Thappad Filmi Hakkında İnceleme

2020 dram filmleri kategorisinde bulunan filmlerden biri olan Thappad adlı yapımı sizler için inceleyerek içerik haline getirdik.
Thappad Filmi Hakkında İnceleme

Thappad Filmi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Benaras Media Works yapım şirketinin üstlendiği film AA Filmler tarafından dağıtıma çıkarılmıştır. Menşei Hindistan olan filmin yapımcılarını, oyuncu kadrosunu, izleyici yorumlarını ve konusunu NeOldu.com okurları için derledik. İşte Thappad hakkında detaylar.


1. Thappad adlı film 27 Şubat 2020 yılında Birleşik Arap Emirlikleri’nde vizyona girmiştir. Film uzunluğu 2 saat 22 dakika olup kategorisi dramdır. Amazon Prime Video üzerinden izlenebilir.

Thappad


2.  Filmin fragmanı PVR Cinemas YouTube kanalı üzerinden 30 Ocak 2020’de yayınlanmıştır. Yayınlanan fragman 514.966 kişi tarafından izlenmiştir.

Thappad 1


3. Filmin yönetmen koltuğunda Hint filmlerinde ismini sıkça duyduğumuz Anubhav Sinha otururken, film yapımcıları ise Bhushan Kumar, Krishan Kumar, Anubhav Sinha, Vinod Bhanushali’dir. 2020 yapımı filmi kaleme alan isimler ise Anubhav Sinha ve Mrunmayee Lagoo’dur. Film başrolünü Taapsee Pannu oynarken prodüksiyondaki şarkıları Anurag Saikia üstlenmiştir.

Thappad2


4. 2 saat uzunluğundaki dram filminin oyuncu kadrosunun bir kısmı ise şu şekildedir; Taapsee Pannu (Amrita Sabharwal), Pavail Gulati (Vikram Sabharwal), Kumud Mishra (Sachin Sandhu – Amrita’nın Babası), Ratna Pathak Shah (Sandhya Sandhu – Amrita’nın Annesi), Maya Sarao (Netra Jaisingh), Geetika Vidya Ohlyan (Sunita), Tanzi Azmi (Sulakshana Sabharwal – Vikram’ın Annesi),

Thappad3


5. Hint filmi olan Thappad’ın odak noktası uzaktan mükemmel bir hayatı varmış gibi duran kadının bir partide kocasının kendine tokat atmasının sonucu etrafında döner.

Thappad4


6. Filmin konusu ise birkaç yıldır mutlu bir evlilikleri olan Amrita ve Vikram’ın Londra’ya taşınmaları için verdikleri partide her şey berbat olmasıdır. Amrita’nın hayatı kocası ile birlikte verdikleri bir partide davetliler önünde kocasının bir sebepten dolayı Amrita’ya tokat atması ve atılan tokattan sonra hayatı alt üst olan bir kadının yaşadıklarını anlatır.

Thappad5


7. Thappad Rotten Tomatoes üzerinden %93, Google tarafından %77 eşleşme almıştır. IMDB üzerinden ise 13.420 kişinin verdiği oy ile 6,9 puan alarak geçer not almayı başarmıştır.

Thappadd


Thappad Filmi Hakkındaki İzleyici Yorumları

? Arada bir, bir yönetmen sosyal normları ihlal eden bir film yapmaya karar verir. Birini zihinsel veya fiziksel olarak taciz etme hakkımız yok, bu sadece hayatları veya yolları ayırmak daha iyi olsa bile yapılmamalıdır. Öncelikle bu kadar kusursuz bir film yarattığı için Anubhav sinha'ya teşekkürlerimi sunuyor ve filme geçiyorum. Film iyi yazılmış ve iyi yönetilmiş. Her diyaloğun bir anlamı var. Hikayenin güzel yanı, bir çerçeveye mükemmel bir şekilde dokunan ve kolayca yanlış gidebilecek çok fazla hikaye olması. 


? Toplum için endişelenen bir anne olan Ratna Pathak; Sosyal olarak bastırılmış kayınvalide; Ailesinin içinden adaletsizlikle mücadele eden bir avukat; Dia Mirza, kendi iradesine sahip bekar bir anne; Ev hanımı olmak isteyen bir hizmetçi Geetika Vidya; Manav Kaul, bir kabadayı. Bütün bu karakterler kusurluydu, ama yine de çok güzeldi ve mükemmel bir şekilde tasvir edildi. Bu film performans ve harika bir mesaj içeren güçlü bir hikaye hakkındadır.


