Daha Gür Sakal Nasıl Çıkartılır? En İyi 5 Sakal Serumu

Bu içeriğimizde köselik problemi yaşayan okurlarımız için en sağlıklı ve bitkisel sakal çıkarma yöntemlerini bir araya getirdik.
Daha Gür Sakal Nasıl Çıkartılır? En İyi 5 Sakal Serumu

Sakal Nasıl Çıkartılır?

Doğal yöntemlerle kısa sürede sakal nasıl çıkartılır? 20'li yaşlara kadar sakal çıkmamasının bazı sebepleri vardır. Öncelikle köselikte genetik nedenler göz önüne alınır. Sonrasında ise hormonal nedenler araştırılması gerekir. Bu ve bunun gibi sebepler köseliğe neden olabilir. 20 yaşına kadar hiçbir şekilde sakalınız çıkmıyorsa bir doktora danışarak alopesi areata ve sakal kıran hastalığı gibi hastalıklara sahip olup olmadığınızı öğrenmelisiniz.

Eğer sakallarınız çıkıyorsa ama tel tel uzuyorsa doğal yöntemler kullanarak bu sorunu çözmeniz mümkün. İçeriğimizde bu yöntemlerin en bilinenlerini ve etkili olanlarını bir araya getirdik. Aşağıda yer alan bitkisel yöntemleri kullanarak kısa sürede hızlıca gür sakallara sahip olabilirsiniz.

İşte hızlıca sakal çıkarmanıza yardımcı olacak 8 doğal yöntem...

1. Badem Yağı Sürmek

sakal çıkarma yöntemleri

Doğal sakal çıkarma yöntemlerinden ilki yüze badem yağı sürmektir. Badem yağı sakal çıkarmak için en bilindik yöntemlerden biri olmakla birlikte aslında yeni bir sakal çıkarmaya yaramaz. Badem yağını sürdüğünüz bölgedeki tüyler ve kıllar zamanla daha parlak ve daha gür bir hal alır. Eskisinden daha canlı bir hale gelen sakallarınız dolgunluk kazanarak yeni bir görünüme kavuşmanızı sağlayacaktır.

2. Hindistan Cevizi Yağı Karışımı

sakal çıkarma yöntemleri

Hindistan cevizi yağı, sakal nasıl çıkar sorusunu soran çoğu kişinin ilk tercih ettiği yöntemlerdendir. Biberiye yağı ve katı Hindistan cevizi yağı mucizesiyle sakal çıkarabilirsiniz. Doğal yağlardan oluşan bu karışım onda bir prensibiyle hazırlanır. Yani 10 çay kaşığı Hindistan cevizi yağı ile bir çay kaşığı biberiye yağını karıştırın. Sonra sakalın çıkmasını istediğiniz bölgeye sürüp 15 dakika bekleyin. Son olarak yüzünüzü bol su ile yıkayın.

3. Okaliptus Yağı ile Sakal Çıkarma

sakal çıkarma yöntemleri

Sakal çıkarma yöntemlerini sıraladığımız içeriğimize sakal çıkaran yağlardan biri olan okaliptus ile devam ediyoruz. Yarım su bardağı zeytinyağı ile 20-30 damla arası okaliptus yağını karıştırın. Sakal çıkarmak istediğiniz bölgeye yedirerek sürün. Yarım saat kadar bekledikten sonra suyla durulayın. Doğal yağlardan oluşan bu kürü haftada en fazla 2 defa kullanınız. Zeytinyağı ve okaliptüs karışımı hızlı bir sonuç vermese de yavaş yavaş etkisini gösterecektir.

4. Sarımsak Sürmek

sakal çıkarma yöntemleri

Yüze sarımsak sürmek, sakal çıkarma yöntemlerinde belki de en çok tercih edilen yöntemlerden biridir. Bu yöntem ile eğer yüzünüzde hiç tüy yoksa sakallarınızın temelini oluşturabilirsiniz. Öncelikle yüzünüzde yeni çıkan tüyler varsa onları jiletle alın. Ilık bir su ile yüzünüzü yıkayın. Buzu yüzünüzde eriterek gezdirin. Bir diş sarımsağı dövün ve yüzünüzde sakal çıkmasını istediğiniz bölgede gezdirin. Çok uzun süre yapmanız tahrişe sebep olabilir. Bu yöntemi haftada bir uygulamanız yeterlidir. Bu yöntem saçlarda belli bölgeler için de önerilmektedir.

Sakalın hızlı uzaması için yüzünüze sarımsak sürebileceğiniz gibi uzmanlar tarafından çok tavsiye edilen bazı yöntemlere de başvurabilirsiniz. Bu yöntemlere "Hızlı Sakal Uzatma Yöntemleri" adlı içeriğimizde yer verdik.

5. Amla Yağı Karışımı

sakal çıkarma yöntemleri

Amla yağı ve hardal yapraklarının karışımı pek bilinmeyen hızlı sakal çıkarma yöntemlerinden biridir. Dörtte bir su bardağına amla yağı konulur. Ardından 3 yemek kaşığı hardal yaprağı ilave edilir. Ezilip macun kıvamına getirilir. Bu işlem için blender da kullanılabilir. Elde ettiğiniz macunu yüzünüze sürüp 20 dakika kadar bekledikten sonra soğuk suyla sürdüğünüz bölgeyi yıkayın. Bu uygulamayı haftada 4 defa tekrarlayabilirsiniz. Kalan macun buzdolabında 2-3 güne kadar saklanabilir.

6. Tarçın ve Limon Suyu ile Sakal Çıkarma

sakal çıkarma yöntemleri

İnsan sağlığı açısından oldukça mucizevi bir ürün olan tarçın, sakal ve saç çıkarma konularında oldukça etkilidir. Bir tatlı kaşığı tarçını öğütüp toz haline getirin ve 2 tatlı kaşığı limon suyu ile karıştırın. Ardından sakalın çıkmasını istediğini bölgeye bu karışımı sürün. 20 dakika kadar bekledikten sonra soğuk suyla yüzünüzü durulayın. Eğer limon yüzünüzde yanma veya tahriş yapmadıysa haftada 2 defa bu uygulamayı yapabilirsiniz.

7. Jilet Vurmak

sakal çıkarma yöntemleri

Sakal çıkması için ne yapılmalı sorusunun en basit cevabı jilet vurmaktır. Yüzünüzdeki ufak kıl ve tüyleri jiletle almak sürekli kıl üretimi ve daha güçlü sakalları meydana getirecektir. Fakat tıraş olmayı abartmanız durumunda bazı cilt problemleri ile karşılaşabilirsiniz. Tıraş yukarıdan aşağıya doğru yapılmalıdır. Ters yönde tıraş yapmanın hiçbir etkisi olmadığı gibi sakallarınızın düzensiz çıkmasına, minik yaralar çıkmasına neden olacaktır ve yüzünüzü tahriş edecektir. Tüm bunları yapmanıza rağmen etkili bir sonuç alamadıysanız bir hekime başvurmalısınız. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte basit şekilde sakal ekme işlemleri gerçekleştirilebiliyor.

8. Sakal Ekimi

sakal çıkarma yöntemleri

Sakal ekimi sakal çıkarma yöntemlerinde en son başvurulması gerekendir. Doğal yollarla uyguladığınız tedavi yöntemleri sonuç vermiyorsa sakal ekimi yöntemine başvurabilirsiniz. Aslında bu işlem klasik saç ekiminin yüze uygulanmasıdır. Köse olan bölgeye, köse olmayan bölgeden alınan kıl kökleri ekilir. Son zamanlarda enseden alınan kıl kökleri de kullanılabiliyor. Böylece köse olan bölge sakal ekimi ile kapatılır. Ekim yapılırken kıl kökleri sakalın yönüne doğru ekilir. Bu yöntem bıyıkta da uygulanabilir.


Benzer İçerik Tavsiyeleri
Sakal ModelleriSakal Uzatma Yöntemleri

En İyi Sakal Serumu Ürünü Listesi

SıraÜrünFormEtkisiEditör Puanı
1Bio Urban Sakal SerumuSerumKökleri Besler10/9.9
2Luis Bien Sakal SerumuSerumSakal Oluşumunu Destekler10/9.8
3Eeose Sakal SerumuSerumSakal Oluşumunu Destekler10/9.8
4Black Marble Kara Yılan YağlıSerumKökleri Besler10/9.7
5Mecitefendi Sakal SerumuSerumKökleri Besler10/9.8
Amazon
Fiyatlarını Gör
Sakal Serumu
Ürünleri
Aradığın
Fiyatları Gör

En İyi Sakal Serumu Tavsiyesi

Sakal çıkarmak için uygulayabileceğiniz yöntemleri yukarıdaki kısımda belirttik. Bu kısımda ise sakal çıkartma konusunda çoğu kişinin başvurduğu serumları ve losyonları derledik. 

İşte en etkili 5 sakal serumu;

1. Bio Urban Sakal Serumu

Sakal Serumu

Amazon
Fiyatını Gör
Bio Urban
Sakal Serumu
Aradığın
Fiyatı Gör

Doğal yağlardan oluşan içeriği sayesinde kökleri besleyip güçlendiren bu serumu seyrek ve cansız sakallara sahip kişilere öneriyoruz. Cilde bakım yapan bu ürün düzenli kullanımlarda sakalınızın daha yoğun çıkmasına yardımcı olur. Ek olarak sakallara parlaklık kazandıran bu serum tamamen organiktir. Bio Urban sakal serumunu kullanarak yeni kıl oluşumunu da desteklemiş olacaksınız.

