Selami Altınok Kimdir? Nerelidir? Eğitim ve Siyasi Hayatı

Selami Altınok, 1966 yılında Erzurum’un Narman ilçesinde dünyaya geldi. Erzurum Milletvekili Selami Altınok hakkında bilgi için yazımızı okuyabilirsiniz.
Selami Altınok Kimdir? Nerelidir? Eğitim ve Siyasi Hayatı

Selami Altınok, 20 Ocak 1966'da doğmuştur. Erzurumlu olan Selami Altınok, bürokrat ve siyasetçidir. Ruhigül ve Mustafa Altınok'un oğlu olan Selami Altınok, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. Evli ve 3 çocuk sahibi olan Selami Altınok, 2015-2016 yılları arasında İç İşleri Bakanlığı yaptı.

Eğitim ve Siyasi Hayatı

Selami Altınok Kimdir?

1988 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu.

Üniversite’den mezun olduktan bir sene sonra Erzincan’a gitti ve burada Kaymakam adayı olarak göreve başladı.

Erzincan’da görev süresi dolduktan sonra sırasıyla; Kayseri, Tokat, Bitlis, Samsun ve Antalya’nın ilçelerinde Kaymakamlık yaptı.

2008 yılında ise günümüzde yer almayan İl Özel İdaresi’ne girerek Erzurum’da Genel Sekreterlik yaptı.

2012 yılında Aksaray Valisi olarak atandı ve daha sonra İstanbul Emniyet Müdürü olarak görev yaptı.

2015 yılında geçici seçim hükümetinde İçişleri Bakanı olarak atandı ve 17 Aralık 2015 tarihinde İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığına atandı.

10 Eylül 2016 tarihinde Emniyet Genel Müdürü olarak atandı. 25 Nisan 2018 tarihinde istifa eden Altınok, 24 Haziran 2018 tarihinde yapılan genel seçimler sonucunda AK Parti Erzurum Milletvekili seçildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Sebahattin Öztürk Kimdir?Efkan Ala Kimdir?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.