Simge Fıstıkoğlu Kimdir

Televizyon sunucusu ve spikeri olan Simge Fıstıkoğlu, 12 Aralık 1982 tarihinde İstanbul, Yeşilköy’de dünyaya geldi.
Simge Fıstıkoğlu Kimdir

Simge Fıstıkoğlu Biyografisi

Simge Fıstıkoğlu ilk ve ortaokulu bitirdikten sonra liseyi Beyoğlu Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Üniversite okumak için İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Edebiyat Fakültesi Bölümü’ne gitti ve 2005 yılında buradan mezun oldu.

Alanından farklı olarak medyaya yönelen başarılı sunucu, ilk işini Elle Decor Dergisi’nde aldı. Bir süre burada editörlük eğitimini aldı. Sonrasında televizyona geçen Fıstıkoğlu, 2006 yılında Haber Türk televizyonuna geçti ve burada Murat Ongun tarafından yönlendirilerek spor servisinde işe başladı.

2006 yılında başladığı spor spikerliği görevi boyunca Fatih Terim, Şenol Güneş, Ertuğrul Sağlam, Ersun Yanal gibi teknik direktörlerin yanı sıra Emre Belözoğlu, Rüştü Reçber, Servet Çetin, Tümer Metin, Nihat Kahveci, Gökhan Gönül, Hamit Altıntop, Halil Altıntop vb. ünlü futbolcularla röportajlar yaptı.

simge fıstıkoğlu sunucu

2009 yılında HaberTürk televizyonunun Spor Müdürü oldu. 2 sene görev aldığı müdürlükten ayrıldıktan sonra 2011 yılında A Haber'e geçti. Bir yıl boyunca burada çalıştıktan sonra eski kanalı HaberTürk’e geri döndü. 1 Gün ve Gün Başlıyor programını hazırlayıp sundu.

Ciner Grubu’nun Show TV’yi satın almasından sonra Show TV’de çalışmaya başladı. 2014 yılına kadar burada çalıştı.

TRT Spor Kanalında Topuklu Krampon isimli Futbol Sohbet Programını Nazenin Tokuşoğlu ile birlikte sunan Simge Fıstıkoğlu , 2017 tarihi itibarıyla NTV'de hafta içi her akşam " Simge Fıstıkoğlu'yla Spor Akşamı" programını ve haberlerini sunmaktadır.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.