Riza Durmisi Kimdir

Riza Durmisi, 8 Ocak 1994’de Danimarka'nın İshoj kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Danimarka Milli Takımı'nda defans pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Riza Durmisi Kimdir

Riza Durmisi Biyografisi

Riza Durmisi’nin Kulüp Kariyeri

Riza Durmisi, futbol kariyerine henüz 6 yaşındayken Danimarka Ligi'nde mücadele eden Brondby takımının alt yapısında başladı. Çocukluğunda dahil olduğu alt yapı kategorisinde, ilk olarak minik takımlarda görev aldı. Merdivenin basamakalrını teker teker çıkan yetenekli futbolcu, genç takımlara kadar yükseldi.

riza durmisi brondby

Genç takımlarda gösterdiği performans sayesinde, teknik ekibin dikkatini üzerine çekti ve henüz 17-18 yaşlarındayken Brondby As takımına çıkartılmak istendi. Dönemin teknik direktörü tarafından yaşının henüz genç olduğu ifade edildi ve Durmisi'nin As takıma çıkması 2013-2014 sezonu içerisinden gerçekleşti. Bu sayede profesyonel kariyerine başlangıç yaptı.

riza durmisi brondby

2012-2013 sezonunda As takım formasını giymeye başladı ve toplamda 4 maçta sahne aldı. 2013-2014 sezonunda ise kendisinden beklenen patlamayı gerçekleştirerek 32 maça çıktı ve 3 kez de gol atma başarısı gösterdi. Başarılı performansını 2014-2015 sezonunda da devam ettiren Rıza Durmisi, toplamda 31 maçta görev alırken, oynadı maçların ikisi Avrupa karşılaşması oldu ve bu sayede kariyerinin ilk Avrupa mücadelesine çıktı. 

Riza Durmisi, 2015-2016 sezonunda da kariyerine Danimarka Süper Ligi’nde Brondby forması altında devam etti.

Riza Durmisi’nin Milli Takım Kariyeri

Riza Durmisi, milli takım formasını kariyerinde ilk kez 2009 yılında Danimarka U-16 takımında giydi ve burada 7 maçta görev aldı. Ardından gelen sezonlarda ise sırasıyla 27 kez Danimarka U-17, 15 kez Danimarka U-18 ve 9 kez Danimarka U-21 takımlarında yer aldı.

2015 yılında ise Danimarka A Milli Takımı'na davet edilen futbolcu, yoplamda 6 maçta forma fırsatı yakaladı. Takımı ile beraber 2016 Avrupa Şampiyonası elemelerinde mücadele verdi.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.