Protez Saç Hakkında Bilinmesi Gereken 24 Soru ve Cevapları

Protez saç kullanımı son yıllarda fazlaca tercih edilen yöntemler arasında yer alıyor. Bu içeriğimizde protez saç ile ilgili 24 sorunun cevabını verdik.
Protez Saç Hakkında Bilinmesi Gereken 24 Soru ve Cevapları

Protez Saç Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Saç sorunları şüphesiz ki günümüzün en büyük sorunlarından biri. Gerek erkekler gerekse de kadınlar bu sorunu bertaraf edebilmek için sayısız yönteme başvuruyor ve büyük paralar harcıyorlar. Peki acaba saçsızlığın kesin bir çözümü var mı? Protez saç sistemi de yeni bir umut dünyası mı? Yoksa gerçekten yüzyılın buluşu diyebileceğimiz bir çözüm mü? Bugüne dek yapılmış en detaylı araştırma ile protez saç hakkında aklınızdaki tüm sorulara karşılık bulacak 24 soru ve cevaplarıyla karşınızdayız!

1. Protez Saç Nedir?

protez saç

Protez Saç ilk olarak 90'yılların ikinci yarısında Amerika'da ortaya çıkan bir saçlandırma yöntemidir. Bu yöntem ilk olarak; kanser vb. hastalıklardan ötürü 'saçlarının tamamını kaybetmiş' kişilere yönelik bir yöntem olarak ortaya çıkmıştır. Alınan başarılı sonuçlar sonrasında da 'bölgesel saç dökülmesine bağlı yaşanan kayıplara yönelik' olarak da uygulanmaya başlanmıştır. Bu uygulamalarda da çok başarılı sonuçlar almasını takiben başta Amerika olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde de yavaş yavaş saç sorunu yaşayanların imdadına yetişmiştir. Amerika'da birçok siyasetçi, sanatçı ve iş adamı protez saç kullanmaktadır. Naomi Campell, John Travolta, Elton John, Sean Connery, Nicolas Cage, Jude Law, Matthew McConaughey, Tom Hanks, Chris Martin, Hugh Laurie, Edward Norton, Robbie Williams, Enrique Iglesias, Al Pacino, Ben Affleck gibi bir çok Hollywood yıldızı da protez saç ile saçsızlık problemini aşmıştır.

Protez Saç; farklı tipte alt yapılar üzerine 'gerçek insan saçından alınan saç tellerinin' adeta bir nakış yapar gibi uygulanması ile ortaya çıkan medikal sistemdir. Kişiye özel olması da bu vesileyle olmaktadır. Yani uygulama yaptırmak isteyen kişinin kendi saçlarına en yakın saç telleri kullanılarak, o kişinin saç çıkış yönü, saç rengi vb. özelliklerine de uyan bir şekilde ortaya çıkarılmaktadır.

Kişinin saç dökülmesi yaşadığı alan tıraş edilir, kişiye özel olarak oluşturulan protez saç medikal bantlar yardımıyla problemli bölgeye uygulanır. Sonrasında da kişinin kendi saçlarının uzunluğuna ve modeline göre son şekli verilir.

2. Protez Saçı Kimler Yaptırabilir?

Protez saç hakkında bilinmesi gerekenler

Kadın, erkek, genç ve yaşlı herkes protez saç yaptırabilir. Bölgesel ya da genel saçsızlık sorunu olan herkes protez saç kullanabilir. Diğer bir deyişle mevcut saçının yoğunluğundan ve şeklinden memnun olmayan herkesin gönül rahatlığıyla yaptırabileceği bir kozmetik sistemdir. Bu mucizevi yöntem yardımıyla %100 doğal ve güçlü görünümlü saçlara sahip olabilirsiniz. Tamamen kozmetik bir uygulama olması sebebiyle ameliyat, kan, iğne vs. gibi kavramlardan uzaktır. Bu yönüyle çevremizde sıkça gördüğümüz 'protez kirpik ya da protez tırnak' kavramlarıyla teknik olarak birebir aynı pozisyondadır.

3. Protez Saç Belli Oluyor mu?

Protez saç hakkında bilinmesi gerekenler

Protez saç tamamen kişiye özel olarak hazırlanarak yapılan bir uygulama olduğundan kişinin kendi saçlarıyla birebir aynı görüntüyü yakalamaktadır. Protez saç yaptırılmasını takiben gerekli bakım zamanlarında bakımları yapılır, bazı protez saç ürünleri de kullanılırsa anlaşılması asla mümkün olmayacaktır. Her işte olduğu gibi protez saçta da kişinin gerekli bakımları yapması ve gerekli özeni göstermesi çok önemlidir. Nanoteknolojik protez saç alt yapısında bırakınız saçınıza bakan birilerinin protez saça sahip olduğunuzu anlamasını, saçlarınızı okşayan biri dahi protez saç kullandığınızı anlayamaz. Çünkü nanoteknolojik protez saç alt yapısı çok incedir.

4. Protez Saç Kaşıntı Yapıyor mu?

protez saç

Protez saçın uygulanmasını takiben geçen ilk 1 hafta çok önemlidir. Çünkü bu 1 hafta aslında bir alışma ve adaptasyon süreci olarak geçmektedir. Bu dönemde içinde nadiren de olsa hafif kaşıntılar olabilir. Sonuçta insan bedenine dışarıdan bir ekleme yapılmıştır. Ancak ilk 1 haftayı takip eden süreçte kaşıntı olmayacaktır. Protez saçlara dair kaşıntı şikayetleri incelendiğinde protez saçın gerektiği gibi yıkanmadığı, protez saç bakımına uygun kozmetik ürünlerin kullanılmadığı, uygulanan protez saçın sıkılığı ile kişinin kendi saçlarının yoğunluğu arasında farklar olduğu gibi sebepler olduğu anlaşılmaktadır. Aksi taktirde protez saç kaşıntı yapmamaktadır.

5. Protez Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Protez saç hakkında bilinmesi gerekenler

Protez saç periyodik olarak bakım isteyen bir saçlandırma sistemidir. Ancak bu bakım işlemi sanıldığı gibi meşakkatli bir işlem değildir. Her tip protez saç alt yapısı için geçerli olmamakla beraber, nanoteknolojik protez saç alt yapısına dair bakım kişinin kendisi tarafından dahi yapılabilecek bir bakım işlemidir. Fakat bu işlemi kendisi yapmak istemeyen kullanıcılar da ayda 1 kez protez saç merkezine giderek protez saç uzmanı tarafından yapılan bakım işlemini uygulatabilir. Bu bakımlarda protez saç alt yapısı altında kalan saçlar tıraş edilir, protezin altında kalan kısım özel solüsyonlar ile temizlenir ve cilt derisi havalandırılır. Bu esnada kişinin protez saçı da yıkanır ve özel temizleme ürünleri ile temizlenir. Eğer kullandığınız protez saç nanoteknolojik bir alt yapıya sahipse kullandığınız alt yapının hava ve su geçirdiğini gösterir. Bu özellikteki alt yapıda bakım işlemleri daha kısa sürecektir. Bakımı tamamlanan protez saç, yeni medikal bantlar ve yapıştırıcılar ile temizlenen bölgeye uygulanır. Protez saçın bakımı tamamlanmış olur ve ardından şekil verme işlemine geçilir.

6. Protez Saç Bandı Nedir? Nasıl Yapıştırılır?

protez saç

Protez saç bantları, protezin yapısına, kullanım süresine ve cildinize uyumlu şekilde üretilen medikal ve çift taraflı bantlardır. Bu bantlar dermatolojik özelliklidir. Temel fonksiyonu protez saçı başınıza sabitlemektir. Bu bantların da kalitelileri nanoteknolojik özellikte olduklarından cilde zararı yoktur. Protez saçın başa sabitlenmesi amacıyla protez saç bandı haricinde bir bant kullanılamaz. Cilde gerekli bakımları yaptıktan sonra uygulanacak protez saç bandının ömrü çok daha uzun olacaktır. Protez saç bantları ağırlıkla ABD'den tüm dünyaya gönderilmektedir. Protez saç temizleyicisi nedir?

Protez saçın temizlenmesi ve bakımı için çözücü maddeler kullanılmaktadır. Bu özel solüsyonların başında cleaner ve alkol gelir. Bu temizleyici maddeler yardımıyla protez saçın altında kalan cilt temizliği sağlanır ve kalan yapışkan artıklarından arındırılır.

