Süleyman Gündüz Kimdir? & Hakkında Bilgi

1961 Yılında Trabzon da dünyaya gelen Süleyman Gündüz, Türk Siyasetçi kimliği ile tanınmaktadır. Süleyman Gündüz hakkında ayrıntılı bilgiyi bu içeriğimizde bulabilir, bilgi sahibi olabilirsiniz.
Süleyman Gündüz Kimdir? & Hakkında Bilgi

Süleyman Gündüz Biyografisi

Yeni Şafak isimli gazetece yazarlık yapan Süleyman Gündüz 1961 yılında Trabzon'un Çaykara ilçesinde doğmuştur. Ak Parti'nin kurucu kemikleri arasında yer alan Gündüz başarılı bir siyasi hayata sahiptir.

Süleyman Gündüz


Süleyman Gündüz Eğitim Hayatı

İlk ve orta öğretimi Dernekpazarı Tüfekçi Köyü İlkokulunda tamamlayan Gündüz devamında Affan Kitaçıoğlu Lisesi'nde eğitimine devam etti. Üniversite eğitimi için ise Atatürk Üniversitesi'ni tercih etti. Diş hekimliği bölümünü bitirdikten sonra Mimar Sinan Üniversitesi'nde güzel sanatlar eğitimi de almayı istedi. Sakarya Üniversitesi'nde Sosyoloji anabilim dalında master çalışmasını tamamladı. Eğitimlerinin ardından Sakarya'da diş hekimi olarak çalışma hayatına başladı.

Süleyman Gündüz Eğitim Hayatı


Süleyman Gündüz İlgi Alanları

1986 yılında Orta Doğu'da yaşanan sorunlar ile ilgilenen Gündüz Afganistan, İsrail-Filistin ve Lübnan gibi tüm dünya için kanayan yara durumunda olan sosyal konuların barışçıl şekilde çözülmesi için önerilerde bulundu. Birçok sunum, bildiri ve çalışmaları uluslararası alanlarda dile getirdi. 1987 yılında ise aynı sorunlar hakkında Almanya, Hollanda, İngiltere, Fransa gibi ülkelerden ünlü siyasiler ile bir araya gelerek fikir alış verişlerinde bulundu. 1991 yılında Sovyetler Birliği'nin dağılması sonucu ortaya çıkan Gürcistan, Rusya, Azerbaycan eksenindeki sorunlar ile de yakından ilgilenen Gündüz, Ermenistan ve Karabağ sorunlarının ardından Balkanlar'da yaşanan sorunlara karşı da duyarlı olmaya başladı. 1992 yılında ise Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek Bosna Hersek adına yardım kampanyası düzenlendi. Yardımların halka dağıtılmasına katkı sağladı. Ardından da Bosna Dayanışma Grubu'nu kurarak Bosna'daki barış için çalıştı.

Süleyman Gündüz İlgi Alanları


Süleyman Gündüz Siyası Hayatı

1995 ve 1999 yıllarında İstanbul'dan milletvekili seçilmiş olan Gündüz, 2001 yılında Ak Parti'nin kurucularından oldu. 2002 yılında ise Sakarya'dan vekil seçildi. Milletvekili dönemlerinde TBMM Dışişleri Komisyon Üyeliği ve Avrupa Birliği alanındaki birçok temsilcilik dahil sayısız görevi üstlendi. Yaptığı işleri ise çeşitli gazetelerde yazmaktadır.

Süleyman Gündüz Siyası Hayatı

Önerilen İçerik;

Ak Parti Kurucu Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.