? Beni özüne kadar salladı, resmen titredim ve tüylerim diken diken oldu ve bu şaheser hakkında ne zaman düşünsem hala ilk kez izlemiş gibi hissediyorum! Kendimi rahatsız hissettiğim, tedirgin olduğum ve oturduğum koltuğun bana battığı anlar oldu. Tam da bu filmin, hayatın belirli yönlerini sergilerken hissetmenizi istediği şey buydu, en azından ben şahsen hiç düşünmedim bile, yanlış olduklarını düşünmeyi unuttum.


? Gerçekten harika, daha fazlasını isteyemezdim, beni çok düşündürdü, doğru tarif edemediğim yönlerden kendimi aşağılık hissetmeme neden oldu ve beni suskun bıraktı! Üzerinde düşünülecek çok şey var, bunu birkaç gün düşüneceğim, beni duygusallaştırdı, gözlerimi yaşarttı ve inanılmaz şekillerde dehşet vericiydi. LÜTFEN, LÜTFEN, LÜTFEN GİDİN VE BU FİLMİ İZLEYİN! Her erkeğin ve her kızın bunu izlemesi gerekir. Toplumun buna ihtiyacı var! Derecelendirme - 5/5 


? 'Thappad' (düz çeviride Slap) beklediğimden daha iyi. Yönetmen Anubhav Sinha, son zamanlarda konuya dayalı filmleriyle tanınıyor (bazıları bunlara gündem filmleri diyordu ve bu sözde gündem filmleri, elbette çeşitli başarı dereceleriyle birçok Bollywood yönetmenimiz tarafından yönetiliyor) ve bu kimse için bir istisna değildir, ancak bunu yüksek sesle söylediğim için kusura bakmayın: 'Thappad' onlar arasında en iyisidir (evet, kendi 'Mulk' veya 'Article 15'ten bile daha iyidir). 


? 'Thappad'ı övmek için basitçe söyleyebilirim ki, Ekim (2018)' den beri izlediğim en iyi Bollywood filmi. Bollywood'un yaşlı bir adamı olarak, insanlara, temelde iyi bir film olması gereken kadar iyi yazılmadığını, oynanmadığını, oynamadığımızı veya çekemediğimizi temin edebilirim. Article 15 ile, Geçen yıl Anubhav Sinha Bollywood filmleri için bir dönüm noktası oluşturdu ancak 'Thappad' daha az klişe ile daha da iyi. 


? Sadece yayınlandığı tarihte 'Thappad'ı izledim ve söylemeliyim ki, uçup gittim. Sonunda sert vuran bu filmin yapıldığı oyunculuk, yön ve incelik akıllara durgunluk veriyor. Taapsee Pannu hakkında yeterince iyi şeyler söyleyemem. Sansasyonel bir oyuncu. Mutluluğu ve melankoliyi tasvir etme biçimi, görülmesi gereken bir manzara. Bir izleyici olarak, Amrita mutlu olduğunda mutlu oldum ve mücadele ederken hüznünü hissettim. Sonunda film de çok önemli bir mesaj verdi.


? Fragman çok iyiydi ve yüksek beklentilerim vardı ama bazı gerçekten güzel anlara ve diyaloglara rağmen, gerçekten düz hissettirdi. İkinci yarı inanılmaz derecede sıkıcıydı. Tapsee, bu tokatın ona tüm adaletsizlikleri nasıl anımsattığını ifade ettiği fantastik bir söz söylüyor. Ama bu adaletsizlik hiç gerçekten gösterilmedi? Asla bu düşüncenin derinliklerine dalamadılar. Sözde feministler tarafından ve onlar için yapılmış bir film gibiydi. Çok iyi olabilirdi ama tamamen dağıldı.


Thappad Adlı Filmin Oyuncu Kadrosu ve Başrolü

Taapse Pannu – Amrita Sabharwal

Taapsee Pannu Hindistan’ın en ünlü 100 kişisi adlı listede yer alan 33 yaşındaki aktördür. 33 yaşındaki oyuncu 40’tan fazla yapımda rol almıştır.

Taapse Pannu


Pavail Gulati – Vikram Sabharwal

Yeni yeni kariyerine başlamış olan oyuncu Ghost Stories, Kalank, Ittefaq, Yudh, Saklambaç ve Thappad adlı yapımlarda rol alıp kendini tanıtmıştır.

Pavail Gulati


Çıkış Tarihi: 27 Şubat 2020

Kategori: Dram

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.