Remy Cabella Kimdir

Remy Cabella, 8 Mart 1990’da Fransa’nın Ajaccio kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Fransa Milli Takımı’nda ofansif orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Remy Cabella Kimdir

Remy Cabella Biyografisi

Remy Cabella’nın Kulüp Kariyeri

Remy Cabella, futbol kariyerine ilk olarak 2000 yılında Gazelec Ajaccio takımında başladı. 4 sene boyunca burada oynadıktan sonra 2004 yılında Montpellier’in alt yapısına geçti ve 2009 yılına kadar burada genç takımlarda forma giyip kendisini gösterme fırsatını yakaladı.

remy cabella montpellier

2009-2010 sezonunda dönemin teknik direktörü tarafından As takıma davet edilen Remy Cabella, ilk sezonunda takımda çok fazla forma şansı elde edemedi ve bir sene sonra Arles Avignon’a kiralık olarak gönderildi. Kiralık kaldığı süre içerisinde 17 maça çıkıp 3 gol attı.

remy cabella newcastle united

Sezonun geri kalanını Montpellier forması altında geçirdi ve toplamda 97 maça çıkıp 24 kez fileleri havalandırdı. Ortaya koyduğu performans ile birçok Avrupa takımının dikkatini üzerine çeken Remy Cabella, 2014-2015 sezonunda yolunu İngiltere’ye çevirdi ve 10 Milyon Euro’ya Newcastle United’a transfer oldu. İlk sezonunda Premier Lig’de 34 maça çıkıp 1 gol atarken bir anda dikkatleri üzerine çekti. 2015-2016 sezonu öncesinde ise sürpriz bir şekilde kiralık gönderilme kararı alınıp, Marsilya’ya gitti. Sezon devam ederken, Marsilya forması ile 13 maça çıktı.

Remy Cabella’nın Milli Takım Kariyeri

Remy Cabella, milli formayı kariyerinde ilk kez Fransa U-21 takımında giydi ve burada 17 maça çıkıp 4 gol attı. 2 sene burada oynadıktan sonra bir dönem milli takımlarda şans bulamadı. 2014 yılında ise Fransa A Milli Takımı’na çağrıldı. Kariyeri boyunca A Milli formayı 4 kez giydi.

Remy Cabella'nın Başarıları

Montpellier

Fransa 1. Ligi: 2011-2012

Fransa Kupası: 2009

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.