Taison Freda kimdir

Taison Freda, 13 ocak 1988’DE Brezilya’nın Peletos kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ofansif orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Taison Freda kimdir

Taison Freda Biyografisi

Taison Freda’nın Kulüp Kariyeri

Taison Freda, futbol kariyerine ilk olarak 2004 yılında İnternacional takımının alt yapısında başladı. 3 sezon boyunca burada forma giydikten sonra 2007 yılında as takıma yükseltildi. İlk sezonunda çok fazla forma şansı elde edemedi ancak sonraki sezonlarda takımla olan uyum sorunu ortadan kaldırarak daha fazla şans bulmaya başladı.

taaison freda metalist kharkiv

2010-2011 sezonu öncesinde yolunu Ukrayna’ya çevirdi 6,5 milyon Euro karşılığında Metalist Kharkiv’e transfer oldu. İlk sezonunda takımı ile 26 maça çıkıp 9 gol atan Freda, sezon içerisinde takımı adına ne kadar öenmli bir transfer olduğunu kanıtladı. Ardından gelen sezonda performansını dahada arttırak ilerleyen tecrübeli futbolcu 36 maçta 8 kez fileleri havalandırdı.

taaison freda shaktar donetsk

2,5 sezon sonra ise 10 milyon Euro’ya ligin başka bir ekibi Shaktar Donetsk’e transfer oldu. İlk sezonunda Ukrayna Premier Ligi ve Ukrayna Kupası’nı kazanma başarısını gösterdi. Sonraki sezonlarda etkili bir performanslara imza attı ve bunu yanında birçok başarı elde etti. Burada takımı ile toplamda 52 maçta forma giyip 8 kez fileleri havalandırdı. Taison Ferda, 2015-2016 sezonu itibariyle kariyerine Shaktar Donetsk’de devam etmektedir.

Taison Freda’nın Başarıları

Shakhtar Donetsk

Ukrayna ligi: 2012-13, 2013-14

Ukrayna kupası: 2012-13

Ukrayna süper kupası: 2013, 2014

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.