Ruben Neves Kimdir

Tam adı Ruben Diogo da Silva Neves olan, 13 Mart 1997’de Portekiz’in Mozelos kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarına ve Portekiz Genç Milli Takımı’nda orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Ruben Neves Kimdir

Ruben Neves Biyografisi

Ruben Neves’in Kulüp Kariyeri

Ruben Neves, futbol kariyerine ilk olarak 2005 yılında ülkesinin güçlü ekiplerinden Porto’nun alt yapısında başladı. 2014 yılına kadar kariyerine burada devam eden genç futbolcu, 2012-2013 sezonunda alt yapıda oynamasına rağmen Padroense takımına kiralık gönderildi. Sezon sonunda Porto alt yapısına geri döndü ve bir sezon daha alt yapı kategorisinde genç takımlarda forma giydi.

ruben neves porto

2014-2015 sezonu öncesinde ise teknik ekip tarafından performansı sayesinde as takıma yükseltildi. Bu sayede profesyonel kariyerine başlangıç yapan Portekizli, ilk sezonunda takımı ile bütün kategorilerde 36 maça çıkarken, bu maçlarda bir kez de olsa gol atma başarısı gösterdi. Sezon içerisinde ilk kez Şampiyonlar Ligi karşılaşmasında yer aldı ve sezon boyunca toplamda 9 kez bu arenada görev yaptı. Ruben Neves, 2015-2016 sezonu itibariyle aynı performans ile Porto takımında kariyerine devam etmektedir.

Ruben Neves’in Milli Takım Kariyeri

Ruben Neves, milli formayı kariyerinde ilk kez 2012 yılında Portekiz U-17 giydi ve burada 10 maça çıkıp 1 gol attı. Ardından gelen yıllarda ise, 31 kez U-17, 2 kez U-18 ve 8 kez de Portekiz U-21 takımlarında görev aldı. 2015 yılında Avrupa Şampiyonası U-21 Şampiyonası’nda yer aldı ve burada 4 maça çıktı.

Ruben Neves’in Başarıları

Portekiz

UEFA Avrupa Şampiyonası U-21: 2015

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.