Ruhsar Pekcan Kimdir?

Ruhsar Pekcan, 1958 yılında Manisa’nın Demirci kasabasında doğdu. Pekcan, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yeni sistemin Ticaret Bakanı görevine getirildi.
Ruhsar Pekcan Kimdir?

Yeni kabinede Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Ticaret Bakanı görevine getirildi. Peki, Ruhsar Pekcan şimdiye kadar hangi görevlerde yer almıştır. İşte, Ruhsar Pekcan’ın biyografisi…

Ruhsar Pekcan Kimdir, Nerelidir ve Kaç Yaşındadır?

Ruhsar Pekcan, 1958 yılında Manisa’da dünyaya geldi. Üniversite eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Fakültesi’nde tamamladı. Üniversiteden mezun olduktan sonra da aynı üniversitenin aynı bölümünde yüksek lisans yaptı.

1981 yılına gelindiğinde ise Ruhsar Pekcan, TSKB Türkiye Sınai Kalkınma Bankası’nda ilk iş kariyerine başladı. Bunun yanı sıra çeşitli özel kurumlarda da görev aldı. İleriki zamanlarda da TSKB Türkiye Sınai Kalkınma Bankası’nda Genel Müdür ve Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu.

Ruhsar Pekcan, 2005 yılında altyapı projelerinde görev aldı ve Karon Mühendislik ve Ticaret Ltd. Şti.’de kurucu ortak olarak bulundu.

Ruhsar Pekcan Türkiye için oldukça önemli olan DEİK-Türk Suriye İş Konseyi Başkanlığını 3 dönem boyunca yürüttü. 2018 yılı itibarıyla da DEİŞ-Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Türk-Ürdün İş Konseyi Başkanı, Türk-Irak ve Türk-Libya Konseyleri Yürütme Kurulu Üyesi olarak yer aldı.

ticaret bakanı ruhsar pekcan kimdir

Yeni Kabinede Ticaret Bakanı Oldu

Ruhsar Pekcan, 2018 yılında gerçekleştirilen 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı görevine layık görülen Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeni sistemde ilk Ticaret Bakanı görevine getirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.