Efkan Ala Kimdir? Nereli? Siyasi Hayatı Hakkında Bilgi

Efkan Ala, 1965 yılında Erzurum'da doğmuştur. Erzurumlu Eski İç İşleri Bakanı Efkan Ala hakkında daha fazla bilgi almak için yazımızı okuyabilirsiniz.
Efkan Ala Kimdir? Nereli? Siyasi Hayatı Hakkında Bilgi

Efkan Ala, 21 Şubat 1965 yılında doğmuş, Türk bürokrat ve siyasetçidir. Erzurumlu olan Efkan Ala, Gönül ve Temel Âlâ ailesinin oğludur. Efkan Ala, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü okumuştur. Gülseren Ala ile birlikte evli olan Efkan Ala, iki çocuk babasıdır. 65. Türkiye Hükümetinde İç İşleri bakanı olarak görev yapmıştır.

Eğitim Hayatı

Efkan Ala Kimdir?

İlkokulu Çanakpınar köyünde tamamladı. Orta ve lise eğitimini Erzurum İmam-Hatip Lisesi'nde bitirdi. 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun olduktan sonra, yüksek lisans eğitimini Karadeniz Teknik Üniversitesi İktisat bölümünde tamamladı.

Siyasi Hayatı

Efkan Ala Kimdir?

1988 yılında kaymakamlık stajına başladı ve sonrasında Sakarya Valiliği maiyet memurluğu, İngiltere hizmet içi eğitimi ve kaymakamlık görevleri (Dernekpazarı ve Kabataş ilçeleri), Tunceli vali yardımcılığı yaptı.

İçişleri Bakanlığında Eğitim Şube Müdürlüğü, İller İdaresi Daire Başkanlığı, Turizm Bakanlığı Eğitim Genel Müdürlüğü ve Müşavirlik görevlerinde de yer aldı.

2003 yılında Batman Valiliğine, 2004 yılında Diyarbakır Valiliğine atandı. 2006 yılında Diyarbakır olayları sırasında Diyarbakır Valisi olarak görev yapmıştı. Son olarak, 2007 yılında Başbakanlık Müsteşarlığına atanmıştı.

17 Aralık 2013'teki yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasından sonra İçişleri Bakanı Muammer Güler görevinden ayrıldı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından TBMM üyesi olmadan 61. ve 62. Türkiye hükumetlerinde İçişleri Bakanlığına atandı.

Haziran 2015 Türkiye genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Erzurum Milletvekili olarak Meclis'e girdi.

Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde AK Parti Bursa Milletvekili olarak tekrar Meclis'e girdi.

24 Kasım 2015 tarihinde Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan 64. Türkiye hükumetinde İçişleri Bakanlığı görevine atandı. Ahmet Davutoğlu istifa etmesinin ardından, Binali Yıldırım tarafından kurulan 65. Türkiye hükumetinde İçişleri Bakanı olarak devam etti ve 31 Ağustos 2016 tarihinde İçişleri Bakanlığı görevinden istifa etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Sebahattin Öztürk Kimdir?Selami Altınok Kimdir?

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.