Sinan Gümüş Kimdir

Sinan Gümüş, 15 Ocak 1994’de Almanya’nın Pfullendorf kentinde dünyaya gelen Türk futbolcudur. Kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Almanya Milli Takımı’nın genç kategorisinde forvet pozisyonunda görev almaktadır.
Sinan Gümüş Kimdir

Sinan Gümüş’ün Kulüp Kariyeri

Sinan Gümüş, futbol kariyerine ilk olarak 1999 yılında Aach Linz takımının alt yapısında başladı. 2 sene burada kendisini geliştirdikten sonra 2001 yılında doğduğu kentin takımı olan Pfullendorf’a geçiş yaptı.

Burada uzun yıllar mücadele verdiği ve takımının alt yapı kademelerinin neredeyse tamamında forma giydi. 2011 yılında gelindiğinde ise Almanya’nın köklü kulüplerinden Stuttgart’ın alt yapısına transfer oldu.

Bir sene boyunca A2 takımında yer aldı ve 2012 yılında Stuttgart II’ye çıkartıldı. Bu sayede burada yeni bir sözleşmeye imza attı ve profesyonel kariyerine başladı. 2 sezon burada kaldı ve bu süre içerisinde 32 maça çıkıp 1 gol attı.

sinan gümüş galatasaray

2014 yılında Galatasaray, futbolcunun kendisi ile ilgilenmeye başladı. İki tarafında birbiri ile anlaşması sonucunda 2014-2015 sezonunda bonservissiz şekilde transfer oldu. İlk sezonunda 10 kez as takımda forma giyerken sezon sonunda Türkiye Süper Ligi ve Türkiye Kupası’nı kazanma başarısı gösterdi.

Sinan Gümüş’ün Milli Takım Kariyeri

Sinan Gümüş, milli formayı kariyerinde ilk olarak 2013 yılında Almanya U-20 takımında başladı ve kariyeri boyunca sadece burada forma giyip 3 kez sahada yerini aldı. Oynadığı maçlar süresince kariyerinde milli forma altında sadece bir gol attı.

Sinan Gümüş’ün Başarıları

Galatasaray

  • Süper Lig: 2014-15
  • Türkiye Kupası: 2014-15

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.