Renan Bilek Kimdir

Öyle Bir Geçer Zaman ki isimli dizide canlandırdığı Süleyman karakter ile dikkatleri üzerine çeken Renan Bilek, 1968’de İstanbul’da dünyaya geldi.
Renan Bilek Kimdir

Renan Bilek Biyografisi

Galatasaray Lisesi’nden mezun olduktan sonra çeşitli filmlerde yer aldı. Lise dönemlerinde müzikle yakından ilgilendi. Leke isimli müzik grubunda yer aldı. Grup dağıldıktan sonra Leke isimli bir albüm çıkardı. Uzun süre Sol Gazetesi’nde Leke isimli köşesinde yazarlık yaptı. Kamera karşısına ise ilk kez Yeşil Bir Dünya isimli film ile geçti. 

renan-bilek3.jpg

2010’da Öyle Bir Geçer Zaman ki isimli dizide Süleyman karakterini canlandırdı. Dizi, eşini aldatıp evden çocukları ve annesiyle birlikte kovana Ali isimli bir adamın ailesine yaşattıklarını ve dönemin koşullarını anlatıyor. Yayınladığı dönemin sevilen dönem dizilerinden olan Öyle Bir Geçer Zaman ki’nin başrollerinde ise Ayça Bingöl, Erkan Petekkaya, Yıldız Çağrı Atiksoy, Farah Zeynep Abdullah, Emir Berke Zincidi ve Aras Bulut İynemli yer aldı. Daha sonra Devrimden Sonra isimli filmde yer aldı. Film, Türkiye’de devrim olduktan sonra nelerin yaşanabileceğini anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Metin Coşkun, Levent Ülgen, Orhan Aydın, Şerif Sezer, Suna Selen ve Timur Acar yer aldı.

 

2012’de Hükümet Kadın isimli filmde Müfettiş karakterini canlandırdı. Film, kocasının ölümünden sonra belediye başkanlığı koltuğuna turan Xate isimli bir kadının, başkanlık boyunca yaşadıklarını anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Demet Akbağ ve Sermiyan Midyat yer aldı. 2013’te ise Doksanlar isimli dizide Bekir karakterini canlandırdı. Dizi, 90’lı yıllarda yaşanan olayları anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Arif Erkin, Renan Bilek, Beste Bereket, Pelin Öztekin, Deniz Oral, Ümit Erdim ve Esra Dermancıoğlu yer aldı. 

renan-bilek4.jpeg

2014’te Yeşil Deniz isimli dizide Hilmi karakterini canlandırdı. Dizi, küçük bir kasabada yaşanan komik olayları anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Burak Serdar Şanal, Öykü Çelik, Melis Babadağ, Mert Turak ve Burak Alkaş yer aldı. Daha sonra ise Geniş Aile Yapıştır isimli filmde yer aldı. Film, bir definenin peşine düşen Bilal ve Cevahir’in yaşadıklarını anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Ufuk Özkan, Fırat Tanış, Bülent Çolak, Ahmet Sarsılmaz ve Mine Teber yer aldı. 

Renan Bilek, Yönetmenliğini ve senaryosunu Ersoy Güler’in kaleme aldığı başrollerde Jessica May ve Tolga Mendi’nin yer aldığı televizyon dizisinde Kamil karakterine hayat vermektedir.


Yer Aldığı Dizi ve Filmleri

  • Yeni Gelin- 2017
  • Geniş Aile Yapıştır-2015
  •  Yeşil Deniz -2014
  •  Doksanlar -2013
  •  Hükümet Kadın -2012
  •  Devrimden Sonra -2011
  • Öyle Bir Geçer Zaman ki-2010
  •  Yeşil Bir Dünya -1990

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.