Sinan Engin Kimdir

Eski Beşiktaş futbolcusu ve yöneticisi Sinan Engin, 4 Kasım 1964 yılında Trabzon’un Maçka ilçesinde doğdu. Günümüzde ise televizyon ekranlarında spor yorumculuğu yapmaktadır.
Sinan Engin Kimdir

Sinan Engin Biyografisi

Sinan Engin Futbolculuk Yılları

Trabzon’da dünyaya gelen Sinan Engin, daha sonra İstanbul’a yerleşti ve burada futbola ilgi duyarak Beşiktaş alt yapısında futbol kariyerine başladı. Uzun süre alt yapısı kademesinde kendisini geliştirdikten sonra 1981 yılında dönemin teknik direktörü tarafından as takıma davet edildi.

7 seneye yakın bir süre Beşiktaş’ta oynadı ve 99 maça çıkıp 11 kez fileleri havalandırdı. 1988 senesinde kiralık olarak Kuşadasıspor’a gönderildi. Burada bir sezon kaldıktan sonra sırasıyla Adana Demirspor, MKE Ankaragücü ve Sarıyer takımlarında futbol oynadı. 1994 yılında Sarıyer’de futbola veda etti.

 

Sinan Engin’in Teknik Direktörlük Kariyeri

Futbol oynamayı bıraktıktan sonra teknik direktörlük yapan Sinan Engin, 1998 senesinde Kuşadasıspor’un başına geçti. Bir sene sonra Boluspor ile anlaştı. Sadece bir sene Bolu’da kaldıktan sonra Beşiktaş’a 2000 yılında geçiş yaparak Futbol Takım Menajerliği ve Genel Menajerlik yaptı.

 

Televizyon Kariyeri

Beyaz TV'de yayınlanan Beyaz Futbol programının sunucusu Ertem Şener ile birlikte yorumculuk yapmaktadır. Programın diğer konukları ise Ahmet Çakar, Rasim Ozan Kütahyalı ve Abdülkerim Durmaz’dır.

sinan engin eski futbolcu

 

Özel Hayatı

Sinan Engin, ilk evliliğini Seda Sayan ile yaptı ve çiftin 1990 yılında Oğulcan isminde oğlu oldu.

İkinci evliliğini ise Ayşe Karasu ile yaptı ve Elif adında bir kızı oldu.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.