Şafak Pekdemir Kimdir

Leyla ile Mecnun isimli dizide canlandırdığı Nisan karakteri ile dikkatleri üzerine çeken genç oyuncu, 19 Haziran 1988’de İstanbul’da dünyaya geldi.
Şafak Pekdemir Kimdir

Şafak Pekdemir Biyografisi

Lise eğitiminden sonra Beykent Üniversitesi’nde oyunculuk üzerine eğitim aldı. Mezun olduktan sonra çeşitli tiyatrolarda yer aldı. Kamera karşısında ilk denetiminin Sadist isimli kısa film ile gerçekleştirdi. Profesyonel anlamda ilk deneyimini ise Türk Malı isimli dizide canlandırdığı Zehra karakteri ile gerçekleştirdi. 

2011’de Şüphe isimli dizide Aslı karakterini canlandırdı. Dizi, iki ölümle sarsılan iki ailenin kesişen yollarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Selin Demiratar, İsmail Hacıoğlu, Serkan Altunorak, Uğur Karabulut, Güngör Bayrak ve Burcu Kutluk yer aldı. 2012’de yönetmenliğini Onur Ünlü, senaristliğini ise Burak Aksak’ın yaptığı Leyla ile Mecnun isimli dizide Nisan karakterini canlandırdı. Aynı gün, aynı hastanede dünyaya gelen iki bebek hastanede yer olmadığı için yan yana yatırılırlar. İki aile o gün çocuklarına Leyla ve Mecnun ismini verirler ve ilerde gençleri evlendirmek için sözleşirler. Zamanı geldiğinde ise hiçbir şey söz verdikleri gibi olmaz fakat gençler isimlerinin hakkını verirler. Dizinin başrollerinde ise Ali Atay, Serkan Keskin, Osman Sonant, Ahmet Mümtaz Taylan, Cengiz Bozkurt, Ezgi Asaroğlu, Zeynep Çamcı, Müge Boz ve Melis Birkan yer aldı. 

2014’te ise İncir Reçeli 2 isimli filmde Gizem karakterini canlandırdı. Film, sevdiği kadını kaybettikten sonra hayata tutunmaya çalışan Metin isimli bir adamla, benzer acılar yaşayan Gizem’in karşılaşmasını anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Halil Sezai ve Şafak Pekdemir yer aldı. 2015’e geldiğimizde ise Asla Vazgeçmem isimli dizide İclal karakteri ile kamera karşısına geçti. Dizi aşık olduğu kadınla, çocuğunun annesinin arasında kalana başarılı bir adamın yaşadıklarını anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Tolgahan Sayışman, Amine Gülşe ve Şafak Pekdemir yer aldı. 

Tiyatro:

  • 2009 - Tersine Dünya- Bakırköy Belediye Tiyatroları 
  • 2010 - Savaş Ve Barış 

Rol Aldığı Filmler ve Diziler:

  • 2015 - Asla Vazgeçmem (İclal) (TV Dizisi)
  • 2014 - İncir Reçeli 2 (Sinema Filmi) 
  • 2012 - Leyla ile Mecnun (Nisan) (TV Dizisi) 
  • 2011 - Şüphe (Aslı Demircan) (TV Dizisi) 
  • 2010 - Türk Malı (Zehra)(TV Dizisi) 
  • 2009 - Sadist (Kısa Film) 

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.