Şaban Dişli Kimdir? & Hakkında Bilgi

Adalet ve Kalkınma Partisi Sakarya Milletvekili olan Şaban Dişli, 1958 yılında Sakarya'da doğmuştur. Bu içeriğimizde Şaban Dişli hakkında bilmeniz gerekenleri bir araya getirdik. İşte Şaban Dişli'nin biyografisi!
Şaban Dişli Kimdir? & Hakkında Bilgi

Şaban Dişli Biyografisi

ODTÜ'de ekonomi ve istatistik okuyan Şaban Dişli, 22 Temmuz 2007 Genel seçimlerinden sonra AK Parti Ekonomi İşleri Genel Başkan Yardımcısı görevine getirildi. İngilizce, Fransızca ve Hollandaca bilmektedir. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

saban-disli-biyografisi.jpg


Şaban Dişli'nin Eğitim ve Çalışma Hayatı

ODTÜ'de ekonomi ve istatistik bölümünden mezun olduktan sonra New York Eyalet Üniversitesi'nde matematiksel ekonomi alanında yüksek lisans eğitimi aldı. Harvard Üniversitesi'nde hızlandırılmış işletme programına katıldı. Çeşitli bankalarda üst düzey yöneticilik yaptı. 1996- 2002 yılları arasında Hollanda’da banka genel müdürü olarak çalıştı. 

saban-dislinin-egitim-ve-calisma-hayati.jpeg


Şaban Dişli'nin Siyasi Hayatı 

2002 yılında AK Parti Dış İlişkiler Başkanı seçilen Dişli, 2007 yılında yapılan genel seçimlerden sonra AK Parti Ekonomi İşleri Genel Başkan Yardımcısı görevine getirildi.  Şaban Dişli, 26. Dönemde Adalet ve Kalkınma Partisi Sakarya Milletvekili olarak meclise girmiştir.

saban-dislinin-siyasi-hayati .jpg

Önerilen İçerik;

 Ak Parti Kurucu Üyeleri

NeOldu.com 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.