7. Protez Saç ile Gusül Abdesti Alınır mı?

Protez saç hakkında bilinmesi gerekenler

Daha önce de bahsettiğimiz gibi çeşitli protez saç alt yapıları bulunmaktadır. Bunların içinde en son teknoloji olan protez saç alt yapısı ise nanoteknolojik protez saç alt yapısıdır. Bu tip alt yapılar hava ve su geçirdiği için abdeste uygundur. Çünkü abdeste konu cilt yüzeyi hem hava hem de su ile temas edebilmektedir. Ancak hava ve su geçirmeyen protez saç alt yapıları da bulunmaktadır. Bu protez saçları kullanan kişilerde gusül abdesti noktasında bazı sorunlar yaşanabilir. Bu sebeple de protez saçta alt yapı tercihi çok önemlidir. Bu konuda protez saç merkezinize danışmalısınız.

8. Protez Saç Zaman İçinde Belli Olur mu?

Protez saç hakkında bilinmesi gerekenler

Kafanızın şekline göre özel olarak hazırlamış ve uygulanmış protez saç asla belli olmaz. Her işte olduğu gibi protez saç uygulamasında da kalite birincil derecede önem arz etmektedir. Protez saçınız ilk uygulamada bir uzman nezaretinde uygulandığı için elbette daha profesyonelce uygulanmış olacaktır. Sonrasında kullanacak kişi olarak sizin de bakımına çok özen göstermeniz gerekecektir. Zira zaman içinde bantları gevşeyebilir ve yapışkanlığı azalabilir. Bakım sürelerinin de uzatılması sonucu potluk oluşabilir. Kullanan kişinin protez saçına istediği gibi şekil verememesi sonucunda da anlaşılabilir hale gelmesi mümkün olabilir. Protez saçınızla ilk uzman uygulamasından sonra da aynı görüntüyü ve verimi almak istiyorsanız bakımlarını düzenli yapmanız ve protez saçınıza iyi şekil vermeniz çok önemlidir.

9. Protez Saça Boyama Yapılır mı?

Protez saç hakkında bilinmesi gerekenler

Tıpkı kendi saçınız gibi protez saç da boyanabilir. Çünkü protez saç da gerçek insan saçından oluşturulmaktadır. Burada arada sadece bir fark vardır. Protez saç bir şekilde 'ölü saç tellerinden' oluşmasından ötürü, gerçek saçınızdaki saç rengi değişimleri ile protez saçınız arasındaki saç rengi değişimleri her zaman tam anlamıyla bire bir aynı olmayabilir. Bu sebeple de protez saçınızın genel bakımı için gittiğinizde bu gibi renk değişimlerine yönelik olarak protez saçınızı ve kendi saçınızı aynı anda boyatabilirsiniz. Protez saç uzmanınız bu renk geçişlerini ustalıkla halledebilecektir.

10. Protez Saç Başımdan Çıkar mı?

Protez saç hakkında bilinmesi gerekenler

Hayır, protez saçınız siz istemediğiniz sürece asla başınızdan çıkmaz. Kişiye özel olarak geliştirilmiş nanoteknolojik protez saçınız ile denize ve havuza girebilir, spor yapabilir hatta futbol oynarken toplara kafa bile atabilirsiniz. (Zaten dünyaca ünlü bazı futbolcular -David Beckham gibi- protez saç kullanmaktadır.) Protez saç kafanıza özel bazı medikal yapıştırıcılar ile yapıştırılmaktadır. Öyle ki, siz istediğiniz durumda bile başınızdan çıkaramayacağınız bir halde monte edilebilir. Bu sert medikal yapıştırıcıları ancak özel solüsyon yardımıyla çözdürebilir ve başınızdan çıkarabilirsiniz. Zaten nanoteknolojik protez saçı böylesine yaygın ve etkili kılan da bu sistemdir.

11. Protez Saç Fiyatları Ortalama Ne Kadardır?

Protez saç hakkında bilinmesi gerekenler

Aslında bu soruyu şöyle farklılaştırarak daha rahat algılayabiliriz. Araba almak istiyorsunuz ve 'araba kaç para?' diye soruyorsunuz. Mantık olarak tamamen aynıdır. Zira Fiat da arabadır, Toyota da arabadır, Mercedes de arabadır. Hepsi bir şekilde sizi bir yerden bir yere götürür ancak her birinden aynı konfor, güven ve kaliteyi alamazsınız. İnternette bazı sitelerde 'protez saç' adı altında çok ucuz fiyatlarla bazı ürünler satıldığına şahit olmaktayız. Ancak protez saç böyle internetten sipariş edilip, alınıp takılacak bir şey değildir. Bir defa kişiye özel olmalıdır. Bugün internetten numarasını bildiğimiz bir ayakkabıyı dahi alırken tereddüt içinde olduğumuzu varsayarsak, kişiye özel olarak kullanılacak bir protez saçın internetten alınması asla uygun olmayacaktır. Mutlaka profesyonel bir merkez yardımıyla bu uygulama gerçekleştirilmektedir. Yine bazı merdiven altı diye tabir edebileceğimiz merkezlerde bir kaç yüz liraya uygulanan protez saçlardan bahsedilmektedir. Protez saç 'fahiş ucuz fiyatlarla' satılamaz çünkü gerçek insan saçından oluşmaktadır. Gerçek insan saçı hem pahalıdır hem de bu saçın işlenmesi süreci aşırı emek yoğun ve masraflı bir süreçtir. Bugün ABD'de ortalama bir protez saç 500-1.000 USD bandında uygulanabilmektedir. Türkiye'deki fiyatlar da buna paralellik arz etmektedir. Çok ucuza protez saç yaptığını iddia eden merkezlerdeki saç kalitesi ciddiyetle irdelenmesi gereken bir konudur. Bir çoğunun gerçek insan saçı yerine sentetik saç (demo saç) kullandığı bilinmektedir.

12. Protez Saç Şikayetleri

Protez saç hakkında bilinmesi gerekenler

Birçok ürün ve hizmette olduğu gibi protez saç konusunda da bazı şikayetler olabilmektedir. Bu aslında son derece normaldir. Çünkü 'beğeniyi esas alan ve kişiye özel estetik bir uygulamadır. Buna rağmen kullanıcıların ezici bir çoğunluğu kullandığı saçtan memnundur. Tam da bu sebepten ötürü Türkiye'de saç ekiminin yerini almaya başlamıştır. Protez saç şikayetlerinin başında kullanılan protez saçın doğal olmaması, kafada eğreti durması, natürel durmaması, kaşıntı yapması, bantların erimesi, saçların dökülmesi gibi sebepler gelmektedir. Bunların tamamı da teknik olarak gerçekleşebilecek durumlardır. Ancak tamamının bir çözümü vardır. Burada mesele doğru merkezi seçerek, doğru uygulamayı yaptırmaktır. Ne yazık ki piyasada 'aşırı ucuza iş yaptığını iddia eden' ya da 'kendini aşırı övüp diğer merkezleri karalayan' bazı kişiler mevcuttur. Bunlar da ister istemez protez saç yaptırmak isteyen kişilerin kafasını karıştırabilir, onları yanıltıcı ve yanlış yönlendirici olabilir. Bu sebeple de protez saç yaptırmak isteyenlerin kapsamlı bir araştırma yapmalarını öneriyoruz. Bu araştırmada dikkat edilecek hususlardan bazıları; ilgili merkez yapacağı protez saça dair sizinle resmi ve yazılı bir sözleşme yapıyor mu? Fatura kesiyor mu? Uygulayacağı hizmete garanti veriyor mu? Söz konusu merkezin kendi içinde bir saç işleme birimi var mı? Bu gibi soruları yönelterek alacağınız memnuniyetin ihtimalini yükseltebilirsiniz.

13. Protez Saçın Bakımı Zor mudur?

protez saç

Aslında protez saçın bakımı hiç zor değildir. Ayda 1 kez protez saç merkezinize giderek protez saçınızın bakımını dakikalar içinde yaptırabilirsiniz. Bu işlem normalde kuaförde harcayacağınız zamandan farklı olmayacaktır. Tabi el maharetlerine güvenen kişiler kendileri de nanoteknolojik alt yapıdaki protez saçlarının bakımını yapabilirler. Bunu yapabilmeleri için protez saç merkezlerindeki uzmanlardan kısa bir eğitim almaları yeterli olacaktır. Daha artistik ve estetik bakım isteyenler ise makul rakamlar (80 TL civarında) ile protez saç merkezine giderek bakımlarını yaptırabilirler.

