Rasim Acar Kimdir

İş ve siyaset adamı Rasim Acar, 2 Temmuz 1976 yılında İzmir’de dünyaya geldi.
Rasim Acar Kimdir

Rasim Acar Biyografisi

Rasim Acar, klasik eğitimini İzmir’de tamamladı ve 1993 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlaması Bölümü’nden mezun oldu. Eğitimini devam ettiren iş adamı Yüksek Lisansını İstanbul Teknik Üniversitesi Afet Yönetim bitirme projesi ile 2003 yılında tamamladı.

 

Rasim Acar’ın Kariyeri

Eğitim hayatını bitirdikten sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama Müdürlüğü'nde ilk iş kariyerine başladı. 3 yıl boyunca burada çalıştı. Sonrasında kendi şirketini kurmaya başlayan Acar, 2002 yılında Ulaştırma Proje Yönetim Limited Şirketi’ni, 2004 yılında Avrasya Enerji Yatırım A.Ş.'yi kurdu.

 

Rasim Acar'ın Siyasi Kariyeri

İş hayatının yanı sıra siyasete de atılan Rasim Acar, 2008-2010 yılları arasında Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul İl Başkanlığı’nda ilk yönetim kurulu başkanlığını yaptı.

Şehircilik ve Planlama alanında birçok şirkete sahip olan Acar, bunun yanı sıra birçok sivil toplum kuruluşunda da yer adlı. Daha sonrasında milletvekili adaylığını açıkladı ve her yerden istifasını sundu.

rasim acar devlet bahçeli

Rasim Acar, 2014 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı olduğunu açıkladı ancak, yarışı AK Parti’nin adayı olan Latif Topbaş’a kaybetti.

7 Haziran 2015 genel seçimlerinden MHP’den İstanbul milletvekili adayı oldu anca sıralama olarak çok gerilerde kaldığı için seçilemedi.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.