Tarihi Bilimkurgu Filmleri

Mutlaka izlenmesi gereken ufuk açıcı bilimkurgu filmleri
Tarihi Bilimkurgu Filmleri

Bilim kurgu filmleri film sanayi kadar eskidir. Türün ilk patlaması, Jack Arnold (The Incredible Shrinking Man) ve Roger Corman (Day the World Ended) gibi kült kahramanların sayısız bilimkurgu filmi yaptığı 1950'lerdeki nükleer yaygınlaşma başlangıcında görüldü. Başka bir gözde konu olan uzaylılar, Rober Wise'ın filminde örneklendi.

Stanley Kubrick'in A Space Odyssey filmi de daha ciddi çalışmaya yönelik bir dönüm noktası olmuştu. Mad Max'teki kıyamet benzeri seneryolardan tutun da Star Wars'daki gibi masalsı uzay maceralarına varana kadar, bilimkurgunun popülerliği sürüyor. 21. yüzyılda özel efekt imkanları da bir hayli artmıştı.

Soylent Green - (Richard Fleischer) - (1973)

Tarihi bilimkurgu filmler-soylent-green.jpg

Ciddi iklim değişikliklerini anlatan bu distopik film ayrıca kitleler için sera etkisini, nüfus aşırılığını, yiyecek kıtlığını, ötenaziyi ve filme adını veren yeşil Soylent Green gofretlerini betimledi.

Independence Day - (Roland Emmerich) - (1996)

Tarihi bilimkurgu filmler-independence-day.jpg

Bir klasik olan World of the Worlds'e dayanan 70 milyon dolarlık bu epikte, uzaylı istalası geniş ölçekte ele alınır. Uzaylılara ait muazzam bir gemi dünyanın yörüngesine girer ve büyük şehirlere saldıran uzay araçları gönderir. Ana gemiye bilgisayar virüsü sokan ve nükleer bomba yerleştiren ABD karşı saldırıyı başarıyla yürütür.

Silent Running - (Dougles Trumbull) - (1972)

Tarihi bilimkurgu filmler-silent-running.jpg

Kubrick'in 2001'de A Space Odyssey'si için geliştirilen özel efektlerin birçoğunu kullandı. Trumbull'ın yönetmen sıfatıyla tanınmasını sağlayan film, dünyadan habitat örnekleri taşıyan bir uzay gemisi olan Valley Forge'un öyküsünü anlatır. 

Artificial Intelligence - (Steven Spielberg) - (2001)

Tarihi bilimkurgu filmler-artificial-intelligence.jpeg

Kubrick'in Steven Spielberg'e mirası, her iki yönetmenin de imzasını taşıyan bu felsefi ve duygusdal filmdi. Film bir çocuğun insan olmak isteyen kopyasının da içinde bulunduğu, son derece gelişmiş robotların üretildiği bir dünyanuun gelecekçi öyküsünü sunuyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.