Robotla Prostat Ameliyatı Devri Başladı

Prostat ameliyatı için devrim gibi bir buluş... Artık prostat ameliyatı sorun olmaktan çıkıyor.
Robotla Prostat Ameliyatı Devri Başladı

Erkeklerin korkulu rüyası haline gelen prostat kanseri, oldukça yaygın olarak görünüyor. Uzmanların uzun yıllardır yeni çözüm yolları aradığı prostat kanseri tedavisinde devrim yaratacak bir yöntem geliştirdi. 

Kalp cerrahisi için geliştirilen ameliyat robotu, yapılan incelemelerden sonra radikal prostatektomi yapmaya oldukça uygun olduğu ortaya çıktı. Prostat kanseri ameliyatında edinilen bilgiler sonucunda geniş özelliklere sahip olan robotun başlıca özellikleri:

  • Dar alanda ve derin bölgelerde rahatça çalışabiliyor.
  • 3 boyutlu yüksek görüntü kalitesi
  • Yüksek hareket kabiliyeti

Bu özelliklerinden dolayı prostat kanseri ameliyatından kullanılmaya başlanan robot, şu sıralar oldukça popüler hale geldi.

robotla-prostat-ameliyati.jpg

Ameliyat Sonrasında Başka Sorunlar Ortaya Çıkar mı ?

Popüler hale gelen robotla prostat ameliyatı, yine de akıllarda oldukça soru işareti bırakıyor. Oldukça başarılı prostat kanseri ameliyatlarına imza atan robot konusunda "Ameliyat sonrasında sorun yaşanabiliyor mu?" sorusu akıllarda yer alıyor. Robotla prostat ameliyatı sonucunda uzmanlar, sorun çıkmasının aksine daha sağlıklı sonuçlar elde edildiğini söylüyor. Ameliyattan sonra idrar kaçırmanın daha az olduğu, daha hızlı ve kalıcı iyileşmeler sağladığı kanıtlandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.