Ramiro Funes Mori Kimdir

Ramiro Funes Mori, 5 Mart 1991’de Arjantin’in Mendoza kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Arjantin Milli Takımı’nda defans pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Ramiro Funes Mori Kimdir

Ramiro Funes Mori Biyografisi

Ramiro Funes Mori’nin Kulüp Kariyeri

Ramiro Funes Mori, futbol yaşantısına ilk olarak 2008 yılında FC Dallas alt yapısında başladı. Burada oynadığı oyun ile kısa sürede dikkatleri üzerine çekti ve aynı yıl içersinde Arjantin Ligi’nin güçlü ve köklü ekiplerinden River Plate alt yapısına transfer oldu.

2008 yılından itibaren 3 sene boyunca River Plate’nin genç takımlarında mücadele eden Ramiro Funes Mori, 2011 yılında as takıma çıkartılarak profesyonel sözleşmeye imza attı ve bu sayede 2011-2012 sezonunda ilk profesyonel karşılaşmasına çıktı. 2014 senesinden River Plate forması ile 26 maçta forma giyerek takımda ikinci sezonunda yerini sağlamlaştırdı. O sezon içerisinde, Sudamericana Kupası’nı kazanma sevincini yaşadı.

ramiro funes mori river plate

2015 yılına girildiğinde ise aynı performansını devam ettirdi ve bu sefer hem Güney Amerika Süper Kupası’nı hem de Libartedores Kupası’nı kazanma başarısını gösterdi. 2015-2016 sezonu öncesinde İngiliz ekiplerinden Everton’a 12,9 Milyon Euro karşılığında transfer oldu ve kendisini mavi beyazlı ekibe bağladı.

Ramiro Funes Mori’nin Milli Takım Kariyeri

Ramiro Funes Mori, milli formayı kariyerinde ilk kez 2015 yılında Arjantin Milli Takımı’nda giydi. Kariyeri boyunca milli formayı sadece bir kez giyme fırsatını yakaladı. İlk maçına da El Salvador karşısında çıktı.

Ramiro Funes Mori’nin Başarıları

River Plate

Argentina Premier Ligi: 2014 Final

Campeonato Kupası: 2013-14

Sudamericana Kupası: 2014

Recopa Sudamericana: 2015

Libertadores Kupası: 2015

Suruga Bank Kupası: 2015

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.