Tamer Özyeğitoğlu Kimdir? & Hakkında Bilgi

1942 yılında doğdu. İzmir İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisi'nden mezun oldu. Bu içeriğimizde Tamer Özyeğitoğlu hakkında tüm merak edilenleri bir araya getirdik.
Tamer Özyeğitoğlu Kimdir? & Hakkında Bilgi

Tamer Özyeğitoğlu Biyografisi

1 Ocak 1942 yılında dünyaya gelen Tamer Özyeğitoğlu'nun gerçek adı bu olsa da sinema sektöründe Tamer Özyiğit olarak bilinmektedir. Spor yöneticisi, sinema oyuncusu, siyaset adamı gibi birçok unvan ile anılan Özyeğitoğlu, Balıkesir'de dünyaya gelmiştir. İlkokul ve ortaokul öğrenimlerini Balıkesir'de geçiren siyasetçi, daha sonrasında İzmir İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisi'nde okumuştur.


Tamer Özyeğitoğlu Filmleri

Birçok kişi tarafından sinema oyuncusu olarak bilinen Tamer Özyeğitoğlu, beyaz perdede birçok filme imza atmıştır. Bekaret Kemeri, Kaçaklar, Auf kurze Distanz, Reşo, Korkunç Şüphe, Acımak, Anasının Kızı, The Masked Five, Adems Sohn, Sıra Sende Yosmam vb. bir çok filmin kadrosunda yer alan Özyeğitoğlu için 1970'li yıllar en hareketli dönemleri olarak bilinir. Neredeyse bütün sinema filmlerinde irili ufaklı pek çok role hayat vermiştir.


Tamer Özyeğitoğlu Spor Yaşamı

Oyunculuğunun yanı sıra spora olan düşkünlüğü ile bilinen Tamer Özyeğitoğlu, Balıkesirspor Yönetim Kuruluğu Üyeliği ve Sinema Oyuncuları Derneği Kurucusu gibi görevleri ifa etmiştir. Spor yaşamı boyunca Balıkesir Spor Kulübü için gerekli olan bütün desteği maddi ve manevi olarak veren Özyeğitoğlu, bu konudaki çalışmalarını başkasına devrettikten sonra siyasete katılım sağlayarak dönemin iktidar partisi olarak bilinen partinin kurucuları arasında yer almıştır.


Tamer Özyeğitoğlu Siyasi Yaşamı

14 Ağustos 2001 tarihine gelindiği zaman şimdiki Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde kurulmuş olan Ak Parti teşkilatının kurucu üyeleri arasında yer alan Tamer Özyeğitoğlu, o dönemlerde aktif bir şekilde siyaset ile ilgilendikten sonra ticarete adım atmıştır. Hala aktif bir şekilde ticaret ile uğraşan iş adamı şu anda siyasetten ne kadar uzak olsa da o dönemde partinin kurulması için gerekli olan öz verili çalışmayı göstermiştir. 

Önerilen İçerik;

 Ak Parti Kurucu Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.