Sevtap Özaltun Kimdir?

Ulan İstanbul isimli dizide canlandırdığı Derya karakteri ile dikkatleri üzerine çeken genç oyuncu, 12 Eylül 1984’de Artvin’de dünyaya geldi.
Sevtap Özaltun Kimdir?

Sevtap Özaltun Biyografisi

Haliç Üniversitesi’nde oyunculuk üzerine eğitimi alan oyuncu, kariyerinin ilk adımlarını reklam filmleriyle attı. Daha sonra kamera karşısına Hakkını Helal Et isimli dizi ile geçti. Daha sonra ise Canım Ailem isimli dizide ahsen karakterini canlandırdı. Dizi anne ve babaları vefat eden üç kardeş, dayılarının yanında yaşamaya başlarlar. İlk önce geçinemeseler de daha sonra bu duruma alışırlar. Dizinin başrollerinde ise Uğur Yücel, Şebnem Bozoklu ve Ozan Güven yer aldı.

2010’da ise Fatmagül’ün Suçu Ne ? isimli dizide Hacer karakterini canlandırdı. Uğradığı tecavüzden sonra hayatı alt üst olan Fatmagül’ün yaşadığı felaketleri anlatan dizinin başrollerinde ise Beren Saat, Engin Akyürek, Fırat Çelik, Buğra Gülsoy, Engin Öztürk, Erdoğan Taşaner ve Musa Uzunlar yer aldı. Diziden sonra Beren Saat Kadın Haklarına duyarlılık yapmak amacıyla Mor Çatı Derneği’ne bağışta bulundu.

2013’de ise A.Ş.K isimli dizide Ece karakterini canlandırdı. Dizi sevdiği adamın ve kendi hayatını kurtarmak amacıyla farklı bir planın içinde olan Azra ve erkek arakadaşı Kerem’in içinde bulundukları durumu anlatıyor. Dizinin başrollerinde is Hazal Kaya, Hakan Kurtaş, Aslı Tandoğan ve Kaan Urgancıoğlu yeraldı. Daha sonra ise Ulan İstanbul isimli dizide Derya karakterini canlandırdı. Sahtekarlık yaparak geçinen ve adaletlerini bu şekilde sağlayan Kandemir ve çetesinin yaşadıklarını anlatan dizinin başrollerinde, Uğur Polat, Şebnem Bozoklu, Erkan Kolçak Köstendil, Kaan Yıldırım ve Sevtap Özaltun yer aldı.

Karadeniz’in eşsiz sesi Kazım Koyuncu’nun hayatının anlatıldığı Yağmur: Kıyamet Çiçeği isimli filmde Seher karakterini canlandırdı. Film, Kazım Koyuncu’nun gençlik dönemlerini yaşağı sorunlar ve müziğini anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Engin Hepileri, Sevtap Özaltun, Settar Tanrıöğen, Ruhi Sarı ve Erkan Kolçak Köstendil yer aldı.

Rol Aldığı Diziler ve Filmler :

  • 2007- Hakkını Helal Et
  • 2008- Canım Ailem
  • 2010- Fatmagül’ün Suçu Ne?
  • 2013- A.Ş.K
  • 2014- Ulan İstanbul
  • 2014- Yağmur: Kıyamet Çiçeği 

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.