Sergi Darder Kimdir

Sergi Darder, 22 Aralık 1993’de İspanya’nın Arta kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve İspanya Milli Takımı’nda orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Sergi Darder Kimdir

Sergi Darder Biyografisi

Sergi Darder’in Kulüp Kariyeri

Sergi Darder, futbol kariyerine 1996 yılında doğduğu kentin yerel takımı olan Arta’da başladı. Bir sene burada oynadığı oyun ile bazı takımlarında dikkatini çekti ve 1997 yılında Manacor’a geçiş yaptı. 10 sene boyunca alt yapı kategorisinde takımın birçok takımında yer aldı ve 2007 yılına gelindiğinde La Liga’da mücadele eden Espanyol’un alt yapısına transfer oldu. 2011 senesinde Espanyol B takıma çıkartılan genç futbolcu bir sene boyunca 36 maça çıkıp 2 gol attı. 2012-2013 sezonunda ise ligin farklı takımı olan Malaga B takımına transfer oldu. 

sergi darder malaga

Sezon sonunda performansı teknik ekip tarafından Malaga as takıma yükselti. Burada imzaladığı yeni sözleşme ile profesyonel kariyerine başlayan Sergi Darder, 2 sene boyunca 64 maça çıkıp 6 kez gol atma başarısı gösterdi. Her sene performansını yükselterek devam eden İspanyol futbolcu 2015-2016 sezonunda Lyon’a transfer oldu ve bu transfer 12 Milyon Euro bonservis bedeli karşılığında tamamlandı. Bu sezon itibariyle kariyerine Lyon’da devam etmektedir.

Sergi Darder’in Milli Takım Kariyeri

Sergi Darder, milli formayı kariyerinde ilk kez 2010 yılında İspanya U-17 takımında giyip 7 maça çıktı. Bir sene sonra İspanya U-18 kadrosuna davet edildi. 2013-2014 sezonu başlangıcında performansında göz görülen artış sonucunda İspanya U-21 takımına çağrıldı. 2015 yılında Avrupa U-21 Şampiyonası’nda sahada görev alıp 3 maça çıktı. Kariyeri boyunca milli formayı 12 kez giydi.

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.