Tayyar Altıkulaç Kimdir? & Hakkında Bilgi

1938 Yılında Kastamonu da dünyaya gelen Tayyar Altınkulaç türk siyasetçi kimliği ile tanınmaktadır. Tayyar Altınkulaç hakkında ayrıntılı bilgiyi bu içeriğimizde bulabilirsiniz.
Tayyar Altıkulaç Kimdir? & Hakkında Bilgi

Tayyar Altınkulaç Biyografisi

Ak Parti teşkilatının önemli isimlerinden bir tanesi olan Tayyar Altıkulaç 1938 yılında Kastamonu'da dünyaya gelmiştir.

Tayyar Altınkulaç


Tayyar Altınkulaç Eğitim Hayatı

Okula başladıktan kısa bir süre sonra ortalama 9 yaşında hafız olan Altıkulaç, ilk öğretimi yaşadığı yer olan Kastamonu- Devrekani'de tamamlamıştır. Orta ve lise eğitimini ise taşınmalarından dolayı İstanbul'da devam etmek zorunda kalmıştır. 1963 yılında lise eğitiminden sonra ise Yüksel İslam Enstitüsü'ne giren ve başarılı şekilde bitiren Altıkulaç devamında hemen çalışma hayatına atılmaya, eğitimini aldığı işi yapmaya başlamak üzere harekete geçmiştir.

Tayyar Altınkulaç Eğitim Hayatı


Tayyar Altınkulaç Çalışma Hayatı

1963 ile 1965 yılları arasında İstanbul İmam Hatip Lisesi'nde öğretmenlik ve beraberinde idarecilik görevlerini gerçekleştirmiştir. 1965-1971 yılları arasında ise İstanbul ve Kayseri Yüksek İslam Enstitüsü'nde öğretim görevlisi olarak çalışmıştır. Eğitim vermeye devam ettiği yıllar sırasında 1967-1968 yıllarında ise eş zamanlı olarak Bağdat'da Arap Dili ve Edebiyatı üzerine doktora yapmıştır. 1971 ve 1976 yılları arasında Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığı görevini sürdürürken devamında MEB Din Eğitimi Genel Müdürü olarak çalışmıştır. MEB'de Talim ve Terbiye Kurulu üyeliği de yapmış olan Altıkulaç Türkiye Cumhuriyeti 13. Diyanet İşleri Başkanlığı görevine atanmıştır. Bu görevi de 8 yıl boyunca sürdürmüştür. Azerbaycan Milli Akademisi tarafından profesörlük unvanı da aldıktan sonra çeşitli üniversitelerde önemli öğretim elemanları ile birlikte çalışma ve ders verme şansına sahip olmuştur.

Tayyar Altınkulaç


Tayyar Altınkulaç Siyasi Hayatı

Emekli olduktan sonra 1995 yılında yapılan seçimlerde İstanbul'dan milletvekili olarak parlamentoya girmiştir. Vekillik görevi boyunca da çeşitli araştırma ve konularda çalışmalar yapmaya devam etmiştir. Yeni dönem seçimlerinde adı anılanlar arasında olan Altıkulaç Meclis içinde de vekilliğine ek olarak birçok grup ve topluluğun başkanlığını başarı ile yürütmüştür. Ak Parti ile ilişkisi uzun yıllara dayanır.

Tayyar Altınkulaç Siyasi Hayatı

Önerilen İçerik;

Ak Parti Kurucu Üyeleri

NeOldu.com 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.