Tansu Taşanlar Kimdir

Kamera karşısına ilk kez Küçük Kadınlar isimli dizi ile geçen Tansu Taşanlar, 31 Mayıs 1984’te Ankara’da dünyaya geldi.
Tansu Taşanlar Kimdir

Tansu Taşanlar Biyografisi

Babasının mesleği nedeniyle pek çok ilde yaşayan Tansu Taşanlar, lise döneminde tiyatro ile tanıştı ve amatör olarak tiyatro yaptı. Ardından Selçuk Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda tiyatro üzerinde eğitim aldı. Kamera karşısına ilk kez Küçük Kadınlar isimli dizi ile geçti. Ardından pek çok dizi ve filmde yer aldı. 

2009’da Küçük Kadınlar isimli dizide Ceyhun karakterini canlandırdı. Dizi, anne ve babaları öldükten sonra hayata tutunmaya çalışan beş kız kardeşin yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Ekin Türkmen, Hande Soral, Fulya Zenginer, Elit İşcan ve Ali İl yer aldı. Ardından Bir Bulut Olsam isimli dizide Salih karakterini canlandırdı. Dizi, gönüllü olarak üstlendiği bir proje nedeniyle Güneydoğu’ya giden bir adamın yörede karşılaştıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Engin Altan Düzyatan, Melisa Sözen ve Engin Akyürek yer aldı. 

tansu.jpg

 

2011’de ise Muhteşem Yüzyıl isimli dizide konuk oyuncu olarak yer aldı. Dizi, Kanuni Sultan Süleyman döneminde yaşanan olayları ve harem içerisinde yaşanan olayları anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Halit Ergenç, Meryem Uzerli, Selma Ergeç, Nebahat Çehre, Ozan Güven, Pelin Karahan ve Okan Yalabık yer aldı. 2011’de ise İzmir Çetesi isimli dizide Rıfat karakterini canlandırdı. Dizi, kızını tedavi ettirebilmek için istemediği işlere bulaşan bir babanın yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Kadir İnanır, Ece Uslu ve Mustafa Üstündağ yer aldı. 

Tansu Taşanlar 2014’te Kara Para Aşk isimli dizide Arda karakterini canlandırdı. Dizi, bir cinayet nedeniyle hayatları kesişen Ömer ve Elif isimli iki gencin yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Engin Akyürek, Tuba Büyüküstün, Nebahat Çehre ve Erkan Can yer aldı. Genç oyuncu daha sonra ise Analar ve Anneler isimli dizide yer aldı. Dizi, bir bebek nedeniyle yolları kesişen Kader ve Zeliha’nın yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerine ise OkanYalabık, Sinem Kobal, Hazar Ergüç ve Binnur Kaya yer aldı. 

Yönetmenliğini Neslihan Yeşilyurt’un yaptığı Kara Yazı televizyon dizisinde Mehmet Karahan ve Yaren Uluçınar’ın kaderlerinin birbirlerine değmesini konu alan dizide Tansu Taşanlar, Kadir rolünü canlandırdı.


Yer Aldığı Dizi ve Filmler

  • Kara Yazı- 2017
  • Analar ve Anneler - 2015
  • Kara Para Aşk-2014
  • Veda -2012
  • İzmir Çetesi-2011
  • Yalancı Bahar -2011
  • Muhteşem Yüzyıl -2011
  • Hırçın Kız Kadife-2009
  • Bir Bulut Olsam -2009
  • Küçük Kadınlar -2009

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.