14. Protez Saç Nasıl Yıkanır?

Protez saç hakkında bilinmesi gerekenler

Protez saçlarınızı eğer kaliteli bir merkezde yaptırdıysanız, o kaliteli protez saçı her gün rahatlıkla yıkayabilirsiniz. Protez saçlarda yağlanma olmayacağından aşırı fazla kirlenmeler de yaşanmamaktadır. Yine de şayet cilt yapınız yağlı ve terlemeye müsait ise ılık su ile her gün yıkanabilir. Protez saçınızı yıkarken de bazı noktalara dikkat etmeniz gerekmektedir. Normal saçtan farklı olarak saça masaj yaparak ve tek yöne doğru ovalanarak yıkanmasında fayda vardır. Fazla karıştırılmaması tavsiye edilir. Kurulama esnasında da havlu ile bastırarak suyu alınabilir. Taramak istenildiğinde ise çok ince uçlu taraklar tercih edilmemelidir. Bu tip taraklar saçların kopmasına sebep olabilir. Protez saçınızı daha uzun süreler kullanmak isterseniz bu saçlar için geliştirilmiş şampuanlarını kullanabilirsiniz. Yine yıkama sonrasında protez saçın parlaklığını ve canlılığını korumak adına nanoteknolojik protez saç kremi kullanabilirsiniz. Yine protez saç sektöründe sıkça kullanılan ve 'mavi su' olarak bilinen ürünü de kullanarak rahatça tarayabilir ve istediğiniz şekli verebilirsiniz.

15. Protez Saçın Ömrü Ortalama Ne Kadardır?

protez saç

Bu sorunun cevabı da aslında tamamen sizin kullanımınıza bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Özen göstererek kullanmanız, gerekli bakımlarını zamanında yaptırmanız ve ilgili protez saç bakım ürünlerini gündelik bakımınızda kullanmanız halinde 1-3 yıl arasındaki sürelerde kullanılabilmektedir. Yine bu ortalama sürelerin de daha kısa ya da daha uzun olması tamamen kullanıcı olarak sizin elinizde bulunmaktadır.

16. Protez Saçın Zararları Var mıdır?

Protez saç hakkında bilinmesi gerekenler

Şu ana dek protez saça bağlı olarak bilinen herhangi bir zararlı etki gözlemlenmemiştir. Alerjik cilt yapısına sahip bazı kişilerde nadiren de olsa birtakım alerjik etkiler yaratabilir. Fakat bu noktada da doğru ürünler kullanarak sorun kolayca ortadan kaldırılabilecektir. Nanoteknolojik alt yapıya sahip protez saçlar alt kısma hava ve su geçireceği için protez saç altında kalan kafa derisi hava alacaktır. Bu da cildin nefes almasını ve sağlıklı şekilde fonksiyonlarını devam ettirmesini sağlayacaktır.

17. Protez Saç Şampuanı Var mıdır?

protez saç

Çoğu protez saç kullanıcısı ve protez saç merkezi normal şampuanlar kullanarak protez saçların yıkanması işlemini gerçekleştirmektedir. Ancak bu temelde doğru bir yaklaşım değildir. Protez saç, normal saçtan farklıdır. Bu sebeple de protez saça özel olarak üretilen şampuanlar ile yıkanmalıdır. Sadece bu şekildeki bir uygulama ve bakım bile protez saçınızın çok daha uzun ömürlü kullanımını sağlayacaktır. Yine proteze saça özel olarak üretilmiş olan nanoteknolojik protez saç kremi ve diğer bir takım bakım ürünler ile protez saçlarınızın daha güçlü olmasını sağlayabilirsiniz.

18. Protez Saç Likit Yapıştırıcısı Etkili midir?

Protez saç hakkında bilinmesi gerekenler

Protez saçınızı başınıza yapıştırmak için genellikle çift taraflı medikal bantlar kullanılmaktadır. Ancak bazı durumlarda protez saç likit yapıştırıcıları da kullanılabilmektedir. Likit yapıştırıcı olmazsa olmaz bir uygulama değildir. Bazı durumlarda daha güçlü bir tutuş için gerekli olabilmektedir. Fakat bakımlarınızın doğru yapılması halinde normal bantlı tutundurma uygulaması zaten yeterli olacaktır.

