Serdal Adalı Hakkında Bilmeniz Gereken 11 Bilgi

İş dünyasının sevilen isimlerinden Serdal Adalı Beşiktaş'a yeniden adaylığını koydu. Bir dönem yaptığı transferlerle adından sıkça söz ettiren Serdal Adalı kimdir? Spor camiasındaki başarılarıyla adından söz ettiren Serdal Adalı hakkında merak edilenler
Serdal Adalı Hakkında Bilmeniz Gereken 11 Bilgi

Serdal Adalı Hakkında Merak Edilen 11 Bilgi

Spor yöneticiliği kariyeriyle ön plana çıkan başarılı iş adamı Serdal Adalı, siyah beyaz takıma verdiği katkılarıyla adından sıkça söz ettirmiştir. Türkiye'nin önde gelen projelerine imza atmış Adalı Holding'inde sahibi olan Serdal Adalı, Beşiktaş Spor Kulübü'ne yaptığı yıldız transferlerle taraftarın gönlünü fethetmeyi başarmıştır. Beşiktaş Spor Kulübü Futbol Komitesi Başkanı, Beşiktaş Spor Kulübü'nün Asbaşkanı ve Türkiye Jokey Kulübü'nün 25. başkanı olarak görev yapan Serdal Adalı hakkında merak edilenleri sıraladık. Şimdilerde Beşiktaş JK Başkanlığı'na adaylığını koyan Serdal Adalı hakkında bilmeniz gereken 11 bilgi

1. İş insanı, spor yöneticisi ve sanayici Serdal Adalı, 1 Ocak 1964 tarihinde Adana'da dünyaya gelmiştir.

Serdal Adalı Hakkında Bilgi


2. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Adana'da yapan Serdal Adalı, üniversite eğitimini yurtdışında yapma kararı almıştır.

Serdal Adalı Hakkında Bilgi


3. Serdal Adalı, 1981 yılında daha iyi bir eğitim alması için babası Hasan Adalı ve annesi Özen Adalı tarafından Amerika'ya gönderilmiştir. Adalı, üniversite eğitimi için UCLA (University Of California Los Angeles) üniversitesine kayıt yaptırmıştır. 

Serdal Adalı Hakkında Bilgi


4. California Üniversitesi'nde lisans eğitimi gören Serdal Adalı, babasının rahatsızlığı nedeniyle eğitim hayatını yarıda bırakarak Türkiye'ye dönmüştür. Adalı, üniversitede gördüğü bir yıllık eğitimin arından 1984 yılında iş hayatına atılarak ticari başarısını sergilemiştir.

Serdal Adalı Hakkında Bilgi


5. 1984 yılında iş hayatına atılan Serdal Adalı, ailesininde desteğiyle lojistik, enerji, inşaat, catering, servis ve sayısız sektörde başarıya sahip Adalı Holding'i kurmuştur. Serka İnşaat'ı da bünyesinde barındıran holding, toplamda 6 bini aşkın çalışanıyla hem yurtiçi ve uluslararası pazarda 200 milyon dolarlık ciroya sahiptir.

Serdal Adalı Hakkında Bilgi


6. Serdal Adalı, 1986 yılında Eren Adalı'yla dünya evine girmiştir. Çiftin Serhan Kerim Adalı ve Celal Adalı adında iki erkek çocuğu bulunmaktadır.

Serdal Adalı Hakkında Bilgi


7. Koyu bir Beşiktaş taraftarı olan Serdal Adalı, 2009'dan 2012 yılına kadar Beşiktaş Spor Kulübü'nün Asbaşkanı olarak görev yapmıştır. Yıldırım Demirören'in başkanlık yaptığı dönemde görevi üstlenen Adalı, 2012 yılında görevi Ahmet Nur Çebi'ye devretmiştir.

Serdal Adalı Hakkında Bilgi


8. Siyah beyaz takımda asbaşkan olarak görev yapan Serdal Adalı,  2009-2012 yılları arasında Beşiktaş Spor Kulübü Futbol Komitesi Başkanı olarak görev almıştır. Adalı o dönemde birçok yıldız futbolcuyu Beşiktaş'a kazandırmıştır.

Serdal Adalı Hakkında Bilgi


9. Serdal Adalı, 21 Eylül 2012 tarihinde Veliefendi Hipodromu Şeref  Salonu'nda gerçekleştirilen Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu sonrasında Türkiye Jokey Kulübü'nün 25. başkanı seçilmiştir. Atlara olan ilgisiyle bilinen Adalı'nın birçok yarış atı olduğu da söylenmektedir.

Serdal Adalı Hakkında Bilgi


10. Serdal Adalı, 16 Haziran 2013 tarihinde gerçekleştirilen Beşiktaş Spor Kulübü Başkanlık Seçimleri'ne aday olmuştur ancak eski başkan Fikret Orman yeniden seçimi kazanarak başkanlık koltuğuna yerleşmiştir.

Serdal Adalı Hakkında Bilgi


11. Siyah beyazlı takıma olan katkılarıyla bilinen Serdal Adalı, 24 Eylül 2019 tarihinde istifa eden eski Beşiktaş JK Başkanı Fikret Orman'ın yerine adaylığını koymuştur. 10 Ekim tarihinde başlayan başvurular, 13 Ekim'de çoğunluğun sağlanamaması halinde 20 Ekim 2019 tarihinde yapılacak Olağanüstü seçim sonrasında belli olacaktır.

Serdal Adalı Hakkında Bilgi

Neoldu.com
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum