Sema Şimşek Kimdir

Kurtlar Vadisi Pusu isimli dizide canlandırdığı İnci Yıldız karakteri ile dikkatleri üzerine çeken Sema Şimşek, 24 Şubat 1976’da Almanya’da dünyaya geldi.
Sema Şimşek Kimdir

Sema Şimşek Biyografisi

Almanya’da dünyaya gelen Sema Şimşek, çocukluğunun bir kısmını Almanya’da geçirdikten sonra Türkiye’ye döndü. Lise eğitiminden sonra Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’ni kazandı fakat ekonomik nedenlerden dolayı okuyamadı. Tanınmaya mankenlikle başlayan Sema Şimsek, 1994’te katıldığı Best Model of Turkey’de birinci oldu. Ardından Best Model of World’de Türkiye’yi temsil etti ve dördüncü oldu. Elde ettiği başarılarıyla tanınmaya başlayan Sema Şimşek, ünlü modacılarla büyük defilelerde yer aldı. Güzel oyuncu Sema Şimşek 2001’de oyuncu Burak Hakkı ile evlendi. Bir çocuğunun dünyaya geldiği evliliği 2012’de son buldu. 

Kamera karşısına ilk kez Azad isimli dizide canlandırdığı Naime karakteri ile geçti. Dizinin başrollerinde ise Bülent İnal, Ahu Türkpençe, Şevket Çoruh, Erdal Tosun ve Serkan Ercan yer aldı. Sema Şimşek daha sonra ise Kurtlar Vadisi Pusu isimli dizide İnci Yıldız karakterini canlandırdı. Dizi, uyuşturucu baronları, teröristler ve diğer kötülüklerle mücadele eden Polat Alemdar ve arkadaşlarının yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Necati Şaşmaz, Gürkan Uygun, Kenan Çoban, Sönmez Atasoy, Erhan Ufak, Can Gürzap, Zafer Algöz ve pek çok oyuncu yer aldı. 

sema-simsek3.jpg

 

2015’te Dabbe 6 isimli filmde Zeren karakterini canlandırdı. Yönetmenliğini Hasan Karacadağ’ın yaptığı filmin başrollerinde Sema Şimşek, Fehmi Karaaslan, Nilay Gök ve Volkan Atamgüç yer aldı. 2015’te Terkedilmiş isimli filmde hemşire olarak kamera karşısına geçti. Film, Suriyeli bir ailenin organ mafyası ile yaşadığı mücadeleyi anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Levent Ülgen, Hakan Vanlı, Sema Şimşek ve Neriman Uğur yer aldı. 

 

Yer Aldığı Dizi ve Filmler

  • Terkedilmiş -2015

  • Tehlikeyle Flört -2015
  • Dabbe 6 -2015
  • Vebal-2014
  • Kurtlar Vadisi Pusu -2007
  • Azad - 2002

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.