2. Luis Bien Sakal Serumu

Sakal Serumu

Amazon
Fiyatını Gör
Luis Bien
Sakal Serumu
Aradığın
Fiyatı Gör

Cildinizi tahriş etmeden yeni sakal oluşumunu destekleyen bu serum, mevcut sakallarınızın daha yumuşak ve kalın uzamasına yardımcı oluyor. Düzenli kullanımlarda kökleri canlandırarak daha hızlı sakal uzamasını destekleyen ürün, doğal içeriği sayesinde herhangi bir yan etki oluşturmuyor. Ayrıca bu serumun dermatolojik olarak test edildiğini ekleyelim.

3. Eeose Sakal Serumu

Sakal Serumu

Amazon
Fiyatını Gör
Eeose
Sakal Serumu
Aradığın
Fiyatı Gör

Seyrek sakal ve bıyıklar için özel olarak geliştirilen bu serum, sakal çıkartmak isteyen kişilerin en çok tercih ettiği ürünlerden biri. İlk kullanımdan itibaren yeni kök oluşumunu destekleyen serum, düzenli kullanımlarda seyrek bölgeleri doldurarak daha güzel bir görünüm kazandırıyor. Ayrıca bu ürünün mevcut sakallarınızı kalınlaştırdığını ekleyelim.

4. Black Marble Kara Yılan Yağlı Saç Sakal Serumu

Sakal Serumu

Amazon
Fiyatını Gör
Black Marble
Sakal Serumu
Aradığın
Fiyatı Gör

Tüm cilt tipleri için uygun olan bu serum, sakal çıkartmak isteyen kişilerin ilk tercihlerinden. Kökleri besleyerek güçlenmesini sağlayan ürün, bu sayede dökülmeleri en düşük seviyeye indiriyor. Kısa süre içerisinde gözle görülür şekilde sakallarınızı gürleştiren serum aynı zamanda sakallara canlılık kazandırıyor. Bu sayede hem daha hacimli hem de parlak sakallara sahip olursunuz.

5. Mecitefendi Sakal Serumu

Sakal Serumu

Amazon
Fiyatını Gör
Mecitefendi
Sakal Serumu
Aradığın
Fiyatı Gör

Ürettiği doğal bakım ürünleri sayesinde kozmetik alanında öncü firmalardan biri olan Mecitefendi firması doğal bileşenleri kullanarak sakal için özel bir formül hazırlamıştır. Bu ürün uzun süreli kullanımda kıl köklerini besleyerek güçlenmesini ve daha gür çıkmasını sağlamaktadır. Ayrıca sakal boşluklarında da bu doğal sakal serumunu kullanarak yeni kılların çıkmasına destek olabilirsiniz.

Uyarı!

Makalemizde yer alan yazılı ve görsel içerikler farklı kaynaklardan derlenerek oluşturulmuş, öneri ve bilgilendirme yazısıdır. Kesin teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Herhangi bir sağlık sorunu karşısında mutlaka doktorunuza başvurunuz.


Sakal uzatan en iyi ürünler hangisi?

Evde doğal yöntemlerle sakal çıkartma tavsiyelerinin haricinde sakalı en iyi besleyen serumlar içerisinde; Bio Urban, Luis Bien, Eeose, Black Marble ve Mecitefendi gibi en iyi doğal içerikli sakal serumu markaları yer alıyor.

Daha gür sakal nasıl çıkartılır?

Kısa sürede ve doğal yöntemlerle daha gür sakal çıkartmak istiyorsanız;

Badem yağı sürün, hindistan cevizi yağı karışımı kullanın, okaliptus yağı kullanın, sarımsak sürün, amla yağı karışımı uygulayın, tarçın ve limon suyu karışımı deneyin, jilet vurun, sakal ektirin ve sakal serumlarından yararlanın.

Sakal neden uzamaz?

Sakal uzaması tamamen genetik olsa da cildinize bazı uygulamalar yaparak bu sorundan kurtulabilirsiniz. Ayrıca gün içinde yaşadığınız stres ve uykusuzluk sakal uzamasını engelleyebilmektedir. 

Sakal neden dökülür?

Sakal dökülmesinin aslında bir çok nedeni bulunuyor. Bunların asıl sebeplerinden birisi kişinin kendi özelliklerinden kaynaklanıyor. Yaşanan cilt hastalıkları veya yüze alınan darbelerde hem sakal çıkmasını engellerken hem de dökülme sorununu başlatabilmektedir. Bazı insanlarda sakal aşırı uzarken bazılarında ise bu durum tam tersidir. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum