Ross Barkley Kimdir

Ross Barkley, 5 Aralık 1993’de İngiltere’nin Londra kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve İngiltere Milli Takımı’nda ofansif orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Ross Barkley Kimdir

Ross Barkley Biyografisi

Ross Barkley’in Kulüp Kariyeri

Ross Barkley, kulüp kariyerine ilk olarak 2005 yılında henüz 12 yaşındayken Everton’un alt yapısında başladı. İlk zamanlar yıldız takımlarında forma giyerken, ardından gelen yıllarda genç takıma monte edildi. Burada oynadığı oyun ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı ve dönemin teknik direktörü tarafından as takıma yükseltildi. 2011-2012 sezonunda takımı ile maçlarına çıktı ve bu sayede profesyonel kariyerine başlangıç yaptı. İlk sezonunda 9 maçta forma giydi.

ross barkley leeds united

2012-2013 sezonunda kendisini geliştirmesi için ilk olarak Sheffield Wednesday, ardından ise Leeds United takımlarında kiralık olarak gönderildi. Sezonun geri kalanında ise Everton formasını giymeye devam etti.

ross barkley everton

2013-2014 sezonunda ise takımda etkili bir sezon geçirerek maçlarda ilk 11’de forma giymeye başladı Sezon içerisinde 38 maça çıkıp 7 gol attı. Sergiledi performans ile milli takıma kadar yükseltildi. Bir sonraki sezon da aynı başarılı oyununa devam eden başarılı hücum oyuncusu, takımın değişilmez futbolcuları arasında yer aldı ve 2015-2016 sezonunda da Everton forması ile lige giriş yaptı.

Ross Barkley’in Milli Takım Kariyeri

Ross Barkley, milli formayı kariyerinde ilk kez 2008 yılında İngiltere U-16 takımda giydi ve burada 7 maça çıkıp 2 gol attı. Bir sene sonra U-17 takımına davet edilirken sonraki yıllarda U-19, U-20 ve U-21 takımlarında yer aldı. Genç takımlarda kariyeri boyunca 35 maça çıkıp 6 gol attı. Bu süre içerisinde 2013 yılında Hem FİFA U-20 Dünya Kupası hem de Avrupa U-21 Şampiyonası’nda sahada takımı ile beraber görev aldı. 2013 yılında İngiltere A Milli Takımı’na davet edildi. 2014 Dünya Kupası’nda milli forma ile mücadele verdi. Kariyeri boyunca 17 kez giydiği forma altında 2 kez de gol atma başarısı gösterdi.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.