Show TV Kimin, Sahibi Kimdir, Ne Kadar Kazanıyor?

Show TV'nin sahibi kimdir, ne zaman kurulmuştur, sahibinin serveti ne kadar? Sizler için Show Tv hakkında merak edilen tüm soruları araştırdık.
Show TV Kimin, Sahibi Kimdir, Ne Kadar Kazanıyor?

Show Tv Kimin, Ne Zaman, Nasıl Kuruldu?

Show Tv, Ciner Yayın Holding bünyesindedir. Ulusal bir televizyon kanalı olan Show TV'nin genel müdürü Esra Baydar'dır. Show Tv, Show Radyoyla birlikte 1991 yılında Erol Simavi, Erol Aksoy, Haldun Simavi ve Dinç Bilgin tarafından Fransa'da kurulmuştur. İlk başlarda kanalın sloganı "Başka Bir Alem!" olmuştur. 2 Mart 1992 yılında Mehmet Ali Birand tarafından Show Haber sunulmaya başlandı. Bir dönem kardeş kanalı olan Cine 5 ile birlikte Show Tv Türk televizyonculuğuna yeni bir tarz getirmiştir. 1992'de Show Tv, Tv yazısını kaldırmıştır. 1999 yılında Mehmet Emin Karamehmet tarafından satın alınan kanal Çukurova Holding bünyesine katılmıştır. Çukurova Holding, TMSF gözetiminde olmak üzere Show Tv ve kardeş kanallarını 402 milyon dolara Ciner Medya Grubu'na satmıştır. Şu an Show Tv'nin sahibi Ciner Holding'in sahibi Turgay Ciner'dir.

Show TV Kimin


Show TV Kurucusu Mehmet Emin Karamehmet Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında?

2010 yılında dünyanın en zenginleri sıralamasında 4 milyar dolarla en zengin Türk iş adamı olan Karamehmet 1 Nisan 1944 yılında Mersin'in Tarsus ilçesinde doğmuştur. Liseyi Tarsus Amerikan Koleji'nde ve Robert Koleji'nde tamamlamıştır. 1969-1970 dönemlerinde Mersin İdmanyurdu'nda başkanlık yapmıştır. Başkanlık yaptığı dönemde Mersin İdmanyurdu birinci ligi dördüncü sırada tamamlamıştır. 1994 yılında Turkcell'i Murat Vargı ile birlikte kuran iş adamı Türkiye'yi GSM hizmetiyle tanıştırmıştır. Turkcell'in ilerlemesiyle Türkiye'nin ilk digital platformu olan Digitürk'ü hayata geçirmişitir. 

Sahibi ve Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Çukurova Holding, medya, taşımacılık, hizmet, finansal hizmetler, otomotiv, endrüstri, inşaat, iletişim, bilgi teknolojileri ve enerji gibi alanlarda faaliyet göstermektedir.

Show TV Kimin


Show Tv Kurucusu Ne Kadar Kazanıyor?

2000 yılında Forbes dergisinin açıkladığı kişisel servet bazında dünyanın en zenginleri sıralamasında 8 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin 29.cu adamı olmayı başarmıştır. 2000 yılında Forbes dergisinde bu zamana kadar en üst sıraya çıkan Türk ünvanına sahip olmuştur. Günümüzde serveti biraz daha düşmüş olsa da hala en üst sıraya çıkabilen Türk ünvanı kendisindedir. Mehmet Emin Karamehmet 2010 yılının en zengin Türk iş adamı olmuştur. Çukurova ailesi şu an Türkiye'nin en zengin 44. ailesidir. 

Show TV Kimin


Mehmet Emin Karamehmet'in Şirketlerine El Konuldu!

2013 tarihinde sahip olduğu Çukurova Holding'in Cavit Çağlarla İnterbank ile ilgili kredi ilişkilerinden kaynaklanan 440 milyon dolar borçtan kalan 75 milyon doların ödenmemesiyle TMSF tarafından Show Tv, Akşam Gazetesi, BMC, Digitürk, Lig Tv, Skyturk360 gibi kuruluşlarına ve şirketlerine el konulmuştur.

Show TV Kimin


Show Tv Sahibi Turgay Ciner Kimdir?

Turgay Ciner, 1 Mart 1956 yılında Artvin'de dünyaya gelmiş bir iş adamıdır. Üniversite yıllarında oto yedek parçacılığına başlayan Ciner, 28 yaşında talimhanede bulunan dükkanında kardeşi Tuncer Ciner ile Almanya'dan Mercedes otomobil ithal etmeye başlamıştır. Turgay Ciner'in ilk önemli ticari girişimi budur. 32 yaşında AEH ortaklarından olan Osman Yazıcı ile ortaklık yapmış, şirketin Irak'Ta olan taahütlük işlerini devralmıştır. Daha sonra teksil yatırımlarına başlayan Ciner Türkiye'de Mensucat, Ceytaş ve Penyelüks'ü satın almıştır. 1995 yılında özelleştirmeye gidilen Havaalarınları Yer Hizmetleri A.Ş.'nin %60'ını 98 yılında ise tamamını almıştır. 1998 yılında Turgay Ciner'in Sabah Grubu'na ortak olmasıyla medya sektörüne giriş yapmış ve Show Tv'de içerisinde olmak üzere Habertürk, 7/24 TV, Bloomberg HT, Show Tv, Showmax ve Kanal1'i satın almış, Türkiye'nin en önemli medya kuruluşlarından birisi olmuştur. Turgay Ciner evli ve iki çocuk babasıdır. Büyük oğlu Atilla Ciner, kendi inşaat şirketinde çalışmaktadır. 

Show TV Kimin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum