Hızlı Saç Uzatmak İçin Saç Derisi Masaj Tekniği

Saç derisinde oluşan problemler bizi olumsuz yönde etkiler. Bu içeriğimizde saçlarınızı rahatlatacak deri masajının yapılışını detaylıca anlattık.
Hızlı Saç Uzatmak İçin Saç Derisi Masaj Tekniği

Saçınıza İyi Gelecek Saç Derisi Masajı Tüyoları

Günlük saç derisi masajlarının çok etkili bir saç uzatma tekniği olduğu kanıtlanmıştır. Tıpkı cildimiz gibi kafa derimizin de şımartılmaya ve nemlendirilmeye ihtiyacı vardır. Saç dolaşımı, doğal saç büyüme yolculuğunda önemli bir unsurdur ve saç derisi masajları saçınızın sağlıklı uzamasını kolaylaştıracaktır. Saç masajı nasıl yapılır? Saç diplerine masaj yapmak saçı uzatır mı? Saça masaj yapmanın faydaları nelerdir? İçeriğimizde tüm bu sorularınızın cevaplarını bulabilirsiniz.

Kafa Derisi Masajı Nasıl Yapılır?

saç derisi masajı

Saça nasıl masaj yapılır? Şüphesiz saç derisine masaj yapıp rahatlatmak isteyen kişilerin ilk sorduğu soru bu oluyor. Parmak uçlarınıza sürdüğünüz yağ veya besleyici nemlendiricilerle kafa derinize masaj yapabilirsiniz. Tabii ki öncelikle kafa derinizin alerjik olup olmadığına emin olmanız gerekmektedir. Aksi taktirde bu masajı uygulamanız kafa derinizde yaralara ve kızarıklıklara sebep olabilir.

Bir kaseye biraz yağ dökün ve kabı bir miktar sıcak suya yerleştirerek yağı iyice ısıtın. Yağ sıcak olmalıdır fakat asla kafa derinize temas ettiğinde yakacak kadar değil. Eğer ısıtmak sizin için kötü bir tercihse sevdiğiniz yağı doğrudan şişeden de kullanabilirsiniz. Parmak uçlarınızı kullanarak yağı çok az bir miktar saç derisine uygulayın ve saçlarınızı gerektiği gibi ayırın. Daha sonra yine parmak uçlarınızı kullanarak yağı dairesel hareketler ile kafa derinize yayın. İlk başta yavaş hareketler ile derinizi dinlendirin. Masajın sonlarına doğru ise daha güçlü hareketler uygulayın. Bu, enerji ve dolaşımın artmasına yardımcı olacaktır.

Saç Derisi Masajı İçin Hangi Yağlar Kullanılabilir?

saç derisi masajı

Saç derisi masajı yağarken her yağ kullanılmaz. Ama kolay bir şekilde bulabileceğiniz sızma zeytinyağı gibi yağları kullanabilirsiniz. Ayrıca avokado, Hindistan cevizi, jojoba, badem Jamaikalı siyah Hint, Emu, nem ve üzüm çekirdeği yağını da masaj sırasında kullanabileceğinizi belirtelim.

Saç derisine masaj için yukarıdaki yağları uygulanabileceğiniz gibi bazı bitkileri de kullanabilirsiniz. Dilerseniz bu bitki özlerine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
Saç ve Derisine Faydalı Yağlar

Saç Derisi Masajlarının Faydaları

saç derisi masajı

Saça masaj yapmanın faydaları nelerdir sorusunun bir sürü cevabı olduğunu belirtmemiz gerekiyor. Çünkü düzgün yapılan bir saç derisi masajı, saç köklerindeki kan dolaşımını artırır, gevşemeyi kolaylaştırır ve stresi azaltır. Ayrıca masaj düzenli yapıldığında saç köklerinin gücünü de artıracaktır. Masajla uygulanan yoğurma basıncı cildi ısıtır ve dolaşımı artırmak için kan damarlarını açar. Artan dolaşım, kıl hücrelerinin optimal saç büyüme fonksiyonu için gerekli olan besinlerin daha fazlasını alacağı anlamına gelmektedir. Sürtünme hareketi gevşemeyi destekler ve iyi hissettirir. Böylece vücuttaki stres hormonlarının daha az çalışması cildinizdeki kimyasalların üretimini arttıracaktır.

Düşük stres seviyeleri, organlarınızın daha verimli çalışmasını sağlar ve böylece saç bezlerinizin saç uzatma kabiliyetini artırır. Saç derisine uygulanan yağlar, sert kimyasal şampuanlar yüzünden pullu ve kurulaşan saç derisini önlemeye yardımcı olur. Ayrıca saç derisini gevşetmeye ve esnekliğini artırmaya destek olur. Uygulanan bu özel masaj, baş ve boyun bölgesindeki kan dolaşımını artırmasıyla sizi daha sağlıklı kılacaktır. Kafa derisi stresten sıkılaştıkça dolaşım ve saç büyümesi engellenmektedir. Saçı yumuşatmaya neden olan yağlar sayesinde saçınız daha kolay yönetilebilir hale gelecektir. Bu masajlar, saçınızın zamanla esnekliğini artırarak güneşin ve sert havaların zararlı etkilerinden korunmasına yardımcı olur.

Saç derisi masajı aynı zamanda egzamanın oluşumuna da engel oluyor. Fakat tek başına saç derisi masajının egzamayı ortadan kaldıramayacağını belirtelim. Uzmanlar kullanılacak bazı bitkiler sayesinde egzamadan kurtulabileceğinizi belirtiyor. Dilerseniz bu bitkilere aşağıdaki içeriğimize göz atarak ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
Saçtaki Egzamaya İyi Gelen Bitkiler

Saç Derisi Masajı İçin İpuçları

saç derisi masajı

Kafa derisi masajı kollarınızı sürekli başınızın üstünde tutmak zorunda olmanızdan ötürü yorucu olabilir. Yorulduktan sonra masaja devam etmeleri için çocuklarınızdan, eşinizden veya arkadaşınızdan yardım isteyebilirsiniz.

Televizyonda en sevdiğiniz programı - diziyi izleyerek, kitap okuyarak veya internete gezinirken saç derisi masajınızı yapabilirsiniz.

Saç derisi masajından önce saçınızın yeni yıkanmış olmaması gerekmektedir. Masaj sonrasında keyifli bir duş size iyi gelecektir.


Benzer İçerik Tavsiyeleri
Saç SerumuSaç Maskesi

En Hızlı Saç Uzatan Bakım Ürünü Listesi

SıraÜrünFormEtkisiEditör Puanı
1DIAMOND HAIRSerumOnarıcı, Besleyici10/10
2Dax SupergroBakım YağıBesleyici, Bakım Yapıcı10/9.9
3Boom Butter PeelingMaskeNemlendirici, Canlandırıcı10/9.8
4MANE'N TAIL ŞampuanŞampuanBesleyici, Canlandırıcı10/9.7
5Kerastase ExtentionisteŞampuanBesleyici, Bakım Yapıcı10/9.8
Amazon
Fiyatlarını Gör
Saç Uzatıcı
Bakım Ürünleri
Aradığın
Fiyatları Gör

Yukarıdaki kısımda saç derisi masajının nasıl yapıldığını ve saça olan faydalarını anlattık. Bu kısımda ise saç derinize masaj yaparken kullanabileceğiniz saç bakım ürünlerini bir araya getirdik. O zaman vakit kaybetmeden saç uzatmada büyük faydaları olan bu ürünleri sıralayalım.

1. DIAMOND HAIR Saç Serumu

saç uzatmada etkili ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond Hair
Saç Serumu
Aradığın
Fiyatı Gör

En iyi saç uzatan ürünler listemizin ilk sırasında şüphesiz Diamond Hair bakım seti bulunuyor. Yıllardır kullanıcılarından tam not alan bu ürünü diğerlerinden ayıran en büyük özelliği doğal içerikli olmasından kaynaklanıyor. Üstelik sadece hızlı saç uzatmak isteyen kullanıcıların tercihi de değil.

Özellikle aşırı yıpranmış ve saçları dökülen kişilerin de tercih ettiği ürünlerden biri. İşlem görmüş saçlarda da oldukça etkili olduğu incelediğimiz yorumlarda öne çıkıyor. İçerisinde 12 farklı bitkiden soğuk sıkım yöntemiyle elde edilen yağ karışımı bulunuyor. Kür şeklinde kullanılıyor.

Bakım yağını saç diplerinden saç uçlarına kadar uyguladıktan sonra mavi tüplü arındırıcı ve besleyici şampuanı ile durulama yapmanız gerekiyor. Kullananlar üründen maksimum etkiyi alabilmek için yağı saçlarında en az 1-2 saat beklettiklerini özellikle vurguluyor. (10 saatten fazla bekletilmemesi gerekiyor.) Bir gün arayla kullanılıyor ama bazı kullanıcılar haftada bir uygulayarak da etkili sonuç aldıklarını ifade ediyor.

Yine kullanıcılar mavi tüplü şampuanı her durulamada 3'e bölerek kullandıklarını ifade ediyor. (Yani duş alırken aynı tüple 3 defa ard arda durulama yaptıklarını belirtiyorlar.) Bu seanslarda şampuanı her defasında saç köklerinden saç uçlarına kadar uygulayıp en az 2-3 dakika beklettiklerini dile getiriyorlar. Çünkü şampuan yoğun keratin, ozon, at kuyruğu özü gibi besleyici içeriklerden oluşuyor. Tüpler küçük gibi gözükse de şampuan yoğun bir şekilde köpürüyor. Yağı saçtan arındırma konusunda da oldukça etkili.

İncelediğimiz yorumlarda bazı kullanıcılar ürünün ilk günlerde saçı sertleştirdiğini dile getiriyor. Ancak sonraki günlerde saçların uyum sağladığını geçiş sürecinde saç kremi kullanarak saçlarını yumuşattıklarını ifade ediyor.

Not: Bitkisel saç ürünleri yumuşatıcı, silikon gibi kimyasallar içermediğinden saçlarda sertleşme meydana getirebilir. Bunun için durulanmayan saç kremi ya da duş sırasında saç kremi kullanımı önerilmektedir. (Saç kremi konusunda da kaliteli markaların tercih edilmesi öneriliyor.)

2. Dax Supergro Saç Bakım Yağı

saç uzatmada etkili ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Dax
Saç Uzatıcı
Aradığın
Fiyatı Gör

İçeriğindeki çeşitli botanik yağlarla saç derisinin rahatlamasını ve canlanmasını sağlayan Dax Supergro, bu sayede saçın ince olmasından kaynaklanan kırılmaları önlüyor. Yoğun besin değeri taşıyan formülü sayesinde saçın ihtiyaç duyduğu proteinleri karşılayan bakım yağı, kısa süre içerisinde saçınıza ipeksi bir yumuşaklık kazandıracak. Son olarak saçın nem dengesini koruyarak kuruluğu önleyen bu ürünü yavaş uzayan saçlara sahip okurlarımıza tavsiye ediyoruz.

3. Boom Butter Peeling

saç uzatmada etkili ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Boom Butter
Saç Uzatıcı
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize Herbal Science markasının saç peelingiyle devam ediyoruz. Özel formülüyle kökleri uyararak saç derisini canlandıran peeling, bu sayede saç tellerinin daha kalın ve güçlü olmasını sağlıyor. İçeriğindeki bitki özleri sayesinde saça derinlemesine bakım uygulayan ürün, düzenli kullanımlarda kırılmaları ve yıpranmaları onarıyor. Son olarak saça nem katarak kuruluğu gideren saç peelinginin saçınıza yumuşaklık ve canlılık katacağını belirtelim.

4. MANE'N TAIL Saç Uzatmaya Yardımcı At Kuyruğu Şampuanı

saç uzatmada etkili ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Mane'n Tail
Saç Uzatıcı
Aradığın
Fiyatı Gör

At kuyruğu şampuanlarının saça olan etkilerini az çok hepimiz biliyoruz. Saç derisine doğrudan nüfuz ederek masaj yapan at kuyruğu şampuanı, bu sayede köklerin canlanmasına ve daha güçlü olmasına yardımcı oluyor. Kısa süre içerisinde saçlarınızın daha parlak, sağlıklı ve güçlü olmasına destek olan şampuan, düzenli kullanımlarda ise saçın uzama hızını arttırıyor. Ayrıca bu ürünün saçın yağlanmasını geciktirdiğini belirtelim.

5. Kerastase Extentioniste Saç Uzatan Şampuan

saç uzatmada etkili ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Kerastase
Saç Uzatıcı
Aradığın
Fiyatı Gör

Saç derisine masaj yapan en iyi ürünler listemizi Kerastase Extentioniste ile bitiriyoruz. Formülündeki güçlü aminoasitlerle saça ve derisine kökten uca kadar etki eden Kerastase Extentioniste, bu sayede hem saç derisini rahatlatır hem de saç köklerinin daha canlı olmasına yardımcı olur. İçeriğindeki bitki özleri sayesinde saçın ihtiyaç duyduğu besinleri karşılayan ürünle kırılmaların ve yıpranmaların önüne geçmeniz mümkün. Son olarak saçı kir ve yağlardan arındıran bu şampuan sayesinde daha yumuşak ve parlak saçlara sahip olacağınızı belirtelim.


Saç derisine masaj için en iyi ürünler hangisi?

Saç derisine masaj yapmak için doğal çözüm önerilerini tercih edebileceğiniz gibi saç derisine masaj yapan en iyi ürünler arasında yer alan; DIAMOND HAIR Saç Serumu, Dax Supergro, Boom Butter Peeling, MANE'N TAIL At Kuyruğu Şampuanı, Kerastase Extentioniste ürünlerini kullanabilirsiniz.

Saç derisine masaj yapımı nasıldır?

Saç derinizi iyileştirmek için bitkisel yöntemleri kullanabilmenizin yanı sıra yukarıda derlediğimiz bakım ürünlerini tercih edebilirsiniz. Bitkisel ve doğal yöntemler arasında en çok tercih edilen saç derisine masaj yapma uygulaması ise sızma zeytinyağıdır. Herkesin evinde bulunan bu yağ ile saç derinize masaj yaptırabilirsiniz.

Sağlıklı saç derisi için ne yapmalı?

Saç derinizin sağlıklı ve canlı olmasını istiyorsanız çok fazla bakım uygulamalarından kaçınmanız gerekiyor. Özellikle perma ve keratin uygulaması gibi saç derisine etkide bulunan bu tarz bakımların sıklığını azaltmalı, hatta tamamen bırakmalısınız. Daha sonra düzenli olarak saç derinize masaj yaptırmalısınız. Son olarak ise saç derisine masaj için en iyi bakım ürünleri arasında yer alan şampuan, bakım yağı ve maskeleri kullanmaya özen göstermelisiniz.

Saç neden yavaş uzar?

Saçların uzama hızının düşmesinin oldukça farklı sebepleri olsa da karşımıza çıkan en önemli sebepler arasında; stres, psikolojik travma, yetersiz bakım, aşırı bakım, çok fazla saç şekillendirme, aşırı kimyasal kullanımı yer alıyor. Buradaki nedenleri ortadan kaldırdığında saçlarınız tekrardan hızlı uzayacağından emin olabilirsiniz.

Saç masajı saç çıkartır mı?

Gün içerisinde 10 dakika olmak üzere saçlara masaj yapmak dökülmeleri önler, kan dolaşımını hızlandırır, saçların hacim kazanmasına yardımcı olur, saçların daha gür çıkmasını sağlar. Ayrıca saçlarınız saça dolgun görünür.

Saç diplerine masaj yapmak ne işe yarar?

Saç diplerine masaj yapmanın birçok yararı vardır. Saç köklerini güçlendirir, kan akışını hızlandırır, saç tellerini kalınlaştırır, saçların daha hızlı ve sağlıklı uzamasına yardımcı olur, saç kırıklarını onarır ve dökülmeleri önler.

Her gün saça masaj yapılır mı?

Her gün günde 10 dakika ayırarak saçlarınıza masaj yapmanız çok faydalı olacaktır. Sabah ve akşam olmak üzere 2 kere de saçlarınıza masaj yapabilirsiniz.

Saça kaç dakika masaj yapılır?

Saçınıza eğer herhangi bir yağ kullanmadıysanız 10 dakika kadar parmak uçlarınızla masaj yapmak yeterli olacaktır. Yağlarla masaj yapıldıysa 15 ile 20 dakika uygulanması gerekir.

<

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum