2019 Vergi Rekortmeni Şarık Tara Kimdir, Nerelidir? Şarık Tara Hakkında Bilgi

Enka Şirketler Grubu Fahri Başkanı olan Şarık Tara kimdir ve nerelidir? 2019 vergi rekortmeni Şarık Tara'nın hayatı hakkında bilinmesi gerekenleri sizleri için bir araya getirdik.
2019 Vergi Rekortmeni Şarık Tara Kimdir, Nerelidir? Şarık Tara Hakkında Bilgi

Şarık Tara Hakkında Bilgi

Makedonya’da Mahmure ve Fevzi Tara çiftinin çocuğu olarak dünyaya gelen ünlü iş adamının 2 erkek ve 1 kız kardeşi vardır. Üsküp’te zengin bir ailenin çocuğu olarak büyüdü ve eğitimine Sırp özel okullarından birisinde başladı.

1942 yılında çıkan 2. Dünya Savaşı yüzünden eğitimini yarıda bırakıp, Türkiye’ye göç etmek zorunda kaldı. Orta ve lise eğitimini İstanbul Şişli Terakki Lisesi’nde tamamladıktan sonra 1949'da üniversiteyi kazanarak İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi’ne kayıt yaptırdı. 1954 yılında bu bölümden mezun oldu.

Şarık Tara'nın Kariyeri

Üniversite’den mezun olduktan sonra birçok alanda çalışan Tara, savaş yüzünden eski gücünü kaybeden ailesine destek çıkmaya başladı. İstanbul’da başarılı bir iş hayatı geçirdikten sonra Şarık Tara Şirketi'ni kurdu. 1957 yılında kız kardeşi Vildan Gülçelik'in kocası Sadi Gülçelik ile birlikte ENKA Kollektif Şirketini kurdu ve müteahhitlik faaliyetlerine başladı.

şarık tara iş adamı

Şirketin ismi, enişte ve kayınbirader terimlerinin ilk iki harfinden oluştu. İlk başta kolektif şirket olurken, 1972'de de ENKA Holding A.Ş.’ye dönüştü. O zaman içerisinde tamamı Türkiye sınırları içerisinde olan şirket, birçok alanda faaliyet göstermektedir.

1990 yılından sonra dünyaya açılan şirket sayesinde isminden söz ettirmeye başlayan Tara, Enka Şirketler Grubu’nun başkanlığını oğlu Sinan Tara ile birlikte yürütmektedir. Mart 1994 tarihinden itibaren Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Tara, Onursal Başkan da Şarık Tara’dır.

Şarık Tara, 2014 yılında ödediği 37,6 milyon lira ile Türkiye'nin en fazla vergi veren kişisi oldu.

Şarık Tara 2019 yılında vergi rekortmenleri listesinde 36.215.995 TL ile 4. sırada yer almıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.