Yeni Bir Tarz Yaratın: Ombre Saç Modeli Hakkında Her Şey

Uzun yıllardan beri ombre çoğu kişinin ilk tercihlerinden birisidir. Bu içeriğimizde ombre hakkında bilinmesi gerekenleri bir araya getirdik.
Yeni Bir Tarz Yaratın: Ombre Saç Modeli Hakkında Her Şey

Ombre Saç Hakkında Bilgiler

Ombre nedir? Ombre saçların üst kısmı koyu, alt kısmı ise daha açık olan saç rengine denir. Ombre Fransızca bir kelimedir ve gölge anlamına gelir. Bu içeriğimizde ombre saç modeli hakkında bilinmesi gerekenleri derledik.

İşte saçlarda ombre etkisi hakkında bilinmesi gerekenler

1. Ombre gölgeli bir saç modelidir. Ombre aslında kadınların yıllardır yaptırdığı balyaja benziyor. Genellikle kontrast olacak şekilde açıklık olması gerekmektedir. Saçların üst kısmı koyu bırakılırken, alt kısımları renklerle kontrast yapılarak açılıyor.

ombre saç modelleri

2. Cesaretli kadınlar renk geçişlerini daha sert olarak uyguluyor. Üst kısmı siyah olan bir saçın alt kısmına sarı uygulanarak ombre oluşturuluyor. Bu da sert geçişlerin olduğu iddialı ve cesaret isteyen modeller arasında yer alıyor.

ombre saç modelleri

3. Saça canlılık ve parlaklık görünümü katan ombre kadınların vazgeçilmezi haline gelmiş durumda. Uzun yıllardır ilgi gören ve çok fazla tercih edilen ombre 2007 yılından bu yana her sezon saç trendleri arasında yer almayı başarıyor.

ombre saç modelleri

4. Uzun saçlarda saç kökünün 20 cm altından başladığı bir uygulama olan ombre, kişiye farklı bir hava katar. Saçların elmacık kemiği hizasından başlayıp uçlara kadar uygulandığı saç modelidir. Kısa saçlarda ise saçın 9 cm altından başlanır, uçlara kadar iner. Saçlara bir geçiş efekti vererek hacim kazandırır.

ombre saç modelleri

5. Ombre hakkında en çok merak edilen cevaplardan birisi de fiyatıdır. Ombrenin fiyatı ortalama 200 ile 600 arasındadır. Ombre fiyatları gidilen yere, semte ve ile göre değişiklik gösterebilir. En net ombre fiyatını kuaförünüze danışarak almanızı öneriyoruz.

ombre saç modelleri

6. Ombre geçtiğimiz sezonlarda yaz aylarına damga vuran saç rengi modeli. Kadınlar ombreden bu sezonda vazgeçecek gibi değil. Çoğu ten rengine  ve yüz hattına yakışan ombre saç modelleri son derece popüler.

ombre saç modelleri

7. Ombre çılgınlığı her geçen gün daha da artmaya devam ediyor. İlk zamanlarda sadece açık renk saçı olanlar yaparken şu anda her renk tonundan kişiler saçlarını ombre yapıyor. Üstelik son zamanlarda sadece kadınlar değil erkeklerde ombre yaptırabiliyor.

ombre saç modelleri

8. Hemen hemen her yüz tipine uygun olan bu modeli sizde uygulayabilirsiniz. Ancak önceden yüz tipinize uygunluğunu ölçmeniz gerekir. Bunun için aşağıdaki içeriğimize göz atarak bilgi sahibi olabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
Hangi Yüze Hangi Saç Gider?

ombre saç modelleri

9. Ombreye çok fazla benzeyen sombre ise, saçlarda daha ince ve yumuşak geçişlere sahip olan uygulamanın adıdır. Sombrede saçların dibinde ve uçlarında birkaç ton fark vardır. Uçlarda renkler daha açık olur. Yumuşak geçişler ile saç dibine kadar ilerlenir.

 

ombre saç modelleri

10. Ombre saç modelinden türeyen sombreyi duymayanımız yoktur. Son zamanlarda bu model de revaçta. Aşağıda sizlere önermiş olduğumuz içeriğimize giderek sombre saç modelleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
Saçlarda Sombre Etkisi
Benzer İçerik Tavsiyeleri
Boyalı Saçlar İçin Maske ÖnerisiSaç Boyama Teknikleri

En İyi Ombre Bakım Ürünleri Listesi

SıraMarkaFormEtkineoldu Puanı
1Neva BlondKremBesleyici/Renklendirici10/9.8
2L'Oréal Paris Colorista EffectsSaç AçıcıRenk Açıcı/Canlandırıcı10/9.9
3 Diamond Hair DailyŞampuanCanlandırıcı/Koruyucu10/9.9
Amazon
Fiyatlarını Gör
Ombre
Bakım Ürünleri
Aradığın
Fiyatları Gör

Yukarıdaki kısımda ombre saç modeli hakkında bilinmesi gerekenlerden bahsettik. Bu kısımda ise saçlarınıza ombre etkisi katacak ürünleri bir araya getirdik. İşte ombre saç modelini yapabileceğiniz bakım ürünleri.

Saçlarınıza Ombre Etkisi Katacak Bakım Ürünleri

1. Neva Blond Ombre Saç Bakım Seti

saça ombre etkisi katan ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Neva Blond
Saç Bakım Seti
Aradığın
Fiyatı Gör

Saçlarınızda ombre etkisi yaratmak için özel olarak tasarlanan Neva Blond saç bakım seti, daha yumuşak ve doğal geçişler ile saçlarınıza ışıltı katıyor. Özel formülü sayesinde saça zarar vermeyen ürün aynı zamanda saça bakım da yapıyor. Bu sayede saçlarımızı renklendirirken başımıza gelen kırılmalar ve yıpranmalar önleniyor. Ayrıca içeriğindeki bakım kremi sayesinde uygulama sonrası açılmış saçı notralize eden setin daha soğuk sarılar elde etmenizi sağlayacağını belirtelim.

2. L'Oréal Paris Colorista Effects Saç Açıcı

saça ombre etkisi katan ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Loreal Paris
Saç Açıcı
Aradığın
Fiyatı Gör

Özel tasarım fırçası sayesinde saç uçlarındaki renkleri daha ışıltılı bir şekilde verebileceğiniz saç açıcı, farklı renklere sahip olmasıyla istediğiniz renk ombreyi yapabilme imkanı sunuyor. İçeriğindeki bileşenler sayesinde saçlarınızın daha parlak ve canlı olmasını destekleyen ürün, ilk kullanımdan itibaren mükemmel saçlara sahip olmanızı sağlıyor. Son olarak bu ürünün saçları yıpratmadığını da ekleyelim.

3. Diamond Hair Daily

saça ombre etkisi katan ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond
Hair Şampuan
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemizi ombre saçlarınıza bakım yapacak Diamond Hair Daily şampuanıyla bitiriyoruz. İnce saçların kalınlaşmasını ve güçlenmesini sağlayan şampuan, renklendirme yüzünden kaybedilen esneklik ve canlılığı tekrardan kazanmanızı sağlıyor. Ayrıca içeriğindeki organik bileşenler sayesinde saç derisini rahatlatan ürünün kepek, egzema ve mantar gibi oluşumları önlediğini belirtelim.

Ombre etkisi yaratan en iyi bakım ürünleri hangisi?

Ombreli saçlar için en iyi bakım ürünleri arasında; Neva Blond Ombre Saç Bakım Seti, L'Oréal Paris Colorista Effects Saç Açıcı, Diamond Hair Daily gibi ürünler ombreli saçlar için çok fazla tercih ediliyor. 

Ombre Nedir?

Kadınların severek kullandığı ombre; üst kısmı koyu, alt kısmı ise daha açık olan saç rengine denir.

Somre Nedir?

Saçın güneşten açıldığı görüntüsü veren sombre, birçok farklı renk geçişleri ile doğal görünüm sunuyor. Saçın kökten uca kadar tonlanarak açılması sombreyi ombreden ayırıyor.

Ombrenin kalıcılık süresi ne kadar?

Saçta 6 ay kalıcılığı bulunan ombre, parlak ve canlı görünüm sağlıyor. İşlem süresi uzun olduğu için özellikle yoğun tempoya sahip olan kadınların en çok tercih ettiği saç modelleri arasında yer alıyor.

 

Ombre yaparken nelere dikkat edilmeli?

Ombre yaparken saçlarınızın çok fazla yağlı olmamasına dikkat edin. Saç yüzeyine ombreden önce herhangi bir krem, köpük tarzında ürün sürmeyin. Saçlarınızı durulayın ve ombre yapmaya başlayın. Saçlarınızın çok yıpranmamış olmasına dikkat edin. Eğer saçlarınız yıpranmışsa ombre yapmak için bekleyin.

Ombre zemin rengi ne olmalı?

Ombrenin zemin rengi saç renklerine göre değişiklik gösterir. Sarı ve karamel uçlar için zemin rengi kızıl olabilir. Kumral saç rengi tonları da tercih edilebilir. Kişiden kişiye değişiklik göstermektedir.

Üst üste ombre yapılır mı?

Ombre yavaş yavaş etkisini kaybetmeye başladığı zaman tekrar ombre yaptırmak sağlıklı olmasa da görüntüyü bozmamak açısından yapılabilir. Bizim tercihimiz tamamen akmasını bekleyip yaptırmak olacaktır.

Ombreli saç bakımı nasıl olur?

Ombre yapılmış saçlara bakım yapmak çok önemlidir. Ombrenin devamlılığı açısından etkili bir bakım rutini izlenmelidir. Saçlarınıza çok fazla sıcak su değdirilmemeli, yağlar ile saç beslenmeli, saç kremleri kullanılmalı, yüksek ısıdan uzak durulmalı, saç diplerine masaj yapmalı ve düzenli beslenmelisiniz.

Ombre saça zarar verir mi?

Ombre bir saç boyama veya saç açma şekli olduğu için saça zararı olacaktır. Çok zararlı bir boyama işlemi değildir fakat zararı hiç yoktur diyemeyiz.

<

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.