19. Protez Saç Kadın Uygulamaları

protez saç

Protez saçın ilk çıkışı ABD'de kanser hastası olan ve saçlarının tamamın kaybeden kadınlara uygulanması ile gerçekleşmiştir. Dolayısıyla da saçlarının tamamını ya da bir bölümünü kaybetmiş kadınlar için nanoteknolojik protez saç ideal bir çözüm olacaktır. Çünkü istenilen uzunlukta ve dolgunluktaki saçlara hemen sahip olabilirsiniz. Bu saçlarınızı istediğiniz şekilde boyatabilir, fön çektirebilir, istediğiniz şekilde kestirebilirsiniz. Dünyada birçok kadın protez saç ile saçlanmakta ve sosyal hayatlarına oldukça mutlu bir şekilde devam etmektedirler.

20. Protez Saç Erkek Uygulamaları

Protez saç hakkında bilinmesi gerekenler

Protez saç için erkekler adına %100 sonuç alınabilecek tek saçlandırma sistemi diyebiliriz. Saç çıkardığını iddia eden birçok ürün tamamen para tuzağı ve kişilere hiçbir sonuç vermez. Ayrıca saç ekimi ile de çok az bir kitlenin istediği sonucu aldığını düşündüğümüzde protez saç tek gerçek çözümü sağlayan sistemdir diyebiliriz. Hele bir de doğru bir protez saç alt yapısı ile gerçekten işin ehli bir protez saç merkezinde uygulama yaptırırsanız, işte o zaman gerçekten protez saç ile hayatınızın nasıl değişeceğine bizzat tanıklık etmiş olursunuz. Kendinize güveniniz artacak, kendinizi daha genç ve iyi hissedeceksiniz.

21. Protez Saç Çocuk Uygulamaları

Protez saç hakkında bilinmesi gerekenler

Protez saç özellikle de lösemi vb. rahatsızlıklar geçiren çocuklarda yoğunlukla kullanılan bir uygulamadır. Elbette çocuklardaki kullanımı yetişkinlerdeki gibi olmayacaktır. Çünkü çocukların saçlarına bakımı, yetişkinler gibi olmayacaktır. Bu sebeple de iyi analiz edilip uygulanması gerekmektedir. Günümüzde bazı protez saç merkezleri sosyal sorumluluk projeleri kapsamında LÖSEV gibi kuruluşlar ile ortaklaşa şekilde bazı kampanyalar düzenlemektedir. Bu kampanyalar kapsamında saç sorunu olan çocuklara ücretsiz protez saç uygulamaları gerçekleştirmektedirler.

22. Protez Saç Sipariş Süresi Ne Kadardır?

protez saç

Temel olarak protez saçta 2 tip uygulama olduğunda söz etmiştik: Hazır kalıp ve özel tasarım. Şayet tercihiniz özel tasarım ise o zaman bir süre beklemeniz gerekecektir. Zira ilgili merkez anlaşmalı olduğu üretim merkezine, sizin saçınızdan alınmış bir numune ve saç kalıbınızı gönderecek. Sonrasında bu merkezde size özel olarak tek tek saç tellerinin işlenmesi suretiyle protez saçınız üretilecektir. Yurt dışına gidişi, üretimi ve yurt dışından gelişi gibi 3 bacaklı sistemde analiz edildiğinde bu sürenin yaklaşık 3-3,5 ay alabileceğini söylemekte fayda bulunmaktadır. Süre sorunu olmayan kişilere tamamen kendilerine özel olarak üretilen protez saç önerilmektedir. Ancak zamanı olmayan ve hemen uygulanmasını isteyen kişiler, elinde yeterli miktarda 'hazır kalıp' saçları olan merkezlere gidebilirler. Bu merkezlerde kendi saç tipine en yakın tipteki protez saçın seçilerek kendi kafasına uygun hale getirilmesi suretiyle uygulanması tercih edilebilir.

