Roberto Soriano Kimdir

Roberto Soriano, 8 Şubat 1991’de Almanya’nın Darmstadt kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve İtalya Milli Takımı’nda orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Roberto Soriano Kimdir

Roberto Soriano Biyografisi

Roberto Soriano’nun Külüp Kariyeri

Roberto Soriano, futbol kariyerine ilk olarak Bayern Münih alt yapısında başladı ve kısa süre burada oynadıktan sonra 2009 yılında yolunu İtalya’ya çevirip Sampdoria’nın alt yapısına transfer oldu.

Bir sezon genç takımda mücadele verdikten sonra 2010 yılında as takıma davet edildi ve yeni bir sözleşmeye imza atarak profesyonel kariyerine başlangıç yaptı. İlk sezonunda takımda forma sıkıntısı yaşayacağı belirtilen futbolcuyu, kiralık olarak Empoli’ye yollandı Bir sezon forma giydiği takımda 27 maça çıkıp 2 gol attı.

roberto soriano sampdoria

2011-2012 sezonunda ise Sampdoria’ya geri döndü ve ilk sezonunda 15 maça çıkıp 1 gol attı. Bir sonraki sezonda takımda uyumunu tam olarak sağladı ve bunun sayesinde forma sayısını arttırarak 25 maça çıktı. Ardından gelen 2 sezonda da takımda ortalama 30 maça çıkan Roberto Soriano, 2015-2016 sezonunda da Sampdoria formasını giymeye devam etti.

Roberto Soriano’nun Milli Takım Kariyeri

Roberto Soriano, milli formayı kariyerinde ilk kez 2007 yılında İtalya U-17 takımında giydi ve 7 maça çıkıp 1 gol attı. Bir sene burada oynadıktan sonra 2009 yılında U-18’e çağrıldı. Ardından gelen sezonlarda ise ilk olarak U-19, sonrasında ise U-21’e davet edildi. Genç takımlarda 37 maça çıkıp 3 kez fileleri havalandırdı. 2014 yılında ise ilk kez İtalya A Milli Takımı’na çağrıldı. Kariyeri boyunca milli formayı 6 kez giydi.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.