Stefano Okaka Kimdir

Stefano Okaka, 8 Ağustos 1989'da İtalya'nın Castiglione del Lago kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve İtalya Milli Takımı'nda forvet pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Stefano Okaka Kimdir

Stefano Okaka'nın Kulüp Kariyeri

Stefano Okaka, futbol kariyerine ilk olarak 2002 yılında Cittadella'nın alt yapısında başladı ve burada 2 seneye yakın süre forma giydi. Oynadığı futbol sayesinde dikkatleri üzerine çekerken, 2004 ylında Roma'nın alt yapısına geçiş yaptı. Bir sene boyunca genç takımlarında sahada görev aldı. 2005 yılında dönemin teknik direktörü tarafından As takıma çıkartılarak profesyonel kariyerine başlangıç yaptı.

stefano okaka roma

2012 yılına kadar Roma'nın sözleşmeli futbolcusu oldu ve toplamda 34 maça çıkıp 2 kez fileleri havalandırdı. Bu süre içerisinde kendisini geliştirmesi için birçok kez kiralık olarak gönderildi. 2007 yılında Modena ile başlayan kiralanma süreci, daha sonrasında Brescia, Fulham, Bari ve Parma takımlarında devam etti.

stefano okaka parma

Parma forması altında 14 gol atıp 3 gol atan Stefano Okaka, 2012-2013 sezonu öncesinde bonservissiz şekilde transfer oldu. İlk sezonunda bir kez daha kiralık olarak gönderilen Spezia, kiralık kaldığı süre içerisinde 38 maça çıkıp 7 gol attı. Bir sonraki sezon Parma'ya geri dönse de istenileni sahaya yansıtamadı.

stefano okaka anderlecht

2014-2015 sezonu öncesinde Seri A'nın bir başka ekibi Sampdoria'ya transfer oldu. Bir sezon bağlı kaldığı takımda da önceki sezonlarda gösterdiği performansı gösterdi ve 36 maça çıkıp 8 gol atma başarısı gösterdi. Sezon sonunda birçok takımdan transfer teklifi alan Stefano Okaka, Belçika ekiplerinden Anderlecht ile görüştü ve 3 Milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer oldu. 2015-2016 sezonu takımının etkili futboluları arasında gösterildi ve 13 maça çıkıp 7 kez fileleri havalandırdı.

Başarılı futbol oyuncusu Okaka, 29 Ağustos itibariyle Watford takımına transfer edildi.

 

Stefano Okaka'nın Milli Takım Kariyeri

Stefano Okaka, milli formayı kariyerinde ilk kez 2007 yılında İtalya U-19 takımında giydi ve burada 3 maça çıktı. Bir sene sonra İtalya U-20'de kendisine yer bulurken, burada da 2 maçta gol atma başarısı gösterdi. 2009-2010 yılları arasında İtalya U-21'e davet edildi. Etkili bir performans ortaya koyduğu U-21 forması altında 7 maça çıkıp 2 gol attı. 2014 yılında ise ilk kez İtalya A Milli Takımı'na yükseltildi. Kariyeri boyunca 3 kez milli formayı sırtında taşıdı ve 1 kez gol sevinci yaşadı.

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.