23. Nanoteknolojik Protez Saç ile Normal Protez Saç Arasındaki Fark Nedir?

Protez saç hakkında bilinmesi gerekenler

Genel anlamda piyasada bilinen protez saç, saç kaybı yaşayan kişilerin oldukça kısa bir süre içinde saçlandırılması üzerine kullanılan hızlı bir yöntemdir. Çoğunlukla hazır kalıp olarak bulunan bu ürünler saçsızlık sorunu yaşanan bölgeye özel yapıştırıcılar vasıtasıyla uygulanır. Böylelikle kişi dakikalar içinde yeni saçlarına kavuşur. Ancak bu yöntemde protez saçın altına her şekilde hava ve su geçmeyebilir. Yine herkesin saç tipi, kafa ve alın yapısı birbiriyle aynı olmadığı için hazırda bulunan kalıp protez saç, uygulama yapılacak kişiye tam bir uyum içinde olmayabilir. Nanoteknolojik protez saç ise uzmanlar tarafından kişinin kendi saçlarından alınan örneklerin, kişinin kafasına ve saç sorunu yaşanılan bölgeye göre alınan kalıba göre üretiliyor. Bu kalıp merkezi ABD'de bulunan üretim tesisine gönderilerek 'gerçek insan saçları kullanılarak' yoğun bir el işçiliği ile uygulanması suretiyle tamamen kişiye özel olarak üretilmekte ve ülkemize gönderilmektedir. Gelen nanoteknolojik protez saç tamamen size özel olarak tasarlandığı ve üretildiği için sizinle %100 bir uyum içinde olacaktır. Yani vücudunuza ait olağan ve doğal bir parça gibi izlenim verecektir. Siz belirtmediğiniz sürece hiç kimse saçınızın nanoteknolojik protez saç olduğunu anlamayacaktır.

24. Protez Saç Caiz midir?

protez saç

Nanoteknolojik protez saç altında kalan kafa derinize hava ve suyu tamamen geçirdiğinden gusül abdestine temel teşkil eden 'vücudunuzda su değmemiş yer kalmamalı' maddesine herhangi bir aykırılık teşkil etmemektedir. Bu haliyle birçok İslam alimi ve ulema tarafından caiz olduğuna yönelik açıklamalar gelmiştir. Zaten saçsızlık sorununun bir estetik sorunu olmasının yanı sıra, kişinin öz güvenini derinden etkileyen, psikolojisini yaralayan birtakım etkilerinden ötürü bir 'sağlık sorunu' olarak da bakılmaktadır. Bu bağlamda protez saçın bir diş kaplaması ya da vücuda dışarıdan eklenerek sağlık sorununu ortadan kaldıran başka bir protez uygulamasından farkı olmamaktadır. Kişinin sağlığını kurtararak iyileşmesine katkı sağlayacak şekilde faydalı uygulamalar da zaten İslam dinince caiz karşılanmaktadır. Basit bir örnek ile ağzımızın için de gusül bölgesidir. 3 kere su alıp vermek suretiyle ağzın içi ve dişler de temizlenir ve abdest edilir. Fakat ağzında diş kaplaması, dolgu ya da implant olan bir kişinin dişine, diş etine ne hava ne de su temas etmemektedir. Ama bu durum gusül abdestine engel teşkil etmemekte ve caiz karşılanmaktadır. Bu mantıkla düşünüldüğünde de protez saç dinen caizdir.

Protez saç kafada ne kadar kalır?

Protez saçın kalitesine ve özelliklerine göre bu süre değişiklik gösterebilmektedir. Eğer doğru bir şekilde saçlarınıza bakım yaparsanız 1 ile 1,5 yıl arasında protez saçı kullanmanız mümkündür. Bakımsız kullanılırsa 8 ile 10 ay arasında kullanım sunmaktadır.

Protez saç her gün çıkarılır mı?

Protez saçı her gün çıkarmak bantların gevşemesine neden olur. Protez saçların her gün çıkarılması tavsiye edilmez, bakım zamanı geldiği zaman uzmanlar tarafından çıkarılması ve bakım yapılması gerekir.

Bir protez saçın ortalama ömrü ne kadardır?

Bir protez saçın ortalama ömrü 1 ile 2 yıldır. Verimli bir kullanım sağlamak ve yıllar boyu kullanmak için saçların düzenli olarak bakımdan geçmesi gerekir.

Protez saç rahatsız eder mi?

Protez saçın vücuda hiçbir türlü zararı yoktur. Kişiyi rahatsız etmeyecek şekilde tasarlanan protez saçlar saç diplerinize zarar vermez.

Protez saç kafadan düşer mi?

Protez saçın kafadan düşmesi, gevşemesi gibi durumların meydana gelmesi neredeyse imkansızdır. Bakımı düzenli olarak yapılan bir protez saçın bu durumlar ile karşılaşması mümkün değildir.

Protez saç kaç günde bir yıkanmalı?

Protez saç ortalama haftada 1 kez yıkanabilir. Bakımları ise iki haftada bir düzenli olarak yapılmalıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum