Şebnem Hassanisoughi Kimdir

Kamera karşısına ilk kez Dantel isimli dizi ile geçen güzel oyuncu, 7 Aralık 1985’te İstanbul’da dünyaya geldi.
Şebnem Hassanisoughi Kimdir

Şebnem Hassanisoughi Biyografisi

Babası İran annesi Türk kökenli olan Şebnem Hassanisoughi, Lise eğitiminden sonra Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde tiyatro üzerine eğitim aldı. Daha sonra ise Kadir Has Üniversitesi’nde yüksek lisans yaptı. Kamera karşısına ilk kez Dantel isimli dizi ile geçen genç oyuncu, daha sonra pek çok dizi ve film ile kamera karşısına geçti. 

2010’da Kılıç Günü isimli dizide Melek karakterini canlandırdı. Dizi, geçmişi silmeye çalışan bir adamın herkesten intikam almak için hazırlık yapmaya başlamasını ve sonrasında yaşananları anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Tansel Öngel,  Melike Güner, Nur Erkul, Ertan Saban, Yurdaer Okur ve Ali Atay yer aldı. 2011’de ise Firar isimli dizide Asude karakterini canlandırdı. Dizi, karısının ihanetiyle tüm hayatı sarsıntıya uğrayan Nadir isimli bir adamın yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Caner Cindoruk, İsmail Hacıoğlu, Engin Şenkan, Ece Çeşmioğlu ve Lila Gürmen yer aldı. 

 

sebnem-hassanisoughi3.jpg

 

2011’de Geriye Kalan isimli filmde Sevda karakterini canlandırdı. Film, kocası tarafından aldatılan Sevda isimli genç bir kadının evliliğinin kurtarmak için verdiği mücadeleyi anlatıyor. Gittiği festivallerden ödüllerle dönen filmin başrollerinde ise Devin Özgür Çınar, Erkan Bektaş, Şebnem Hassanisoughi ve Burak Tamdoğan yer aldı. 2012’de ise Kayıp Şehir isimli dizide Zeynep karakterini canlandırdı. Dizi, İstanbul’a yerleşen bir ailenin yaşadığı dramı anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Nazan Kesal, İlker Kaleli, Gökçe Bahadır, Uğur Polat, Nik Xhelilaj ve Elifcan Ongurlar yer aldı. 

 

2014’te ise Poyraz Karayel isimli dizide Begüm karakterini canlandırdı. Dizi, yıllarca kandırılan ve yanlış işler yapmak zoruna kalan Poyraz isimli genç bir adamı gerçekleri öğrenmesiyle yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise İlker Kaleli, Burçin Terzioğlu, Musa Uzunlar ve Ataberk Mutlu yer aldı. Genç oyuncu yönetmen ve senaristliğini Zeki Demirkubuz’un yaptığı ve Ekim 2015’te vizyona girecek Bulantı isimli filmde yer aldı. Film, ailesinin geçirdiği trafik kazasından hiç tkilenmeyen bir adamın zamanla değişen hayatını anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Zeki Demirkubuz, Şebnem Hassnisoughi, Öykü Karayel, Çağlar Çorumlu ve Cemre Ebuzziya yer aldı. 

Şebnem HassanisoughiOsmanlı İmparatorluğu'nun son dönemlerini anlatan, başrollerini Halit Ergenç ve Belgüzar Korel'in paylaştığı Vatanım Sensin adlı dizide Eftelya karakterini canlandırdı.

 

Ödülleri :

  • 2012 - 12.Uluslararası İzmir Film Festivali - En İyi Kadın Oyuncu (Geriye Kalan) 

Filmleri ve Dizileri :

  • 2016- Vatanım Sensin
  • 2015-Bulantı
  • 2014-Poyraz Karayel
  • 2014 - Bana Artık Hicran De (Lale) (TV Dizisi) 
  • 2013 - Tatar Ramazan (TV Dizisi) 
  • 2012 - Kayıp Şehir (Zeynep) (TV Dizisi) 
  • 2012 - Eve Dönüş: Sarıkamış 1915 (Sinema Filmi) 
  • 2011 - Geriye Kalan (Sevda) (Sinema Filmi) 
  • 2011 - Firar (Asude) (TV Dizisi) 
  • 2010 - Kılıç Günü (Melek) (TV Dizisi) 
  • 2008 - Dantel (Genç Maya) (TV Dizisi)

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.