişti. Üstünden zaman geçmesini istemek mantıklı olur. T**** T.

Aynı ilk dizi olan The Haunting of Hill House gibi bu da Mike Flanagan başyapıtı. İki gecede bitirdim diziyi. Her iki dizi de olağanüstü güzellikte. Yağmurlu İngiltere havasında, eski malikanelerde geçen hayalet hikayelerini seviyorsanız kaçırmamanız gereken bir yapıt. Benim gibi hem yaş hem de fizik olarak öküz gibi birinin bile burun kenarlarını titreten, göz nemlenmesine sebep olan diziyi sonu itibariyle de ayrıca sevdim. M**** M.

Taze bitirdiğim The Haunting serisinin ikinci sezonu. Birinci sezonun etkileyiciliği yok ama Jump Scare furyasının arasında varlığından mutlu olduğum bir devam sezonu oldu kesinlikle. Mike Flanagan kendi tarzını oturtmaya çalışıyor diyelim. Yer yer duygulanıp geriliyorsunuz, yer yer ilk sezondaki matematiğin burada çok da tutmadığını fark ediyorsunuz. İlk sezonda aynı travmayı yaşamış beş kardeşin hikayesi büyükten küçüğe doğru tek tek tırmandırılırken bu sefer karakterler arasında bu kadar güçlü bir bağ yok bence. T*** D.

Evet artık tüm bölümleri izlediğime göre rahat rahat yazabilirim. Dizi ilk 4 bölüm gerçekten çok ağır ve insanı sıkabiliyor. Yer yer insanı gerse de ilk sezon gibi korkutucu değildi. Sabredip diziyi bitirirseniz eğer harikulade bir hikâye olduğunu göreceksiniz ve sonunda cümleler boğazınızda düğümlenecek, midenize bir şeyler oturacak. Bu dizi eminim size çok ama çok dokunacak. İzlediğime pişman değilim ve dizinin derinlemesine inen hikâyesi sebebi ile 8/10 diyorum. Y**** İ.

The Haunting of Hill House'u baya beğenenlerin bunu da seveceğini düşünüyorum. Özellikle kâhyanın anılarında sıçramak baya başarılıydı. Bulmaca çözer gibi kimin aslında kim olduğuna uzunca bir süre karar verememek gizem film/dizilerinde başarılı olmanın önemli bir kriteri ve bu dizi size bunu sunuyor. A*** K.


The Haunting of Bly Manor Dizisinin Oyuncuları ve Karakter Analizleri

Korku ve gizem türlerini bir arada kaliteli bir şekilde işleyen The Haunting of Bly Manor dizisinin başrolünde yer alan karakterleri sizin için inceledik. İşte The Haunting of Bly Manor oyuncuları ve rol aldıkları karakterler hakkında bilgiler.


Victoria Pedretti - Dani Clayton

Dizinin başrol oyuncularından birisi olan Victoria Pedretti bir Amerikalı aktördür. Daha önceden kendisini Tepedeki Ev, Bir Zamanlar Hollywood'da, You ve Shirley yapımlarından tanıdığımız güzel oyuncu kariyerinde emin adımlarla ilerlemektedir. Victoria Pedretti bu dizide bir malikanede iki çocuğa bakıcılık yapmak için işe alınan Dani Clayton karakterini canlandırmaktadır.

The Haunting of Bly Manor dani clayton


Henry Thomas - Henry Wingrave

Dizideki bir diğer oyuncu olan Henry Thomas sinema kariyerinde ilerleme kaydetmiş bir Amerikalı aktördür. Daha önceden yer aldığı E.T. yapımından ismini bildiğimiz Henry Thomas bu filmdeki başarılı oyunculuğu sayesinde Altın Küre En İyi Yeni Erkek Oyuncu Ödülü’ne aday olarak gösterilmiştir. Henry Thomas bu dizide malikanedeki gizemli olayları anlamaya çalışan Henry Wingrave karakterini canlandırmaktadır.

The Haunting of Bly Manor henry wingrave

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.