Tesla Kimdir? Nikola Tesla İcatları ve Nikola Tesla Sözleri

Yaptığı icatlar ile adını günümüze kadar getirmeyi başaran Nikola Tesla’nın biyografisi sizlerle. İşte Tesla Kimdir? Nikola Tesla İcatları ve Nikola Tesla Sözleri.
Tesla Kimdir? Nikola Tesla İcatları ve Nikola Tesla Sözleri

Çalışmaları sayesinde elektrik kaynağına sağladığı katkılarla tüm dünya tarafından tanınmıştır. Bu yazımızda ise sizler için Tesla’nın hayatını araştırdık. İşte Tesla Kimdir ve Nikala Tesla İcatları Nelerdir? gibi soruların yanıtı.


Tesla Kimdir?

Tesla Kimdir

10 Temmuz 1856 tarihinde o dönemde Avusturya İmparatorluğu’nun kontrolünde olan Smiljan köyünde dünyaya gelmiştir. Bu yer günümüzde Hırvatistan sınırları içerisinde yer almaktadır. 14 yaşına geldiğinde mühendislik ve fizik dalında normale göre çok daha geniş eğitim almıştır. 1880 yılında telefonculuk ve elektrik enerji endüstrisinde çalışmalar yaparak tecrübe edindi.

Daha sonra Amerika Birleşik Devletleri’ne 1884 yılında giderek bir süre sonra burada vatandaş oldu. İlk olarak New York’ta Edison Machine Works’te çalıştı. Kafasındaki fikirleri daha rahat hayata geçirmek için laboratuvar açtı ve şirket kurdu. 1888’de AC patentlerini Westinghouse Electric ile lisanslayarak büyük miktarda paralar kazandı.

Başarılı olduğu bu işlerden sonra patentini kendi üzerine alabileceği yeni icatler oluşturmayı başladı. Sergi yaptığı sırada en dikkat çeken icadı da uzak kumandalı bir tekneydi. Yaptığı işlerle gün geçtikte tanınmayı başardı ve o dönemin ünlüleri kendisini ziyarete geliyordu. Çok beğendiği Delmonicos’a her gün giderek yemek yiyordu. Çıktığı halk konferanslarında yaptığı hareketlerle yüksek ilgi görüyordu.

1890 yıllarında dünya genelinde kablosuz elektrik dağıtımı yapabilme konusunda fikirlerinin arkasındaydı. Aradan geçen 3 yıl sonra Nikola Tesla, dünyanın bir ucundan diğer ucuna kablosuz iletişim yapmak için daha yapımı tamamlanmamış olan Wardenclyffe Kulesi üzerinden projesini canlandırmak istese de parası bitmişti.

Kule sonrası 1910 ve 1920 yılları arasında yeni icatlar üzerinde çalışarak yeniden para kazandı. Ancak bu paraları kazandığı gibi harcadığı için elinde fazla bir şey kalmıyordu. New York içerisinde yer alan otellerde yaşamını sürdüren Nikola Tesla’nın ödenmemiş olan devasa faturaları bulunuyordu. Kalp yetmezliği nedeniyle 1943 yılında her zamanki olduğu New York şehrinde öldü. Çalışmaları ileriki neslin eline geçmesiyle Tesla, ilham kaynağı olarak görüldü ve herkesin tanınması sağlandı.


Nikola Tesla İcatları

Nikola Tesla İcatları

  • Tesla bobini
  • Dünya Çapında Kablosuz Elektrik Enerjisi Dağıtımı
  • İndüksiyon Motoru
  • Telejeodinamik
  • Violet Ray
  • Tesla'nın Osilatörü
  • Uzaktan Kumanda
  • Teleforce
  • Üç Fazlı Elektrik Sistemi
  • Tesla Türbini
  • Tesla vanası

Nikola Tesla Sözleri

Nikola Tesla Sözleri

Nesiller sonra makinelerimiz, evrendeki herhangi bir noktadan elde edilen enerjiyle çalışacaktır.

Doğal yatkınlıkları kuvvetli bir arzuya dönüştüğünde, insan amacına doğru kanatlı çizmelerle yol alır.

Fikrimi çalmaları mühim değil… Asıl mühim olan kendi fikirlerinin olmaması.

Düşünmek için aklı başında, derin düşünmek için oldukça deli olmalısın.

Yirmi birinci yüzyılda robotlar, antik medeniyetlerdeki kölelerin yerini alacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.